Czy warto było kupić?

Od strony technicznej:Czy warto kupić gulid wars 2 ? Zależy od konfiguracji komputera ponieważ optymalizacja gry nie stoi na wysokim poziomie. Nie zauważyłem aby ktoś napisał jak gra się prezentuje od strony technicznej. Na śrenich komputerach gra się po prostu zacina i jest niski fps. Ja nie stety nie mogę pograć komfortowo... mój sprzęt się do tego nie nadaje. Ale wymganiach było podane że mogę sobie pograć komfortowo. Ja mam na pokładzie core 2 duo E7200, geforce 9500 gt 1GB ddr2, 3Gb ram ddr2 i fps mam w granicach 15-20 nie zależnie od ustawionych opcji gra się laguje aha sytem operacyjny windows 7 x64 Home Premium. Więc od strony optymalizcji autorzy się nie popisali.

A co ty oczekujesz od dwurdzeniowego śmietniska z kartą graficzną zapomnianą przez wszechświat i jeszcze dalej...Prosze cie....Na tym sprzęcie co podałeś to minimalne do włączenia gry ale na bank nikt nie mówił tu o komfortowej grze na medium/high...czy chociażby low, sama twoja karta graficzna jest tak koszmarnie chu**wa ze odpuść sobie nowsze gry. I nie pogrążaj się z optymalizacją bo jest to fest śmieszne.Jak sie ma zbiornik na kurz a nie komputer to co sie dziwisz....

Na moim 3 letnim athlon 640 X4 quad core 3,0ghz, gtx 460 768mb, 4gb ram ddr3 1600hmz na high z włączonym AA na rozdziałce 1920x1080 śmiga 45-60fps w walkach i w wiekszości lokacji...Naturalnie ze w Queensdale w miescie lub gdyies blisko miasta jak obrce kamer jest spadek tak do 30-35 bo dużo ludzi bo to mmo, ale zaraz z 4gb dorzuce se drugie 4gb i będzie 8 i wszystko ładnie pięknie pójdzie.....Jako ciekawostke tez powiem ze wbiłem niegdyś za questem do jakiejs jaskini piratów gdzie automatycznie fps spadły do 15, tak samo dla kolegi i dwa razy lepszym pc ode mnie...widocznie nie kazdy obszar jest w 100% sprawny z tym naprawde było cos fest nie tak.....Ale wierzę w dobry support od arenaNet i szybkie i obszerne dodatki tak jak to miało miejsce w gw1:)

-Co ciekawe w rohan blood feud do dzis mam fpsy po 20-30 i grało się nie zwazając na gigantycznie niepłynną gre;x

Wracając do tematu...gra naprawdę interesująca wchodzę pograć nawet przed pracą choćby godzinke, open world, swoboda naprawdę wszystko jest przemyślane i na każdym kroku czeka cie coś nowego..Polecam

... nic nie napisałeś o WvWvW i atakowaniu fortów :) bo wątpię, że z tą kartą grasz płynnie, ja właśnie sprzedałem mojego GW2 bo znudziło mi się pve (45klatek), a w WvWvW płynność to masakra, szczególnie przy większych (15fpsów i nic nie pomagało czy minimalne, czy maksymalne chodziło tak samo) akcjach btw. mam lepszy sprzęt niż twój

Sorki ale z tym 8gb to się przepraszam za słownictwo ze$%^sz grafa ci wszystko spowalnia i tyle ... być może jak poprawią optymalizację być może :) .... u mnie w gildii sporo osób psioczyło, że mają spadki klatek mimo że kupili pcta specjalnie pod GW2 i to za nie mała kasę :)

btw. luknijcie na allegro masowo odsprzedają GW XD

jak sie komus nie podoba gra to chetnie przygrane konto haha :D

Kupilem, bylem zachwycony na poczatku az do czasu kiedy wbilem 80 lvl. Zostalo mi chyba z 5 czy 6 mapek do oblecenia ale po prostu mi sie nie chce poniewaz wiekszosc rzeczy "do zrobienia/osiagniecia" w grze jest zbyt prosta i ogranicza sie niestety w wiekszosci znowu do farmienia. Jedyne co kiedys jeszcze zrobie to skoncze wszystkie mapki na 100%. Narazie naprawde jestem troche gra znudzony i nie chce mi sie logowac. Takze po obecnosci w gildiach widze ze coraz mniej osob gra regularnie.

Co do WvW to ja naprawde nie rozumiem czym ludzie tak sie podniecaja. Dla mnie wieje nuda i kompletnie mija sie z zalozeniami "dobrej zabawy". Chyba ze ktos dobra zabawa nazywa bieganie z zergiem i zajmowanie badz odbijanie w kolko tych samych miejsc. A bez zerga nic nie zrobisz bo spotkasz inny zerg i masz pograne. Najgorza rzecz na WvW jaka mnie najbardziej dobija to - primo - sprzet sie psuje - secundo - jeden respawn w srodku mapy.

Jedyny fun jaki ta gra moze dac ludziom to sPvP jednak ja wielkim fanem pvp nie jestem chociaz w GW2 i tak dosc mi sie podoba.

Jeszcze jedna rzecz warta wspomnienia - poziom trudnosci gry ogolnie - zalosny. Smoki nie sa ZADNYM wyzwaniem, stoisz w miejscu i bijesz kawalek pazura - super fun :/ Skalowanie eventow takze jest bardzo marne - wracajac do nizszo lvlowych stref przewaga jaka daja ci traity i skille jest zbyt duza co calkowicie ulatwia rozgrywke.

Gra dobra dla casuali - zrobic daily achievementy i pa.

Gram codziennie, o ile pozwala mi na to czas, nawet po parę godzin (żeby nie było - jako pre-purchase grałem na 3dniowym headstarcie). Nie żałuję żadnej złotówki wydanej na tą grę. Mam 2 postacie na 80lvl, obydwie są w exoticach ze 100% ukończenia mapy. Zrobiłem już masę rzeczy i achivów, jednak wciąż jest coś nowego do zrobienia - czy to nabicie rangi PvP, czy pochodzenie na WvW i obrona zamków - zawsze jest coś do roboty.

Co do posta powyżej - jeżeli dobrze się ufortyfikujesz, nie musisz bez przerwy odbijać danego punktu. Wystarczy raz, a dobrze.

Co do trudności gry - robiłeś dungi explo? Na przykład CoE? Jeżeli to jest wg. ciebie banalne, to ja już nie wiem co jest trudne.

Swoją drogą, zauważyliście, że wczoraj był typowy hejt news, jak to znerfili mesa, natomiast dzisiaj, o tym że wprowadzą nowy system turniejowy i mapę PvP, nie ma nic.

A co ty oczekujesz od dwurdzeniowego śmietniska z kartą graficzną zapomnianą przez wszechświat i jeszcze dalej...Prosze cie....Na tym sprzęcie co podałeś to minimalne do włączenia gry ale na bank nikt nie mówił tu o komfortowej grze na medium/high...czy chociażby low, sama twoja karta graficzna jest tak koszmarnie chu**wa ze odpuść sobie nowsze gry. I nie pogrążaj się z optymalizacją bo jest to fest śmieszne.Jak sie ma zbiornik na kurz a nie komputer to co sie dziwisz....

Po pierwsze drogi użytkowniku to ja wiem jak obchodzić się z komputerem i nie mam syfu ani w budzie ani syfu w systemie. Wiem jak czyścić komputer. Po drugie nie tylko ja mam takie zdanie że gra ma skopaną optymalizcję wystarczy że wejdziesz na główne forum gulid wars 2 i tam znajdziesz mnóstwo tematów w pomocy technicznej "pomocy mało fps" w g2, albo "pomocy gra mi się zacina". Jak nie odpalę nowych gier spokojnie gram/grałem w BF3,Diablo III,gta IV, i temu podobne. Tylko nie kiedy mam na to czas. Też nie jestem maniakiem aby mieć wysoki jakiś fps 30-60 mi w zupełności starcza :). , ale jak mi się gra laguje to nie będę grał na siłę wole jak mi coś chodzi komfortowo.

Skończcie te głupie dyskusje każdy przecież wie że czy nowsze gry tym większe wymagania i tyle. Możliwe że GW2 ma słabą optymalizację ale to nie oznacza że gra jest słaba i nic sobą nie prezentuję wręcz odwrotnie. Niestety posiadacze starszych sprzętów mają 3 wybory albo grać ze słabymi fps'ami co może czasami przeszkadzać(bicie Boss'a WvWvW) drugie wariant to zacząć w jakiś tam sposób zarabiać na nowszy sprzęt albo dokupić coś to starszego pc/laptopa a 3 niestety obejść się bez niej i nadal grać w słabe tytuły których nie będę wymieniał(ta opcja jest najgorszą bo GW2 na prawdę jest grą w którą trzeba zagrać albo przynajmniej spróbować 150zł to nie jest wiele).

P.S. A te wasze ciągłe kłótnie na każdy temat na tym forum już doprowadzają mnie do irytacji ludzie ogarnijcie się i zacznijcie postępować i myśleć jak dorośli ludzie a nie jak 13stolatki którzy mają siano w głowie(oczywiście nie wszyscy).

Temat wyczyszczony. Warny otrzymuja: Mariox, Adii i Fermi. W przypadku tego ostatniego, jest to ban na wiele godzin, a to z tego wzgledu, ze user ten posiada juz 11 warnow, a to bedzie juz numerem 12. Wow.

Moim zdaniem gra jest dobra i warta swojej ceny.

Po pierwsze drogi użytkowniku to ja wiem jak obchodzić się z komputerem i nie mam syfu ani w budzie ani syfu w systemie. Wiem jak czyścić komputer. Po drugie nie tylko ja mam takie zdanie że gra ma skopaną optymalizcję wystarczy że wejdziesz na główne forum gulid wars 2 i tam znajdziesz mnóstwo tematów w pomocy technicznej "pomocy mało fps" w g2, albo "pomocy gra mi się zacina". Jak nie odpalę nowych gier spokojnie gram/grałem w BF3,Diablo III,gta IV, i temu podobne. Tylko nie kiedy mam na to czas. Też nie jestem maniakiem aby mieć wysoki jakiś fps 30-60 mi w zupełności starcza . , ale jak mi się gra laguje to nie będę grał na siłę wole jak mi coś chodzi komfortowo.

Mam podobny sprzęt co Ty i nie narzekam na fps - malo tego uważam że silnik gry jest dopracowany , porównując aion a gw2 to gw2 dziala mi 100 x lepiej a aion to 3 letnia gra...

Gra warta swojej ceny , nie mam tyle czasu co kiedys jak gralem w L2 np wiec mi taki casual pasuje , w sumie dopiero bede sie do tej giery przykladac bo ma mremont w domu wiec 0 czasu ^^

Dzz dziękuję za wyczyszczenie tematu od tych spamów. A tak jeszcze zapytam się was w tym temacie bo już nie chcę robić kolejnego w jakich gildiach jesteście i na jakim serwerze gracie ponieważ w tej chwili gram na Blacktide ale poszukuję z 10 osobami jakieś konkretnej gildii może macie coś na oku??

Witam serdecznie wszystkich fanów Guild Wars 2 i nie tylko. W tym temacie chciałbym was zapytać się czy warto było kupić GW2 i wydać te 170-200zł(zależy gdzie kupowaliście) na ten tytuł. Może ta ankieta pomoże jeszcze nie zdecydowanym użytkownikom tego forum na kupno tej gry albo zrezygnowanie jej. Chciałbym także abyście swój wybór w dany sposób opisali dlaczego ta odpowiedz a nie inna. Dziękuje i zapraszam wszystkim do udziału w ankiecie.