Na pewno coś dostaną
Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna
Hahaha, znowu Scarlet.
Narzekałem na Kiel, ale cieszę się, że lemury ją wybrały, bo jeszcze bym się dowiedział, że Scarlet walczyła u boku Abaddona.
Ogólnie, to Anet sobie z tym updatem w kulki poleciała. Zresetowała poziomy na fractalach, dodała kolejny żenujący rozdział w "fabularnym" living story, oczywiście znowu Scarlet i dodała jeszcze do gem store armory za le gemy, ale nie byle jakie - cultural tier 3. Bardzo drogi armor, który teraz można kupić w gem store za le gemy i to jeszcze z dodatkami w postaci ognia (kolejny fetysz ANet, zaraz po Scarlet). I to TANIEJ niż cultural tier 3!
Wyczuwam dojenie kasy ile się da, a później przejście na f2p. Bardzo się zawiodłem.
Albo coś zrobią ze sobą, albo pójdą (mam nadzieję, chociaż pewnie hamburgery ich utrzymają) z torbami.
f2p rly ? Spojrz ile czau gw1 jest na rynku i nie ma f2p ...
Przyrównywać GW2 do GW1!?xD rly? Może idź się położyć, bo niejasno myślisz?
GW2 nawet za 5 lat nie będzie godzien lizać butów GW1. Jak tej gry chyba nikt od GW1 nie robi. Ta gra jest po prostu słaba, sprzedaję te konto w cholerę, póki jeszcze coś można za nie dostać.
@EDIT:
Czekam na skiny legendary w gem shopie.
Updejta jeszcze nie sprawdzałem, ale wyczytałem, że jest lekko zabugowany poczekam do rana, może jakiś pacz będzie.
Vampirowi trzeba przyznać rację, że z tym setem to se polecieli w hoooya. Zamiast wziąć się za zrobienie nowych lokacji, skilli, prawdziwych dungeonów robią takie pierdółki. To "living story" zaczyna mnie po prostu nudzić. Scarlet już powinniśmy się pozbyć kilka miesięcy temu, a ta cały czas spie*dala. To już zaczyna się robić męczące. Mam nadzieję, że zapowiedzą jakiś KONKRETNY płatny dodatek, który przyniesie do gry trochę świeżości, bo mam wrażenie, że rozwój tego tytułu mimo co dwutygodniowych updejtów stoi prawie w miejscu. Porównajmy sobie rozwój pierwszej części GW, która po roku istnienia dostała dodatek (kampanię) o wiele bardziej obszerną niż wszystkie LS do GW2, a co najważniejsze TRWAŁĄ. Oby ludzie odpowiedzialni za rozwój gry przemyśleli sobie sens LS.
Nowe fraktale są całkiem całkiem, ale:
1. Na Reactorze nie ma ani WP ani Checkpointa. Jedyny sposób na res to relog. Niech ANET dalej nie testuje contentu przed dodaniem, a daleko zajdzie.
2. Medium set z Gem Store wygląda IDENTYCZNIE jak WvW medium pomalowany na pomarańczowo, z tą różnicą, że delikatnie błyszczy.
3. LS, którego nie dość, że skończyłem połowę, to jeszcze z żałosnymi nagrodami.
Naprawdę, zaczynam powoli tracić wiarę w tą grę. Rok temu, po miesiącu istnienia, dali nową mapkę, nie wspomonając o Haloween, które wtedy też było lepsze. Liczyłem, że będzie coraz lepiej, a jest coraz gorzej.
No i szybkie porównanie contentu GW1 w stosunku do GW2:
Dungi:
-UW, FoW, SF, 12 osobowe Kanaxai i Urgoz. Żaden do zrobienia solo, trzeba mieć naprawdę zgraną ekipę, z dobrymi buildami.
-AC, TA, SE, CoF, HotW, Arah, CM, CoE. Połowa solo, całość do zrobienia w teamie randomów full berek.
Fabuła:
-Tutaj chyba nie trzeba nic mówić...
Wbijanie titli/achi:
-Również bez porównania. Wciąż pamiętam wbijanie starego alko w GW1. A teraz? AutoClicker i wio.
ANET, you had one job. ONE!
ANet wydało w końcu oficjalne oświadczenie co do tego "Flamekissed Armor Skin'a"
Hey, everyone. We’ve been reading all your feedback about the Flamekissed Armor Skin that was released into the Gem Store yesterday.Although the Flamekissed Armor uses the same mesh as the Tier 3 Human Cultural Armor, it was not our intention to create an armor skin that so closely matched the existing Tier 3 Human Cultural armor set. The intention was to use the mesh as a basis for creating an armor set that stands apart and is distinct in appearance. However, after reading your feedback, we agree that the Flamekissed armor is not visually distinct enough from Human Cultural Tier 3 armor.We will do a few things to address this issue.We will temporarily remove Flamekissed Armor Skin from the Gem Store.Players who have purchased Flamekissed Armor Skin will keep the skin.We will make new art for the Flamekissed Armor Skin that achieves our goal of making a visually distinct and attractive armor set and does not closely resemble the Human Tier 3 Cultural armor.Once this new artwork is completed, we will then update the Flamekissed Armor Skin so that all existing sets that players have purchased get the new art. We will also offer the Flamekissed Armor Skin for sale again at that time.When we update the Flamekissed Armor Skins with the new artwork, any player that has already purchased the set and who does not like the new, updated look, can get a full refund by contacting Customer Support.Note that there is no ETA on when this change will happen. We need to work with the Character Art Team to determine when we can have a new armor skin ready, and this could take some time.Thank you everyone for providing your feedback. We appreciate that you took the time to let us know how you feel about the new armor set.
Dobrze, że starają się słuchać społeczności i nie zamietli sprawy pod dywan.
Link do posta:
Chociaź tyle, ale mogą jeszcze tego fractala poprawić - usunąć Scarlet i dać Mordremotha.
Ogólnie sam pomysł na Scarlet nie był zły.
Ale wykonanie - 0/10.
Krzak, który chce poznać rolę smoków i źródło magii w Tyrii. Brzmi świetnie. Krzak ukończył 4 szkoły u Asur, majstrował coś z Inquestami, a avatar Pale Tree próbował ją przekonać, żeby się nie odwracała od Matki-krzaków. I co? I nic. Wywarła na świat tak duży wpływ, że świat jej nawet nie pamięta. Od biedy są 2-3 dialogi doklejone z updatem. Nikt o niej nie mówi, nikt nic nie wie. W dodatku co miesiąc mamy nowy sojusz i co miesiąc słyszymy, że jej za to zapłacimy. Trahearne przy niej, to jakiś błazen.
Jak ja widzę jej koniec? Styczeń. Scarlet przeprowadza ostateczny eksperyment z dużą ilością magii. Ilość magii była tak duża, że zwęch*je ją smok, zjada ją (jak Snaffa)/ew. wybuch magii, a smok wszystko pochłania. I gitara. My mamy smoka, a z LS znika Scarlet.
Bardziej okrutniejsza wersja: Scarlet widzi, że zrobiła źle. Przyłącza się do bohatera, żeby to naprawić. Udaje im się "zebrać" magię, dzięki czemu smok nie zeżre wszystkiego. Mimo to, za swoje zbrodnie, Kiel skazuje ją na śmierć.
Aaa, zapomniałem, że to Pegi 12+.
Mam złe przeczucia, że to będzie neverending story. Ja sobie robię przerwę. Może pójdą po rozum do głowy, wydadzą dodatek i się ogarną.
Szybkie pytanie, bez przekopywania się przez te wszystkie tony hejtu i spamu:
Czy w gw2 na end game jest możliwość ciułania na jakiś pro super wypasiony ekwipunek, który znacząco zwiększa siłę naszej postaci na pvp?
Powiem tyle: NIE
To co robimy na end game, jeśli nie farmimy nowego, lepszego sprzętu?
Maxujemy mapki, pvp(słyszałem, że słabe)?
Endgame to głównie maxowanie mapy, achi, wvwvw, farma dungów, Living Story oraz długoterminowy cel: zrobienie broni legendarnej.
Pvp dzieli się na 2 rodzaje:
sPVP - dostajemy specjalny ekwipunek, walki 5vs5 na małych arenkach
wvwvw - tutaj nie dostajemy ekwipunku, walki toczymy na dużych mapkach. Tryb ten polega na przejmowaniu zamków, fortów obozów etc.
Tak naprawdę to endgame wygląda identycznie jak w innych grach z tą różnicą, że nie ma większego progressu EQ i wszystko mamy dostępne od początku.
GW2 jest nastawionne na graczy casualowych, ale można znaleźć trudniejszy content.
W GW2 też farmisz lepsze EQ, ale nie pod względem statystyk. Tu farmisz ich wygląd, by potem był szpan na dzielni jak wszyscy widzą co masz na sobie.
Można powiedzieć dużo złego o GW2, ale akurat z tym PvP i brakiem możliwości zdobywania tam lepszego EQ oraz właściwie oderwaniem PvP od PvE trafili w dziesiątkę.
Zero farmienia na lepsze itemki, czy wbijania poziomów, expienia (ble)... żeby piąć się w rankingu i działać coś w tym trybie.
Wreszcie w MMORPG można pograć faktyczne PvP, a nie jego kompletnie niezbalansowaną namiastkę.
A od dzisiaj w sumie gracze PvP będą mogli nawet darować sobie expienie w PvE, bo dostaną itemek na zwiększanie poziomu PvE za glory (z pvp)
+ gold za mecze
+ w przyszłości nareszcie sezony i faktyczne nagrody.
Swoją drogą, jak ktoś chce polatać sobie na takim niby PvP, w którym ma się lepsze itemki i staty od innych, to ma od tego taki tryb jak WvWvW
A tam masz takie możliwości jak:
-bieganie w zorganizowanych grupach - z gildia.
-bieganie w zergu - latasz w duzej grupie i farmisz graczy z innych serwerów oraz przejmujesz ich lokacje.
-wku** innych graczy thiefem, robisz sobie specjalny build i polujesz na male grupki i ich zabijasz
-jeżeli lubisz motyw PK, to możesz chodzić na puzzle eternal, a tam przeszkadzac innym w skakaniu
I wszyscy zadowoleni.
________
A ogólnie co do gry, endgame etc to nie ma źle. Jest tak jak chociażby w WoWie: bez gildii gra Ci się nie spodoba, a i nie poznasz tak naprawdę jej uroków. Znudzi Ci się na etapie expienia, bo ile można powtarzać jedną czynność? A takie co by nie patrzeć są mmorpg, mimo, że te nowsze właśnie starają się trochę od tego uciekać.
Legendarka nie jest dlugoterminowym celem, ja swoja zrobilem w +- miesiąc.
Cóż, ja swoją zrobiłem w rok.
A co do update'u jestem pozytywnie zaskoczony. W sumie nie wiem czemu, ale na pewno jest lepszy niż wieża.
Nie ma to jak wbić 80lvl postaci, która nie ruszyła się praktycznie z miejsca
Nareszcie dodali coś do nagród PvP i zapowiedzieli dalsze korzyści
Jak ktoś jeszcze nie czytał, to łapcie:
https://www.guildwars2.com/en/news/player-vs-player-rewards-roadmap/
Dalej ludzie grają na Blacktide czy zmienili server(chodzi mi przedewszystkim o polaków)?
Dalej na Blacktide gra ich od groma