Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

Nie było odzewu? Krótka masz pamięć. Zostawmy już temat wvw.

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/38811-czy-warto-kupic-guild-wars-2-dyskusja-ogolna/page-76#entry555611 Do momentu aż nie użyłem go ponownie, nie było odzewu. Więc tak, myślałem, że mam rację. Ale skoro nie - ok.

Dobrze, might, robimy film za film? Nagraj film jak robisz od poczatku do konca solo arah p4 skoro to takie latwe, a ja nagram wtedy jak robie duncana moim rytualista/mnichem z kumplem paragonem/wojem + jakies boty dla odciaganiecia paru mobow . I to film, nie screen - bo mozesz zrobic z ogarnieta druzyna, poczekac az wyjda i wtedy screena dac a nie o to chodzi

Wybacz, nie zauważyłem. Chętnie bym się na to zgodził, ale jest to niewykonywalne - Grenth ma mechanikę, która wykorzystuje 5 graczy.

Hmm, okej, super. A gdzie wiekszy zerg nie wygrywa? Lineage 2 - wiekszy zerg = win, wow - wiekszy zerg = win, praktycznie kazda gra tak ma

Niezaprzeczalny fakt. W L2 jeszcze ten, który ma mniejsze lagi ;]

Brawo. I dochodzimy do setna problemu. Dla ciebie trudny kontent to DŁUUUUGI content. A ja lubię loch przejść w 10 minut a nie w 50 bo trudniej dla mnie jest osiągnąć te 10 minut. Ale spoko. Rozumiem. Tu jestem jakoś w stanie ciebie zrozumieć. Oczekujesz długiego contentu na godziny... ja nie mam tyle czasu. Ja pracuje, mam rodzinę i góra 10-15 godzin na gw2 w tygodniu.

Nie. Większość puzzli wymaga znajomości "tricku". Wystarczy, że otworzysz sobie solucję na internecie i możesz 90% contentu dosłownie zrushować.

Ty zdajesz sobie sprawę, że sam sobie zaprzeczasz w 2-3 krótkich zdaniach. Dałem ci jakiś czas temu listę pernamentnych zmian w GW2 na przestrzeni tych 2-3 lat. Poczytaj np. reddit gdzie założono specjalne instrukcje dla powracających graczy i dla nowych, którzy nie mogą się odnieść po tych zmianach bo tego jest tak dużo.

Zmian! Szafa, minisy, achivy, passywki WvW itp. Content? 8 dungów, kilka fraktali, puzzle, mapa i farmienie skinów oraz achivów.

Odpisałem Ci wtedy, że fakt, gra dostała poprawki - darmowy reset traitów, zmniejszenie ich ilości itd. Ale to nie jest content.

Propsuję niemal w całości to, co napisał Xar, z dwoma zastrzeżeniami:

1. Nie postrzegam tej gry przez pryzmat WoW'a, bo to crap. Patrzę najpierw przez pryzmat tak bardzo uwielbianego przeze mnie prequela. Tak, dla mnie content jest problemem i powtórzę to znowu - dodatek na bank kupię. Na pewno nie na takiej fali hype jak podstawkę, ale kupię. I tak długo, jak będę miał co w nim robić, będę siedział cicho.

2. Nie chcę wymagającego contentu. Chcę, aby zapewniał mi czas. Może być nawet prosty i może być go miało, ale chcę mieć świadomość, że na końcu jest jakiś fajny skin lub minis. Bo od tego jest MMO - zabijania czasu.

Grentha można zrobić duo

Grentha można zrobić duo

jak i solo

@Might Tay

jezeli wedlug ciebie w l2 wygrywa zerg to raczej nigdy nie grales w ta gre ...w l2 jedno ogarniete pt moze wybic nawet 4 inne...i pisanie ze w l2 wygrywa wiekszy zerg to poprostu brak znajomosci tej gry... w l2 znalem gosci , ktorzy bez problemu wybijali 1-2 party...to nie gw2 w , ktorym 1vs1 nie istnieje praktycznie bo nie jest do tego przystosowane. Tak , ze zostan przy gw2 bo na temat l2 raczej masz mala widze...lagi przegrywaja w kazdym mmo i jest to chyba oczywiste.

@donek

W GW2 ogarnięta ekipa też może pokonać słabo zorganizowany zerg. Fakt, faktem w większości przypadków to po prostu zderzenie się dwóch sporych grup ludzi z której większa wychodzi zwycięsko, ale czy nie tak wygląda walka przy naprawdę dużej ilości osób? Poza tym można zarówno roam'ować solo, bądź w mniejszych grupach, nikt nie każe Ci latać w zergu. Z resztą wytłumacz mi jak miałoby wyglądać open pvp na tak dużej mapie z ogromną ilością losowych osób, których łączy tylko 'serwer', tego nie da się lepiej zorganizować.

#edit

Teraz nawet jakiś filmik znalazłem. Jedno party wycina całe zergi w EotM. Większość tam to noobki, które po prostu zdobywają doświadczenie w grupie, co nie zmienia faktu, że jednak mimo takiej przewagi po stronie przeciwnika z zaskoczenia są w stanie zrobić z nich mielonkę.

Donek, naprawdę? Chcę zobaczyć jak jedno party wygrywa siege na Gludio przeciwko przeważającej ilości graczy. Albo Oren. Na obronie albo ataku. Take your pick.

Też znałem gości (ja, duh), którzy byli w stanie samemu ścisnąć całe party. Ale kiedy ja miałem capa i jarzeniówki, a oni nie. Inaczej...

Przyznam się szczerze, że nawet nie próbowałem robić P4 solo, ale skoro mówicie, że jest to wykonywalne to spróbuję.

Ostatni raz wtrącę się w dyskusję. Śmiesznym faktem jest to, iż wszyscy co tak wychwalają GW2 pod niebiosa i podają bezsensowne argumenty takie jak Pan niżej, mają w swoich MMO na proflu GW2.

Powiem wam krótko i idem bo żałosne i nudne się to robi. Chcesz farmić 20 godzin na jakieś zbroje czy inne gówna. Jeżeli tak leć na WoW`a. Ja wole porobić misje gildyjne pójść na pvp pośmiać się i miło spędzić czas. Niżeliby farmić cały dzień na coś.A spamienie cały czas o tym nie ma sensu. Oraz świadczy o waszej dorosłej mentalności. Współczuję wam jeżeli macie tu przesiedzieć 30 postów spierając się czy gra jest casualowa czy nie. Casual jest w modzie. Hardcore przechodzi na emeryture. Więc życzę powodzenia tym którzy nadal będą się spierać i tym którzy chcą coś komuś wmówić nie akceptując przy tym drugiej strony. GL & HF

Jeśli chodzi o Guild Wars 2, jednak moje serce bardziej skradła pierwsza część. Co do sequela, mogę powiedzieć tyle, że mmo całkiem fajne, casualowe to fakt, ale nie dla samotników. Ta gra bardziej jest społeczna, bez zgranej gildii, bez znajomych, jakoś tak nudno się gra i coraz trudniej czasami wykonywać linię fabularną. Nie powiem, że jest brzydka, bo ma bardzo ładne widoki, ładną szatę graficzną, ale do niej trzeba mieć mocny PieC. Moim centrum rozrywki jest laptop i konsola i żałuję, że na konsolę nie wyszła ta gra bo lepiej na padzie w nią grać. Chociaż byłem wiele lat jednym z największych wrogów konsol, ale dorosłem i teraz komputer służy do pracy, a konsola do wypoczynku.

Czy warto kupić GW2? Jeśli masz zgraną ekipę to jak najbardziej, jeśli chcesz być samotnikiem odradzam, znudzisz się. Ja kupiłem tą grę w momencie jej premiery, to była pierwsza gra za którą nie bałem się wydać 200zł, teraz za grosze można ją kupić. Fajne ma pudełko i ładnie się komponuje wśród wszystkich guild warsów.

Czy warto kupić GW2? Jeśli masz zgraną ekipę to jak najbardziej, jeśli chcesz być samotnikiem odradzam, znudzisz się.

Dokładnie :) Tak miałem zresztą w każdym MMO w jakie grałem - rozpoczynałem bez gildii, to raz dwa wiało nudą, a jeżeli prędko zakręciłem się wokół jakiejś stabilnej ekipy, której community mi pasowało, to potrafiło się wsiąknąć na bardzo długo.

Swoją drogą polecam przed wyjściem dodatku znaleźć sobie gildie, bo wygląda na to, że ma być on dość mocno na nie nastawiony ;) Chociażby takich domów gildyjnych się nie wykorzysta w pełni bez gildii, a zapowiada się, że będzie można w nich robić całkiem sporo rzeczy.

will create new ways for you and your guild to play, battle, socialize, and progress together through the guild hall system.

No ale więcej dowiemy się na e3.

Nie chce mi się nowego tematu robić. Jakaś normalna gildia PvP/PvE szuka członków ;p? Obecna mnie trochę irytuje.

Jeśli nikt się nie zgłosi, to zawsze możesz poszukać w google :P

Btw, takie info odnośnie Dragonite Ore:

https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/3ae35c/will_we_get_a_dragonite_ore_eater_soon/csc1rxu?context=3

Jeśli nikt się nie zgłosi, to zawsze możesz poszukać w google Btw, takie info odnośnie Dragonite Ore:https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/3ae35c/will_we_get_a_dragonite_ore_eater_soon/csc1rxu?context=3

Bogu niech będą dzięki, pół banku mi zajmuje ;_;

Powiedzcie mi co mam robić...bo dla mnie gra kończy się na 80 lvl zrobiłem już 4rtą postać i o ile do tej pory moim celem była ta 80-tka to było spoko miałem jakiś cel a teraz ? Nie realna jest dla mnie legendarka z taką motywacją co najwyżej crafciłem sobie ascended bronie. Biegam sobie czasem na wvsw ale co raz bardziej mam wrażenie, że to nie ma sensu ( gram na Gandarze ) pvp też jakoś nie podchodzi. Podziwiam ludzi z mojej gildii, którzy są codziennie albo starają się być często mają porobione legendarki i biegają non stop na dungach i tak rok w rok ja się pytam ile można ?

Poza PvP, WvW i social? Farmić dungi i fractale po kasę i tytuły, Legendarka, Map 100%, achivy, JP, LS2.

A o tym, czy to się nudzi czy nie dyskusja toczy się od drugiej strony tematu. Jak nie interesuje Cię kolejna postać na 80, farmienie i puzzle możesz odinstalować GW2, nic więcej tam nie znajdziesz.

W ogóle niezły motyw, ludzie teraz będą mogli sobie pykac "GvG" w swoich GH, a WvW pozostanie WvW :P

Coś mi się widzi, że wszyscy będą zadowoleni.

Chociaż trochę szkoda, bo już się pewnie nie będą wkurzać o moje hejty na WvW '- '

W ogóle niezły motyw, ludzie teraz będą mogli sobie pykac "GvG" w swoich GH, a WvW pozostanie WvW Coś mi się widzi, że wszyscy będą zadowoleni.Chociaż trochę szkoda, bo już się pewnie nie będą wkurzać o moje hejty na WvW '- '

Teraz to już w ogóle do ludzi nie wyjdziecie. Tylko GvG i RP w Guild Hallach DX

Ja od początku (od lata 2013) gram sam w GW, nawet nie jestem w żadnej gilldii, a bawię się świetnie. Także to nie jest zasada że jeśli grasz sam to sie znudzisz.

W ogóle niezły motyw, ludzie teraz będą mogli sobie pykac "GvG" w swoich GH, a WvW pozostanie WvW Coś mi się widzi, że wszyscy będą zadowoleni.Chociaż trochę szkoda, bo już się pewnie nie będą wkurzać o moje hejty na WvW '- '

Niestety musze Cię zawieść bo gildie gvg i tak będą biegać po WvW. GvG jest to event, a gildie lubia też rozbijać wieksze zergi (bloby).

Dodatkowo tutaj jest więcej informacji od Heurixa ( komentuje esportowe turnieje+DigitalProSports) i chce zacząć organizować gvg turnieje.

http://www.gw2wvw.net/topic/guild-arenas-faq-ama

Nowe Lion's Arrch po prostu jest piękne. Nie ma [ciach], w ArenaNet pracują jedni z najlepszych artystów w branży gier.

Bobby i Regina z ArenaNet urządzili grupce osób wycieczkę po odbudowanym mieście :)

gw016jpg_waphrrw.jpg

Szybko musiałem fotę robić, więc nie wyłączyłem huda :). Jeszcze nie wgryzłem się w specjalizacje, więc na ten temat się nie wypowiem. Jeszcze raz tylko nadmienię, że LA wygląda obłędnie.

Zapomniałem dodać, że przez 24 godziny w gem store są dostępne białe skrzydła. Ja swoje kupiłem, 10 ojrosów to nie jest jakiś mega wydatek, ale za takie LA mogłem zapłacić. Nadmienię jeszcze, że cena gold za gemy wzrosła dość znacznie.

Filmik

warn_ico.png
wulgaryzm ~ NS
Cześć. Ostatnio na rynku gier f2p nie ma nic interesującego, dlatego postanowiłem zakupić GW2, ale mam kilka pytań.

W każdej grze cenie sobie pvp, dużo czytałem na temat tego, które znajduje się w GW, dlatego co do tego punktu nie mam żadnych wątpliwości, martwi mnie pve i gvg. Czy istnieją w ogóle jakieś wojny gildii i jak to wygląda, zwykłe naparzanie się, czy niezbędne są taktyki?

Co do pve martwi mnie jego łatwość. Czy są dungeony, jeśli tak, to czy niezbędne jest złożenie drużyny, czy zazwyczaj robi się je solo?

Czy istnieją rajdy, gdzie zbiera się cała gildia i bije jakiegoś bossa?

Słyszałem też o wielu możliwościach zdobywania poziomów, począwszy od eksplorowania, przez zadania i zabijanie stworków, do craftingu, czy to prawda?

Obiło mi się o uszy jeszcze lvlowanie za pomocą książek, na czym to polega?

Ile mniej-więcej trwa wbicie lvlcapa? Czy istnieje klasa supportująca, typowy buffer/healer?

Ostatnie pytanie, kupując GW2 Heart of Thorns preorder na g2a, dostaje podstawę + dodatek?

Słyszałem ostatnio, że ludzie się bulwersowali, ale dla mnie byłoby to idealne połączenie ;)