W każdej grze cenie sobie pvp, dużo czytałem na temat tego, które znajduje się w GW, dlatego co do tego punktu nie mam żadnych wątpliwości, martwi mnie pve i gvg. Czy istnieją w ogóle jakieś wojny gildii i jak to wygląda, zwykłe naparzanie się, czy niezbędne są taktyki?
No o PvP nie ma co się martwić. Masz sPvP, w którym grasz sobie rankedy, unrankedy, zapisujesz na esl i bierzesz udział w oficjalnych turniejach. Poza tym masz też mniejsze turnieje, np. gildyjne. Nawet my (gildia mocno nastawiona na RP) sobie takie organizujemy, a tu przykład jednego z takich finałów 2v2: LINK
I co jak co, ale emocji (i dobrych nagród) w tym turnieju nie brakowało
Takie coś można sobie powtarzać ile tylko razy się chce, bo jest możliwość posiadania własnego serwera.
W HoT pojawi się też nowy tryb PvP (Stronghold) - coś ala GvG z GW1. Poza tym w PvP teraz będzie można rejestrować już gildie - a te najlepsze trafią do rankingu.
Co do "GvG", to w dodatku pojawią się siedziby, a w nich specjalna arenka, na której można się bić jak tylko się chce, do tego stawiać różne elementy, no i zapraszać tam inne gildie i z nimi walczyć.
Poza tym jest też WvW, gdzie możesz biegać z community serwa, gildią, party, albo solo.
Co do pve martwi mnie jego łatwość. Czy są dungeony, jeśli tak, to czy niezbędne jest złożenie drużyny, czy zazwyczaj robi się je solo?Czy istnieją rajdy, gdzie zbiera się cała gildia i bije jakiegoś bossa?
Najlepiej nie nastawiaj się na jakieś wybitne PvE, bo w GW2 jest raczej luźne podejście do tego trybu - ot przyjemny tryb do popykania ze znajomymi, bądź samemu - odstresowania się itp
Bez zmuszania Cię do raidowania kilka razy w tygodniu itp. Aczkolwiek czasem trafia się faktycznie wymagający content - nie powiem, ze nie, jednak radzę się na coś takiego nie nakręcać, to potem się po prostu nie zawiedziesz, że jest tego za mało.
W PvE masz tak: dungi - prosta rzecz, aczkolwiek bez obaw - to mimo wszystko wymaga zbierania drużyny
Jedne są banalne, inne po prostu łatwe. Ale zwykle mają w sobie jakieś tam mechanizmy, które wymagają grania drużynowego itp.
Poza tym masz jednak fraktale, a to jest już taki zaawansowany dungeon i tam jest wyższy poziom trudności. A czym wyższy poziom fraktala, tym jest ciężej.
Misje gildyjne - nie jest to co prawda raid, ale taka jego namiastka - bardzo przyjemnie się je robi. W tym może uczestniczyć cała gildia, więc też nie ma sytuacji jak w niektórych grach, że zbiera się 10/20 osób, a reszta nie może brać udziału. W HoT mają wprowadzić w nich pewne zmiany, a po nich będzie jeszcze fajniej.
Poza tym world bossy. No i w HoT mają dalej rozwijać PvE i niby ma to być coś wymagającego - się zobaczy ![;)]()