Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

O ludzie, ratujecie mnie teraz :D

Właśnie miałem zamiar kupić Hot+Pof za 50 euro z głównej stronki, ale widzę, że na DL Gamer kupie za 5 euro taniej :)

Jest jest lepszy official retailer czy brać z DL Gamer? Tylko paczki Hot+Pof szukam.

Zaoszczędze to sobie nowy outfit za gemy kupię :D

@przeglądnałem wszystkie sklepy, to na DL Gamer najtaniej :) Zawsze to 5 euro w kieszeni :D

jesli nie kupie dodatku HOT a będę miał tylko POF, to jakie mnie ograniczenia czekają, prócz wejścia na region hot, to coś jeszcze?

Brak dostępu do legendarek z HoTa i raidow. Możliwe że zablokowany dostęp do ls3 ale tutaj nie jestem pewien. No i pewnie masterek z HoTa nie będziesz mieć.

Czyli trzeba kupić. Dzięki za odpowiedź :)

Witam. Planuję zacząć swoją przygodę z GW2 na początek jako F2P, żeby obadać tytuł. Jeżeli mi podejdzie to warto kupić od razu pierwszy dodatek HoT? Zmienia on coś czy dodaje tylko endgame? Ktoś z was może ma pomocną gildię w grze, która chętnie weźmie mnie pod swoje skrzydła i pomoże w ogarnięciu tej produkcji ?:)

Najpierw obadaj podstawkę, f2p, bo nie każdemu pasuje ta gra. Jak Ci się spodoba to kup najnowszy dodatek Path of Fire, on zawiera podstawkę oraz dodatek Hearth of Thorns chyba czyli 2 dodatek do gry. Dobra gildia to też podstawa. Jest kilka polskich i fajnych europejskich gildii które są pomocne.

Jak z populacją na mniejszych poziomach?

@kamikadze112 Masa ludzi, dzięki skalowaniu poziomów w dół, na każdej mapie jest ktoś do eventów, ktoś robi puzzle a inni po prostu biegają, eksplorując świat Tyrii. Także to nie jest problem.

Na niskopoziomowych mapkach zawsze ktoś jest, więc nie ma problemu. I jak tam ? Ktoś kupił dodatek jak wrażenia, bo zastanawiam się czy w ogóle pakować się znowu w gw

Tak, np ja. I powiem że jeśli ci przypasował gw2... to jak najbardziej warto. Ale jesli liczysz na coś totalnie odmiennego to nie ten adres. Po prostu wiecej tego samego - w pozytywnym znaczeniu, bo po co zmieniac cos co dziala? Nowe mapki, nowe eventy, mounty, nowe elitki powiązane tematycznie z piaskami i nomadami, nowe armory i bronie do kolekcjonowania, dalsza część historii świata gry... Aczkolwiek osobiscie (to tylko moje odczucie) to wydaje mi się ze mapy z HoT były lepiej zaprojektowane, w takim sensie że byly napchane zawartością, a jednocześnie nie zmuszały cię do dziwnych zachowań jak np zejscie z mounta, wejscie na innego, przeskoczenie przepasci, a potem znowu zejscie z mounta, zmiana na innego itd xD. Ale to sie tak tylko czepiam :D. Jak dodamy fakt że można tam pójść, zdobyć mounty, elitkę i wrócić do raidów/dungów/fractali/pvp to jest great :D

Czy w jakichś salonach typu empik jest / będzie można zakupić pudełkową wersję? Jeśli nie to na jakiej stronce mogę bez obaw kupić PoF używając psc? Bo z tego co patrzyłem na oficjalnej stronie nie jest to możliwe.

W Polsce chyba nie ma co liczyć na wersje pudełkową, bo jej wydawca tj. Cd Projekt (kiedyś sklep gram.pl należał do nich) przestał się tym zajmować i już pudełek HoT nie można było zakupić (za to w Niemczech nie było z nimi problemu).

Ja kupowałam na cdkeys.com ale PSC raczej nie obsługują. Generalnie raczej będziesz mieć problem by z legalnego miejsca kupić za PSC. Kinguin/g2a obsługują PSC ale ja bym tam nie kupowała.

Polecacie kupić samego HoT'a na jakimś G2A?

na g2a jest spora mozliwosc ze szybko skonczysz z banem, jak chcesz hota w dobrej cenie to polecam cdkeys lub innych oficjalnych sprzedawcow

A jak w GW2 wygląda w głównej mierze levelowanie? Mam nadzieję, że to nie tylko bieganie po mapie i wypełnianie serduszek jak na początkowych levelach (lvl 6 obecnie).

A jak w GW2 wygląda w głównej mierze levelowanie? Mam nadzieję, że to nie tylko bieganie po mapie i wypełnianie serduszek jak na początkowych levelach (lvl 6 obecnie). 

Są jeszcze dynamiczne eventy, kiedyś też były dungeony, które notabene nadal są, bo wszak ich nie usunęli, ale raczej nikt ich już nie robi bo to "legacy" content i ArenaNet go porzuciła.

Na wyższych lvl (pierwszy jest bodajże od 15 lvl) masz także World Bossy.

Za odkrywanie punktów na mapie, robienie vist itp. także dostajesz exp.

Na 1 i na 50 lvlu to robienie gównianych serduszek. Przy okazji bawisz się w asasyna szukając punktów synchronizacji i od niechcenia robisz losowe eventy jeśli masz po drodze. Dungi mało kto robi. Nabijasz serduszka tylko po to, żeby odblokować kolejną część personal story i tak cały czas.

Cdkeys też nie jest oficjalnym retailerem przecież...

Ale jeszcze nie słyszałem o banie za kod z cdkeys, a na reddicie anet nie przestarzała ludzi przed tym keyshopem. Moim zdaniem można zaryzykować bo tak niska cena już od dawna się utrzymuje.

https://www.gamersgate.com/DD-GUILD-WARS-2-PATH-OF-FIRE-RELEASE/guild-wars-2-path-of-fire Lepiej nie ryzykować, dopłacić kilka zeta więcej i mieć pewność, że klucz jest legit, ponieważ ten sklep jest oficjalnym Retailerem ArenaNet.

Jak to się mówi - chytry traci dwa razy.