Eh, pewnie znowu scarlet, ciekawe kiedy w końcu uda się ją ubić? Tequilla to chyba największy fail anet od czasów karka queen, event, który jest farmiony tylko na kilku servach, a na reszcie event duchów. >.<
Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna
Miodnie się zapowiada. Chyba czas odpalić GW2 i wybadać dokładnie co w trawie piszczy.
Eh, pewnie znowu scarlet
Wątpię. Kraity są bezwglądną, bezmózgą rasą, nie dogadają się z nikim. Scarlet na razie połączyła Charry i Dredge w Molten, bo obydwie frakcje pragnęły władzy. Aetherblade to jej personalny oddział. Kraity już mają władzę w akwenach wodnych, po cholerę im się kumplować z tępą sylvarką?
Teraz mi przyszło to na myśl. Może Scarlet będzie walczyć z Kraitami? Obie frakcje są złe i obie stoją sobie na drodze ku władzy.
Scarlet ma lepsze rzeczy do roboty niż bicie jaszczurek wodnych.
A co do aktualizacji, przynajmniej jest "mroczna" w porównaniu do tych miesięcy festiwali. Coś o co gracze prosili. Dla mnie to kolejny event, gdzie trzeba wyfarmić nagrody. Ale jestem ciekaw, co jest na górze. Pewnie Krait Witch...
''Destrooooooooooy!'' Hue hue. Mogliby zrobić coś jak ToI w L2. Miło byłoby powalczyć o bossa.
Czuję, że Mad King maczał w tym palce
Niby z jakiej racji? Mad King Thorn rządzi sobie własną dzielnicą i wciąż nie złamano wszystkich pieczęci, które dzielą go od wolności. Po za tym, z czysto zabawowej logiki, to świr, który raz do roku opowiada kawały i robi "Mad King says...". Nie widzę w tym drugiego dna.
A w tym wszystkim palce maczała, z pewnością, Krait Witch. Może z czyjąś pomocą, może nie. Na pewno nie Scarlet, bo im nie po drodze. Pewnie coś z ich przepowiednią.
I kiedy usłyszałem "Unseen", to od razu pomyślałem o Mursaatach
Hm, pomyślałem, że scarlet, bo na tym video widać ewidentnie kolory nightmare-u (fioletowe drewienko), a ostatni patch ze scarlet też jego dotyczył. ;D Do tego na końcu jest napis "The nightmare grows" co można interpretować dwojako. Mimo wszystko, chciałbym już ubić tą sylvari bo już mnie nudzi to, że nic jej się nie udaje. Też Was denerwuje płytkość fabuły GW2 w porównaniu do jedynki? :C
Może być tak, że jeżeli dokończą ten projekt (cokolwiek to jest) pojawi się jakiś badass bóg, w którego tam te Kraity wierzą . Jest teoria, że to niby jakiś portal skąd będą ściągać nowe siły do rozdupcenia Tyrii. Swoją drogą gdzie się podziały możliwości transformacji Kraitów? Być może zobaczymy to w tym update.
Więc Scarlet znowu spierdzieliła. Chyba już z 5 razy.
Ma ktoś jakiś przymiotnik na te "living story"? Bo to już nawet nie jest żenujące.
taa, Scarlet już zaczyna mnie irytować. Ile jeszcze razy będę musiał ją pokonać ? Słyszałem plotki, że Living Story z jej udziałem kończy się pod koniec roku. Oby.
Już pal licho Scarlet, której co prawda mam dość, ale chodzi o coś innego.
O zergable content. Nic tylko zerg, zerg i zerg. No i jeszcze ten żenujący poziom trudności, 10/10 za obecne LS wbiłem WCZORAJ (daily bez 5krotnego otworzenia trichesta).
Nom, zamiast na living story powinni się bardziej skupić na dalszych częściach personal story. Zabiliśmy Zajtana i co dalej ? Zostało jeszcze od groma Elder Dragons, a ja chcę utłuc je wszystkie.
Na szczęście za 2 tygodnie dostaniemy troszkę twardszy content.
Aż 3 nowe fractale.
- Aetherblade Retreat
- Molten Facility
Te 2 prawdopodobnie w wersji slim, bo pełne dungi byłyby za długie i nie pasowałyby do filozofii fractali.
- Thaumanova reactor cośtam. (obietnica wyborcza Ellen Kiel)
Troszkę mi szkoda tego Fall of Abaddon
(oczywiście to tylko przypuszczenia, ale nie widzę innej możliwości)
Aetherblade na 40poziomie trudności?
Lubię to. Może być zabawnie, ale znając ANet będzie motyw typu: "Nazywam się Scarlet. Przejmuję fraktale, lol."
Jeśli chodzi o living story, to nie miałem nic przeciwko Scarlet, ale ANet ma po prostu pisarzy z du*y wziętych. Scarlet stworzyła kolejny sojusz i znowu uciekła. Oczywiście znowu powiedziała, że ją spotkamy i tego pożałujemy. I? ANet obiecała, że dowiemy się po co tworzy te wszystkie shitowe sojusze i jaki ma w ogóle w tym wszystkim cel. Wszystko było "soon", "soon", "very soon" i mamy kolejne sojusze bez żadnych wyjaśnień.
Fractale. Kolejne RNG. Poświęcony czas jest nieadekwatny do nagrody.
Joł, poznaliśmy szczegóły dotyczące następnego patch'a:
New EventThe Nightmare Continues: The Tower of Nightmares, which has occupied players for weeks, is headed for collapse, but the fight isn’t over yet. Players can continue their battle against the vile Toxic Alliance to destroy the foul structure and prevent its evil from spreading.New FeaturesThree Fractals: In addition to illuminating the strange circumstances of the Thaumanova Reactor meltdown, players can experience two more historical events thanks to further Fractals research. The Molten Furnace Fractal allows players to relive the daring raids on the Molten Alliance facilities, while the treacherous Aetherblade Fractal has players infiltrating the Aetherblade’s old base of villainy.Two Boss Fractals: The Jade Maw of the Solid Ocean Fractal is no longer the only challenge awaiting players when they make it to the end of each set of three fractals. Special boss encounters with the Aetherblade captain Mai Trin and the two Molten Alliance champions from the Molten Facility have been added to the rotation.Agony Resist Updates: Developers are evolving the way Agony Resistance works on items, so players will now be able to collect drops granting Agony Resistance and combine those to continually increase their level of Agony Resistance.Fractals of the Mists Leaderboards: Players soon will be able to earn the envy and adulation of friends and strangers thanks to new leaderboards. Players whose current personal reward level for the Fractals of the Mists is above 30 will be reset to 30 so the competition can begin in earnest.Fractal Progression Changes: The difficulty curve in fractals levels 1-30 is being adjusted, and fractals beyond level 30 will have new, special challenges. Every fractal players enter with a fractal level above 30 will have a special Mistlock Instability which will add new difficulties to that level or change how it is played.Obsidian Sanctum Update: Players will now be able to enter the Obsidian Sanctum, the Eternal Battlegrounds jumping puzzle, directly through the WvW menu. Additionally, a new arena space has been added for combat between opposing groups of players, and the Borderlands Bloodlust buff will no longer apply in the Obsidian Sanctum.New RewardsFractal Reward Updates: In addition to earning daily fractal rewards like Empyreal Fragments, Fractal Relics and Pristine Fractal Relics at all levels, players also will earn a gold, or more, making the Fractals of the Mists more rewarding.Fractal Tonic: A new, infinite tonic with the ability to transform players into any number of friends and foes from within the Mists awaits as a rare reward found within the Fractals of the Mists.New Runes and Sigils: Players braving the dangers of the most difficult fractals will find their valor rewarded by a chance at new sigils and runes to adorn their gear.
I do tego bardzo fajnie wykonany trailer:
Nic, tylko lvlować fractale
@edit
Oficjalna zapowiedź
https://www.guildwars2.com/en/the-game/releases/november-26-2013/
Smutne info dla ludzi ktorzy maja 30 + ... Chore podejscie zeby resetowac komus np lvl 58 .... Nie wyobrazam sobie tego rage jezeli tego nie zmienia... Tyle godzin spamowania i meczarni zeby wszystko stracic ...
Może w końcu będzie się opłacało robić te fraktale.
Trochę dziwna decyzja, na szczęście ja nie lvlowałem zbytnio. Ciekawe, czy dostaną jakąś rekompensatę.