Czy uciągnie mi WoW'a

Witam czy uciągnie mi ten lapek WoWa na Globalu ?
CPU: Intel Atom N455 @1.66(2CPU) ~ 1.7
Ram: 2gb
GPU: Intel Graphics Media Accelerator 3150 256mb
System operacyjny: WINDOWS 7 32BIT

I czy ilość pobranych plików ma wpływ na FPS ? Tzn chodzi o to Grywalna i Optymalna

Szczerze, wacham się między nie uciągnie, a uciągnie na low. Nie liczyłbym na wygodną gre. Ilość pobranych plików ma wpływ na FPS. Dodatkowo podczas odwiedzania niektórych lokacji, będą Ci się mapy pobierać w trakcie gry, co możesz spędzić dużo więcej czasu w ekranie ładowania.

Musisz pobrać wszystko, żeby mieć wszystkie lokację dostępne. Najlepiej pobierz grę i na trialu pobiegaj. Zobacz jak będzie tobie działać.

Kolego to jest wow. Spokojnie ci uciągnie, to jest właśnie najlepsze w grach blizzarda że może w nie pograć praktycznie każdy :)

https://eu.battle.net/support/pl/article/world-of-warcraft-wymagania-systemowe

Tu masz minimalne wymagania.
Ale tak jak wyżej. Ściągnij wowa, polataj na trialu i zobacz jak Ci chodzi, chociaż powiem szczerze, maszyna do dobrych nie należy więc mogą występować problemy w stolicach jak i BG (SW, Ogri, Ironforge, AV, WSG)

Kolego to jest wow. Spokojnie ci uciągnie, to jest właśnie najlepsze w grach blizzarda że może w nie pograć praktycznie każdy

Oj nwm, nwm kolego - hots? Masa ludzi z sprzetem 2/3 x lepszym niz rekomendowane nawet a nie moze grac po jakies bledy krytyczne i co? I blizzard nie umie im pomoc ;). Z diablo podobnie sie ma sprawa ;)

up dokładnie optymalizacja w Hots to masakra chodziarz teraz po ostatniej czy tam przed ostatnie aktualizacji zoptymalizowali troche Hotsa widać że lepiej chodzi i FPS nie skaczą

Loor hots jest jeszcze w beta, daj mu czas. Bo te spiny nie są dlatego że ktoś ma za słaby sprzęt, po prostu gra nie jest jeszcze ukończona.
Ja osobiście nie mam najlepszego sprzętu a hots mi działał nie najgorzej.

WoW już nie jest jak kiedyś i engine ewoluował. Bez 4 GB RAMu i GPU na poziomie GeForce 9600 nie ma co podchodzić nawet na low.

Psst. Zauważyłem, że masz Atoma:/ WoW jest bardzo zależny od procka i bez głupiego C2D 2 GHz też nie warto podchodzić.

Privy na starych dodatkach do WotLK lub Cata będą chodzić, ale o globalu zapomnij.

Na moim lapku z GeForce 9600 GS, 4 GB RAMu i C2D 2.0 GHz gra chodzi na low z teksturami na high, ale tylko dzięki 1 GB VRAM na GPU. Pandy jeszcze chodziły na ~medium.

Ogólnie stare lokacje i stolice 40-60 fps, nowsze czasem dropy do 24-30.

pograj sobie na priv.. wotlk napewno CI uciagnie :)

Bez przesady z tymi wymaganiami do wowa, wystarczy pare opcji wyłączyć. Przede wszystkim intensywność animacji speli, cienie, wygladzanie krawedzi i takie specialne podświetlenie gdy najedziemy na cos myszką. Jakośc tekstur ma akurat mały wpływ na działanie gry.

zalezy co chcesz w Wowie robic , jesli zwyczajnie poexpic jakies 5 many , areny czy mniejsze Bg to moze CI pojdzie i tutaj najlatwiej sprawdzic triala ( chociaz nie nastawialbym sie bo nie dosc ze lapek to jeszcze raczej slaby no i nie wiem czy nie lepiej byloby jakis win xp bo win 7 wiecej ramu zzera a tego tez nie masz za duzo

natomiast nie ma szans na rajdowanie 20 man

Nie wiem jak jest w WoWem, ale gry MMO, szczególnie te z otwartym światem, lubią sobie zeżreć sporo RAMu, znacznie więcej niż singlówki. Przynajmniej ja tak mam. W każdym razie tak jak wyżej - po prostu ściągnij i sprawdź.

Dla wszystkich, co się zastanawiają, czy "pociągnie". Pociągnie, parę mocnych lat temu grałem na słabym komputerze, który bardzo często się zacinał, może i przegrzewał, a WoW - i to jeszcze latem! - chodził bez żadnych zacinek. Poza tym zawsze jest wersja darmowa do 20. poziomu.

Grałem na bardzo podobnym komputerze (Jakiś C2D zamiast Atoma o podobnym taktowaniu, tyle samo ramu i dokładnie ta sama karta) i na globalu wyciągał ok. 20 fpsów na najniższych ustawieniach (Pandaria). Na privie Wotlk wyciągał już około 30 fpsów, także odpalić odpalisz, ale o komfortowej grze zapomnij.

Witam czy uciągnie mi ten lapek WoWa na Globalu ?
CPU: Intel Atom N455 @1.66(2CPU) ~ 1.7
Ram: 2gb
GPU: Intel Graphics Media Accelerator 3150 256mb
System operacyjny: WINDOWS 7 32BIT

I czy ilość pobranych plików ma wpływ na FPS ? Tzn chodzi o to Grywalna i Optymalna