Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

Cdkeys też nie jest oficjalnym retailerem przecież...

I dobrze, że nie jest bo by nie miał tak tanio. Oni głupi nie są, nie są oficjalni z wyboru a nie, że chcą robić machlojki ;) Oficjalny retail = cena narzucona przez ArenNet i koniec kropka.

Ja u nich kupiłam i HoT i PoF i na razie nic złego się nie stało, zresztą to sklep z kodami, a nie jak g2a/kinguin tylko pośrednik, więc raczej są legit.

I dobrze, że nie jest bo by nie miał tak tanio. Oni głupi nie są, nie są oficjalni z wyboru a nie, że chcą robić machlojki  Oficjalny retail = cena narzucona przez ArenNet i koniec kropka.

Ja u nich kupiłam i HoT i PoF i na razie nic złego się nie stało, zresztą to sklep z kodami, a nie jak g2a/kinguin tylko pośrednik, więc raczej są legit.

Z ciekawości, dostałaś sam kod czy zdjecie kodu?

Z ciekawości, dostałaś sam kod czy zdjecie kodu?

Zdjęcie kodu.

Ja też dostałam zdjęcie kodu HoT i póki co działa bez zarzutu. PoE zamierzam ogarnąć dzisiaj lub jutro z Fabryki Kluczy. Czy sytuacja na serwerach już się poprawiła? Można komfortowo grać?

Kiedyś kupiłem podstawkę, myślicie, że warto dodawać HoT'a i PoE na tym koncie czy zrobić nowe? Nie mam tam jakichś dużych osiągnięć.

a po co nowe, w GW2 za staż postaci masz też nagrody więc samo to daje Ci przewagę

Zdjęcie kodu.

Czyli bana nie ma co sie bac

Kiedyś kupiłem podstawkę, myślicie, że warto dodawać HoT'a i PoE na tym koncie czy zrobić nowe? Nie mam tam jakichś dużych osiągnięć.

Jesli nie miales stworzonej postaci na tmy koncie lub nie obchodza cie nagrody za wiek postaci to lepiej nowe, a stare wykorzystac jedynie do daily do laurow.

I dobrze, że nie jest bo by nie miał tak tanio. Oni głupi nie są, nie są oficjalni z wyboru a nie, że chcą robić machlojki  Oficjalny retail = cena narzucona przez ArenNet i koniec kropka.

Z Cdkeys była ostatnio afera, że ludzie podostawali bany, także have fun ;) Są oficjalni retailerzy którzy mają ceny niższe niż na oficjalnej stronie a przynajmniej masz gwarancje w 100%, że bana nie dostaniesz.

Z Cdkeys była ostatnio afera, że ludzie podostawali bany, także have fun  Są oficjalni retailerzy którzy mają ceny niższe niż na oficjalnej stronie a przynajmniej masz gwarancje w 100%, że bana nie dostaniesz.

Bzdura albo nie umiem szukać w google ;) Jedyną aferę jaką znalazłam to bany za kody do TESO, ale cdkeys przepraszał za tą akcje i oddał pieniądze, a bany potem zostały pozdejmowane.

Może przesadziłam z tą aferą (mam na myśli takie tylko w społeczności GW2), bo tych to jest najwięcej wokół G2A, ot po prostu utwierdzenie ludzi w przekonaniu, że za cdkeys idzie wyrwać bana, taki pierwszy lepszy link.

https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/6tldzp/bought_hot_from_cdkeys_now_banned_for_rmt/

Nie bawcie się ani w G2A ani Cd-Keya, albo oficjalna stronka albo DLGamer(autoryzowany sklep) - tam jest taniej niż na oficjalnej stronie.

I btw. PoF jest lepszy od Hot'a i jak ktoś nie chce kupić obu, co polecam(paczka na DLGamer jest) to kupcie sam PoF.

HoT to dodatek który trzeba mieć jeśli chce się grać na poważnie w gw2. Wprowadził wiele rzeczy do gry bez których PoF byłby niczym. Posiadając tylko drugi dodatek nie masz dostępu do raidów i dobrych specjalizacji do klas bo nie wszystkie z PoF są super. Poza tym po przemieleniu story z PoF'a i porobieniu achi ew. bounty nie ma tam nic do robienia a na mapach z HoT to chociaż pofarmisz sobie na golda.. no i masz dostęp do map typu Bitterfrost, Lake Doric itp. Więc jeśli ktoś chce grać na poważnie niech zaopatrzy się najpierw w HoT. PoF może poczekać. Ludzie grali bez mountów przez 4 lata i dawali rade. I btw. bez HoT'a nie masz masterek z niego, więc nie użyjesz glidera na mapach co ułatwia grę.

Szczerze powiedziawszy kto potrzebuje glidera jak jest gryf? :D

Niemniej jednak sporo racji w tym jest. Hot mimo że sam w sobie wypadł dużo gorzej od PoFa, patrząc na całokształt, to jednak daje sporo. Niektor klasy z HoTa nie wypadna z mety, bo nie mają zamienników tak samo dobrych tudzież lepszych, np. chrono czy druid. Masterki z Tyrii jednak też pozwalają na wiele, a i ułatwiają.. PvE raidy.. Legendarny armor itp;d

Kto co lubi. Dla mnie np. HoT > PoF. Gryf na full masterkach nie daje tego co glider na początkujących. Pograłam w PoF 3 dni i nie mam już co robić. Specjalizacje na każdej klasie wbite, masterki na full też. Przy HoT było więcej zabawy. Był bardziej rozbudowany

btw. masterki z obecnych raidów należą do HoT tak samo leg. armor z raidów

Kto co lubi. Dla mnie np. HoT > PoF. Gryf na full masterkach nie daje tego co glider na początkujących. Pograłam w PoF 3 dni i nie mam już co robić.  Specjalizacje na każdej klasie wbite, masterki na full też. Przy HoT było więcej zabawy. Był bardziej rozbudowany 

btw. masterki z obecnych raidów należą do HoT tak samo leg. armor z raidów

W sumie powiem ci, że też na razie uważam, że HoT > PoF. Przede wszystkim w HoT były metaeventy, na których można było sporo farmić mastery. Mapy też były ciekawsze no bo Pofowe to głównie pustkowia więc designem daleko im do dżungli HoTa.

Jednakże jeszcze nie cały content udostępnili, z pewnością później pojawią się także Pofowe raidy. W sumie same mounty sporo dają bo dzięki nim teraz łatwiej jest robić objectivy na wszystkich mapach.

Z osób, które ogrywają pof, warto? Bo myślę żeby zacząć przygodę z GW2 w najbliższym czasie zamiast np BDO.

Czy warto? No niby warto. W końcu dodali Mounty które bądź co bądź są genialnie zrobione, chyba w żadnej grze nie widziałam tak dobrze zrobionych mount'ów. Tylko tak jak mówię, 3 dni zabawy i ja już nie mam co tam robić.. czekam aż dodadzą nowe raidy i dalsze części story. Możliwe , że mapy które dodadzą będą ciekawsze. Na chwile obecną na mapach są ludzie którzy robią sobie daily bounty hunter. Niby zamiennik za farme champ z CS i coś innego niż MetaEventy HoT'owe ale obawiam się, że nie minie miesiąc i to umrze śmiercią naturalną.. Poza tym ascended plecaki jakie dodali za kolekcje z PoF nawet nie mają w wyborze nowych statystyk z tego dodatku no sorry..

Oby dodali coś jeszcze do końca roku bo patrząc na ilość błędów, bugów i całego dodatku to jakaś kpina jest. te mounty i bounty ich chyba tylko ratuje.

Dla mnie obowiązkiem było LS2 + HoT + LS3 +PoF. Szkoda, że ArenaNet nigdy nie przywróci LS1 :(

Cześć

Co muszę teraz kupić, żeby grać w GW2 na "pełnym koncie"? Widziałem na stronie dwa dodatki - który mam kupić?

Czy jest jakiś miesięczny status premium?

Jakie będę miał benefity jeżeli coś dokupię do gry?

@rubesom

Ad1. Aby grać na 'pełnym koncie' powinieneś mieć kupione 2 dodatki i living story. Pierwszy z nich (dodatków) to HoT i polecam Ci zacząć od niego. (większy kontent, nowa klasa, raidy, mapy na których można farmić golda, przydatniejsze masterki, specjalizacje itd) Potem jak już trochę podłapiesz grę to zakup sobie PoF'a. Dla bardziej rozbudowanego story możesz sobie odblokować living story za gemy.

Ad2. W GW2 nie ma czegoś takiego jak 'status premium'

Ad3. Jedyne 'benefity' jakie możesz uzyskać to rzeczy które są dołączone do droższych paczek przy zakupie dodatku. Tylko, że i te rzeczy możesz kupić za golda w grze.