I? Mówimy ciągle o mecie, a Ty wyjeżdżasz z 4signet Ele. Mogę sobie nawet grać Thief'em pod trapy i czerpać z tego fun - co z tego, jeżeli chcę robić cokolwiek innego poza grą solo to muszę biegać wg. meta buildu? Tak, zgadzam się całkowicie. Nie mam żadnej wartości dla rajdu. I o to pieję. Nie mam absolutnie nic do tego, że istnieje coś takiego, jak meta. Nie mam absolutnie nic do tego, że jeżeli robię czysty DPS siedzę w Berku, a jeżeli Condi to w Viperze (i są to jedyne 2 sety używane w mecie PvE). Mój problem jest taki, że każda klasa ma tylko JEDNĄ słuszną opcję, czasami drugą, ale nieco słabszą. Jedną, jedyną która się liczy. Można by było zbalansować resztę broni oraz skilli które może używać profesja. Tak, że jeżeli zdecydowałbym się wziąć inne bronie, służące nota bene do tego samego nie czułbym się jak kula u nogi w teamie.
Oj to się kolega po prostu spóźnił, ta gra swoją erę tzw theorycraftu przechodziła w 2013 roku. Wtedy ludzie zaczęli rozumieć jej mechaniki i zaczęły powstawać pierwsze buildy uznawane za "meta" ponieważ w porownaniu do innych byly najbardziej wydajne. Zawartość tej gry wciąż da sie przejsc z zupełnie przypadkowym zestawieniem traitow oraz broni czy profesji w teamie, ale ludziom, którzy pierwsze godziny spedzone z gw2 maja juz za soba zwyczajnie szkoda na to czasu. Możesz zebrać swoich znajomych (ekhem) i zrobić użytek ze wszystkich dostępnych w grze umiejętności nie marnujac przy tym czasu ludzi, ktorym na tym czasie zależy i nie chca go tracic na czyjeś chumory.
Życzę powodzenia ze znalezieniem mmo oferującego dokładnie taki sam dps przy uzyciu np 4 roznych buildow dla danej profesji (w takich samych warunkach)