Witaj, tak opłaca się jeżeli jeszcze nie grałeś w Diablo + ROS. Diablo jest cały czas bardzo dobrą grą tylko, że nie dodają do niej żadnych nowości(od nowych setów po gameplay), po prostu Diablo w tym momencie stoi w miejscu. Aktualnie w nowym sezonie wprowadzą mały update w celu ułatwienia rozgrywki, który jest bardzo dobrym pomysłem tylko, że one są sporadyczne, bo co 3msc, więc trochę słabo jak na Blizzarda. Co 3msc powinni robić dużo więcej niż to co robią teraz, więc jeśli jeszcze nie grałeś to polecam bo na pewno będziesz się dobrze bawił, szybka sprawna gierka, latające trupy, miliony stworów do upierdzielenia taki ma być hns . Teraz akurat nie warto zaczynać ponieważ gra niewielu graczy, poczekaj na nowy sezon który zaczyna się 31 marca, wtedy będzie dużo więcej osób i łatwiej znajdziesz grupę do wspólnej gry.
I tutaj przejdziemy do PoE, gdzie GGG(Grinding Gear Games) co 3msc wprowadza do gry nowe ligi, które są świetnie bo każda liga jest kompletnie inna, teraz jest dobra okazja do gry, bo jest tzn. "Leagacy League", która łączy wszystkie poprzednie ligi z czego możesz mieć aktywne tylko 3 w danym momencie. GGG zasługuje tutaj na wielki plus, że dbają o grę i chcą coraz więcej graczy, co działa na ich korzyść. Path of Exile również ci polecam, jest darmowa więc możesz ją pobrać teraz i grać.
Można by opowiadać dużo więcej, ale mi się za bardzo nie chce , ogólnie rzecz biorąc to Diablo jest dużo łatwiejszą grą niż Path of Exile. W pierwszą grasz pod dany set i umiejętności, a w drugą możesz grać jak chcesz, nie obowiązuje ciebie żaden specyficzny unikalny przedmiot(możesz grać cała grę na żółtych) jedynie co musisz wybrać to jaką postacią chcesz grać (w zwarciu, na odległość lub pod totemy, miniony), możliwości jest naprawdę mnogość .
Co do sianka to Diablo3 + ROS dostaniesz teraz pewnie za ok. 100zł, jeżeli chciałbyś tą stówkę przeznaczyć na PoE to polecam ci kupić zakładkę na Currency(waluta w grze, bardzo potrzebna, zwłaszcza w 'late game' zaoszczędza miejsce po prostu), resztę punktów to zależy od ciebie na co wydasz.
Co jednak pierwsze? Sprawdź najpierw Path of Exile, jak ci się spodoba to zostań i graj, a jak nie to za mniej więcej 3 tygodnie zaczyna się nowy sezon w Diablo, wtedy będzie okazja do gry, trochę smutne to, ale co zrobić
@Edit
No popatrz nie przeczytałem do końca i oto efekt xd kasować tego nie będę,może komuś się przyda. Ujmując krótko: warto wydać sianko, jeżeli będzie to twój pierwszy raz, grałem od sezonu 1 bodajże więc wiem co mówię ;]