Witam, ostatnio myślałem żeby powrócić do BDO i nie wiem czy się opłaca.
Nie grałem zbyt dużo bo szybko mi się nudziło więc nie wiem czy w ogóle jest warto.
Czy warto wrócić do BDO
jesli szybko ci sie znudziło to raczej nie ma sensu bo raczej i tak trzeba robic to co robiłes jak skonczyłes gre
Doszło wiele fajnych questów i rozwój gry w kierunku sailingu i upgrade żaglowców, jak i sterowania. Można mieć nawet statek z kabiną. Doszło kilka nowych klas postaci, jak i trochę nowych krain także pod wodą.
Zmienił się interfejs na bardziej intuicyjny chyba.
https://forum.mmorpg.org.pl/t/archeage-6-0-i-aau-i-black-desert-online-porady/120271/157
Rozwinęli się także o pozyskanie graczy nie przepadających za grindem - więcej aktywności różnotematycznej poza grindem.
Ale nadal na polu gildyjnych rajdów jest cieniutko w temacie PvE. Króluje śmieszne wspólne solo PvE.
No i doszedł nowy ładny koń na T9 z fajną animacją.
Po co piszesz typowi co sie zmienił jak napisał w poscie,czy warto wrócić po zdaniu “Nie grałem zbyt dużo bo szybko mi się nudziło” koles pewnie na 10 lvl skonczył wiec nie ma pisac co dodali jak nawet w 1% nie poznał gry
nie skończyłem grać na 10 lvl, byłem blisko awakeningu.
prawdopodobnie grałem jakąś nudną klasą ale idk
to polecam kanał Szubrawiec, wszystkiego sie nauczysz, moze stare poradniki i nie wszystkie klasy postaci tam sa ale dowiesz sie podstaw
ok obczaje
hmm 56 i awaking to max 2 dni gry o ile gra się z doskoku xD a wiec za wiele nie pograłeś bo ja jak się postarałem to 56 i awaking wbijałem niecały rok temu w 1 dzień xD
ej wiesz może jak usunąć postać żeby nie czekać 24h?
nie da sie inaczej Mozesz slota dokupic na kolejna co nawyzej za perlki
Nie, core gameplay nie zmienił się od czasów bety:
- Bijesz moby i zdobywasz silver
- Za silvera robisz/kupujesz lepszy gear
- Bijesz się z lepszym gearem, jak masz CAP gear czyli PEN gra jest zależna od Skilla oraz twojego sprzętu (czy np wyciągasz 240fps dla szybszych animacji)
Wszystko inne to:
- albo daje mało profitu
- albo jest mocno P2W (np na life skille możesz wydać 300$ żeby zaoszczędzić dużo CP)
- albo wydaję się być fajne po czym nudzi się po jakiś parunastu godzinach
Dalej:
- brak party contentu (w mmo…)
- brak instancji
- brak balansu pomiędzy postaciami (patrz graph po Arsha evencie)
- brak życia daje możliwość grania w tą grę bez pieniędzy