Powiem tak:
1. Jak długo się expi i czy jest to nużące?
Jeśli będziesz rushował przez grę, próbował jak najszybciej wbić 55, to wbijesz w 5 dni. Nie będziesz miał żadnego funu. Jeśli jednak sie zagłębisz w story, pozwiedzasz, porobisz q poboczne, poboczne storyline'y (a jest ich sporo), to śmiało moge powiedzieć, że będzie to jedno z najlepszych doświadczeń lvlowania.
2. Czy do tego maxa tylko questy, questy i jeszcze raz questy, czy jest opłacalna przerwa na jakiegoś dunga/PvP?
Można wyexpić max lvl na samych dungach, samych questach, samym PvP, do wyboru, do koloru. Ogółem można przeplatać, i jest to nawet zalecane. Możesz jeszcze expić na space combat, czyli wykonujesz jakieś tam misje kosmiczne.
3. Zasób contentu end-game pod względem PvE - czy są dungi/rajdy, jaki jest ich poziom trudności etc.
Ostatnio ostro sie wzięli za raidy, dodają nowe mode'y oraz same opsy (op/operaton = raid). Są daily, które nie są obowiązkowe (nie tak, jak w WoWie), dungi oczywiście są, i co najważniejsze, są odświeżane, czyli nie ma tak, że stary content idzie w niepamięć. Co do poziomu trudności niewiele powiem, bo raidy robiłem tylko Story Mode, co jest najłatwiejszym trybem, a tam to majówka, ale na Nightmare ponoć są bardzo trudne.
4. Jaki serwer jest najlepiej i najbardziej zaludniony?
RP - Progenitor
PvP - Darth Nihilus (francuski serwer
Angielski Tom of Freedon Nadd, ale ten jest mniej populowany.)
PvE - The Red Eclipse
5. Czy potrzebuję premium, czy wystarczy "preferowany" (pytam w kontekscie late game).
Tutaj niestety prawda- masz poblokowane tysiące rzeczy jeśli nie jesteś subem. ALE! Wszystkie unlocki da się kupić w grze za creditsy, autoryzacja ekwipunku, przepustki na warzone. Znam ludzi, którzy grają za free i normalnie zdobywają gear. Po prostu muszą farmić trochę więcej kredytów ![:P]()
6. Personalne odczucia co do gry i pytania w temacie. Jestem ogółem fanem Star Wars, więc uwielbiam, gram już z rok i mi się nie nudzi. Jestem subem, to fakt, mam trochę ułatwień, ale śmiało mogę polecić, ciągle dodają content, w dodatku mam wrażenie, że słuchają się graczy, bo jak tylko coś jest na forum, to starają się to dodać, i często nawet dodają. Jeśli Cię zachęciłem, to zapraszam na Progenitora, po stronie Imperium ![:P]()