Czy warto kupić Guild Wars 2 - dyskusja ogólna

Huh, widzę na twitchu kolejne osoby grające PvP w GW2, które przyszły z WoWa i były tam w topce 3v3. Coś mi się wydaje, że po premierze Heart of Thorns i pojawieniu się lig, WoW i jego pseudo-PvP otrzymają kolejny, potężny cios.

Chłopcze, rzucili się tylko i wyłącznie dlatego ze ta gra przeszła na F2P, za miesiąc zapomną co to gw2 i wrócą do WoW'a, tak samo będzie z Wildstarem

Oho, można testować nowy system tworzenia squadów I jest nawet rdy check

Cały Xar, nawet z tak dennego "czegoś" się cieszy jak murzyn bateryjką, odgapili od Króla MMORPG, widać, nie mają już pomysłu na dalszy rozwój

Gdzie warto teraz kupić dodatek? mam w zanadrzu troszku złotówek

Gram.pl / cdp.pl

Dzisiaj był stream i były jakieś pierdoły o słabym PvP i o legendarkach. Najważniejsze info ze streamu:

GW2 otrzyma MOUSE LOOKA, czyli ala'SKYRIM!

Wprowadzono to do Wildstara, wprowadzą i do GW2.

Wcześniej używałem immersive combat mode. Niestety, nie sprawdzał się w PvP czy WvW. Targetowanie było niemożliwe, więc trzeba było włączać i wyłączać moda, a że byłem leniwy, to w PvP grałem bez tego. Irytujące było też używanie skilli "ground targeting". Kamera praktycznie jeździła od góry od doły, bo skill był rzucany tam, gdzie wskazywał celownik. ANet zrobiła teraz swój własny tryb.

Po wejściu w ten tryb na naszym ekranie pojawi się kropka. Kiedy wycelujemy tą kropką w cel, ale będziemy za daleko, pojawią się kreski. Kiedy podejdziemy bliżej, pojawił się okrąg a cel zostanie zablokowany. Po zabraniu z niego celownika, cel jest "odblokowywany". Tak będzie się zachowywało przy włączonym auto-targetingu.

Co z rzucaniem skilli ground? Dodano opcje, która pozwala na rzucanie takich skilli na wybrany cel. Co jednak, gdy akurat w tym momencie muszę "wyprzedzić" przeciwnika i rzucić taki skill np. przed nim? Zamiast szybko wchodzić do menu i odznaczać opcję rzucania takiego skilla na cel, to wprowadzono kolejną opcję. Przy przytrzymaniu klawisza możemy rzucać skille ground gdzie chcemy, a po zwolnieniu klawisza, skille ground ponownie są rzucane na cel.

Dodano też opcję, która pozwala na zmianę celu w trakcie rzucania skilla np. gdy używamy barrage, a nasz cel już nie żyje, możemy zmienić cel.

http://www.twitch.tv/guildwars2/v/20972084

Walka od 01:15:00

Notatka:

https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/3p0wg5/guild_chat_livestream_notes_pro/

Warto nadmienić, że autorem jest Joel Helmich i tak na prawdę pracował nad tym ficzerem po godzinach w soboty, zainspirowany zapewne ESO, lub TERĄ (nie przyznał się w jakie inne MMORPGi grał :D). Fajne jest to, że ArenaNet nie blokuje takich ludzi. Wcześniej SAB, teraz to. Oby tam pracowało więcej takich ludzi :)

Ten jego entuzjazm mnie rozbrajał. Rubi nie mogła się uspokoić.

Wiesz jak robisz coś przez rok, po godzinach i zostało to docenione, i możesz się tym podzielić z ludźmi, dla których to robisz (no i dla siebie oczywiście :D) to ciężko nie być podekscytowanym :).

Nowa guildwarsowa piosenka :P

Widzę cycki na pierwszym planie, więc pewnie trzyma poziom :P

Ktoś może mi pokrótce opisać halloweenowy event w GW2? Co tam jest, czy jest ciekawy i jakie nagrody czekają? Przyznam szczerze, że pomimo posiadania gry od premiery nigdy w takowym nie brałam udziału, może to więc być mój debiut, a nie wiem czy warto jest się fatygować i patchować GW2.

Nie warto... Następny!

Warto, gdyby to było Guild Wars 1. Mad King Says, to wielkie zero i nie ma klimatu gw1, labirynt to kolejny zerg fest, jest jeszcze jakaś słaba instancja. Nic ciekawego.

Do kiedy tak w ogóle w tym roku ma trwać Halloween w GW2?

Do 6 listopada do godziny 9:00

Zastanawia mnie, czy nie będą przypadkiem Halloween wyłączać we wtorek 3.11.2015, hm. Bo w zapowiedzi brzmi to tak:

Beginning October 23, 2015

The Shadow of the Mad King, our annual Halloween festival, returns for nearly two weeks

Opłaca się kupić dodatek? Nadal nie ma tej świętej trójcy?

Mam pytanie - czy fraktale powyżej lvl 50 faktycznie są trudniejsze, czy różnią się tylko ilością zer w HP i obrażeniach?

I czy na 50+ trzeba mieć jakieś masterki, aby móc je robić czy jest to content neutralny dodatkowo?

fractale do 50 teraz, są jak do 30 kiedyś, dopiero od 50 zaczyna rosnąć poziom. Wszystkie bossy i trashe bija mniej, jednak instability sprawiają wiecej problemu.

Na 50+ jedynie agonia może być problemem, max bez masterki można osiągnąc okolo 100, a na 100 lvl potrzeba jej 150.

Agony jest problemem tylko na Boss Fractals, na całej reszcie da się ją ominąć. Chyba, że w tej kwestii też coś zmienili.

Wciąż nie dostałem odpowiedzi - czy jest trudniej niż było czy po prostu zrobili większe cyferki i "call it job done"?

https://www.reddit.com/r/Guildwars2/comments/3rh6ps/crashing_on_meta_events_is_driving_me_away_from/cwo7h63

W końcu :). Pewnie na początku będzie crashować, ale przynajmniej coś się zaczęło dziać w tym kierunku. Jeszcze jakiś upgrade z DX9 i będzie w ogóle cacy :)

zaczac to mozna,ale w GW 1,btw jak pieknie by bylo gdyby tego badziewia nie wypuscili,tylko zainwestowali w dalszy rozwoj GW 1,byla by gra mmo nie do pobicia