Witam.
Mam pewien dylemat co do mojego "staruszka" który prezentuje się następująco:
Dane Drewniaka:
-Procek :Intel Pentium 4 ® 3.4 Ghz, 3,4 Ghz ( nie jest to dwu rdzeniowy tylko funkcja Hyper-Threading)
-Ram :1,7 gb ram ddr 1 ()
karta graficzna :Nvidia Geforce gt 140 (512/256 mb)
Płyta główna to rozsypujące sie pruchno o nazwie : Epox Ep-5EPA+
dylemat polega na tym iż zastanawiam sie na małym doinwestowaniu albo raczej wymianie tych 750 mb ram na 1 gb, tak aby mial 2 gb.
Jak mam wsadzone ramy ?: właściwie to co znalazlem w domu czyli jest to 3x 512 i raz 256 dwie 512 maja taka sama czestotliwosc i są tej samej firmy, reszta mieszańce z różną częstotliwością .
Czego oczekuje od inwestycji ?aby pograć jeszcze w jakieś ciekawe gierki mmo typu Tera,Aion, Rift, survka: DayZ, warZ albo Rust noi może jakis Mmofps, nie chodzi mi tu o ustawienia ultra ale o minimalne tylko by gra w miare plynnie chodziła, próbowałem grać w Aiona i moge powiedzieć jedno, gra rusza, da sie grać lecz przy pojdynkach 1v1 można dostać białej gorączki.
ewentualnie zastanawiam się nad dokupieniem jeszcze większej ilości ram tak 3-4 gb bo wiecej Xp nie czyta o ile się nie myle, a mój budrzet który chce wsadzić w niego to MAKS 100 zl, i chce zeby jeszcze pochodził z rok, może 2.
co o tym sądzicie ? Trollujcie ale podawajcie też jakieś sensowne odpowiedzi.