Od strony technicznej:Czy warto kupić gulid wars 2 ? Zależy od konfiguracji komputera ponieważ optymalizacja gry nie stoi na wysokim poziomie. Nie zauważyłem aby ktoś napisał jak gra się prezentuje od strony technicznej. Na śrenich komputerach gra się po prostu zacina i jest niski fps. Ja nie stety nie mogę pograć komfortowo... mój sprzęt się do tego nie nadaje. Ale wymganiach było podane że mogę sobie pograć komfortowo. Ja mam na pokładzie core 2 duo E7200, geforce 9500 gt 1GB ddr2, 3Gb ram ddr2 i fps mam w granicach 15-20 nie zależnie od ustawionych opcji gra się laguje aha sytem operacyjny windows 7 x64 Home Premium. Więc od strony optymalizcji autorzy się nie popisali.
A co ty oczekujesz od dwurdzeniowego śmietniska z kartą graficzną zapomnianą przez wszechświat i jeszcze dalej...Prosze cie....Na tym sprzęcie co podałeś to minimalne do włączenia gry ale na bank nikt nie mówił tu o komfortowej grze na medium/high...czy chociażby low, sama twoja karta graficzna jest tak koszmarnie chu**wa ze odpuść sobie nowsze gry. I nie pogrążaj się z optymalizacją bo jest to fest śmieszne.Jak sie ma zbiornik na kurz a nie komputer to co sie dziwisz....
Na moim 3 letnim athlon 640 X4 quad core 3,0ghz, gtx 460 768mb, 4gb ram ddr3 1600hmz na high z włączonym AA na rozdziałce 1920x1080 śmiga 45-60fps w walkach i w wiekszości lokacji...Naturalnie ze w Queensdale w miescie lub gdyies blisko miasta jak obrce kamer jest spadek tak do 30-35 bo dużo ludzi bo to mmo, ale zaraz z 4gb dorzuce se drugie 4gb i będzie 8 i wszystko ładnie pięknie pójdzie.....Jako ciekawostke tez powiem ze wbiłem niegdyś za questem do jakiejs jaskini piratów gdzie automatycznie fps spadły do 15, tak samo dla kolegi i dwa razy lepszym pc ode mnie...widocznie nie kazdy obszar jest w 100% sprawny z tym naprawde było cos fest nie tak.....Ale wierzę w dobry support od arenaNet i szybkie i obszerne dodatki tak jak to miało miejsce w gw1:)
-Co ciekawe w rohan blood feud do dzis mam fpsy po 20-30 i grało się nie zwazając na gigantycznie niepłynną gre;x
Wracając do tematu...gra naprawdę interesująca wchodzę pograć nawet przed pracą choćby godzinke, open world, swoboda naprawdę wszystko jest przemyślane i na każdym kroku czeka cie coś nowego..Polecam