Czy warto jeszcze kupować Diablo 3?

Witam,

Słyszałem wiele niepochlebnych opinii o tym co się dzieje na auction housie w Diablo 3 i zastanawiam się, czy warto jeszcze kupować grę, jeśli chciałbym się pobawić również w handel na AH. Trading w grach to jedna z moich ulubionych rozrywek, dlatego dręczy mnie pytanie czy nowy gracz jest w stanie cokolwiek pohandlować na zapewne już przesyconym diablowskim rynku.

Chciałem również zapytać czy nadchodzący dodatek będzie trzeba zakupić, czy będzie to może zwykły update wprowadzony do D3?

Dla samej fabuły owszem, dla sieczki też ale na pewno nie dla AH. Osoby, które tam rzeczywiście zarabiają realną kasę, jadą na botach i to jeszcze mulitkontach. Normalny użytkownik nie za bardzo ma szansę się wybić na AH. Natomiast możesz mieć farta i poleci Ci jakiś doskonały itemek wtedy możesz go opchnąć za ładny pieniądz. Nie mniej aktualnie należy brać AH z dużym dystansem.

Nie chodziło mi o zarabianie realnej kasy, tylko taki normalny trading :) Opchnąć trochę dropa, żeby kupić nowy, lepszy ekwipunek. No cóż, muszę się poważnie zastanowić nad zakupem :)

Dodatek jak każdy inny od Blizzarda, płatny. (przewidywana cena to ok. 100-130zł jak to zwykle bywa)

Co do tradingu: jeśli serwery EU to mooże jeszcze coś tam dorobisz, aczkolwiek bez sporej inwestycji w itemy dojście do odpowiedniego setu zajmie ci bardzo dużo czasu. Jeśli serwery USA to nawet nie ma się co bawić, tamtejsza hiperinflacja golda (głównie spowodowana przez ostatnie bugi) zabiła AH i gold jest śmiesznie tani.

Ja kupiłem niedawno i pograłem nawet sporo czasu :P, ale to nie jest to... za bardzo przyzwyczaiłem sie do czesci drugiej.

Ta trójeczka jest na jeden raz, a co do zarobku to fakt ... gold jest tani, a jak bys chcial siano zarabiac realne to to jest szczerze nierealne :D

Poczekaj az stanieje to se kupisz i przejdziesz z dwa razy ;) to moje zdanie.

Jak na moje to prędzej dwójka jest na 1 raz. Do dalszego grania w trójkę motywują achievementy, no i możliwość rozwoju innych postaci. Przynajmniej ja mam takie odczucia. Problemem AH jest to co było napisane wyżej. Jest opanowany przez graczy, którzy zajmują się tylko tym w Diablo 3 i niczym innym. Żeby cokolwiek opchnąć to musi tobie wypaść naprawdę dobry przedmiot. Inaczej nic nie zarobisz. Nawet na te nowe eq.

Powiem tak jeśli jesteś graczem który spędza w grze 1-2H to pobawisz się w D3 trochę dłużej, natomiast jeśli jesteś ( tak jak ja) , ze grasz w grę aby mieć end game w miarę szybko, to znudzisz się tam :) , dla mnie nie ma tego czegoś co mnie trzymało tyle co D2, liczę na to że dodatek to zmieni(jak to miało miejsce w D2 Pan Zniszczenia) , na chwilę obecna mogę ci zaproponować abyś przemyślał zakup gdyż później możesz żałować(ja żałuję).

Ja zakupiłem diablo 3 na PS3 i nie żałuje gra warta swojej ceny ;) Tylko tam nie ma domu aukcyjnego ;p

I tak ma być zamknięty według ostatnich wiadomości.

Witam,

Słyszałem wiele niepochlebnych opinii o tym co się dzieje na auction housie w Diablo 3 i zastanawiam się, czy warto jeszcze kupować grę, jeśli chciałbym się pobawić również w handel na AH. Trading w grach to jedna z moich ulubionych rozrywek, dlatego dręczy mnie pytanie czy nowy gracz jest w stanie cokolwiek pohandlować na zapewne już przesyconym diablowskim rynku.

Chciałem również zapytać czy nadchodzący dodatek będzie trzeba zakupić, czy będzie to może zwykły update wprowadzony do D3?