Hej
Mam pewien problem, w którym mam nadzieję, możecie mi pomóc.
Zastanawiam się, czy warto wrócić do MMO Tylko… Czy jest do czego?
W skrócie : Grałem wcześniej na PC w różne MMO, bardzo to lubiłem, jednak z powodu wielu różnych czynników postanowiłem sprzedać PC i odpocząć trochę od tego. Trochę w różne gry na PS4 pogram. Ale zastanawiam się nad ponownym zakupem PC żeby troszkę pograć
Jednak nie orientuję się jak wygląda teraz rynek, i jak kształtuje się przyszłość MMO, i tu potrzebna jest Wasza pomoc.
Są obecnie jakieś gry godne polecenia? Czy słyszeliście o jakichś fajnych grach, które wyjdą w niedalekiej przyszłości?
Głównie od gry bym szukał fajnej rozrywki, klimatu, pvp. Open world pvp - super. Spora ilość graczy - jeszcze lepiej, im nas więcej, tym weselej Nie lubię grindu, chociaż end game jest bardzo ważny Nie ograniczam się do F2P, może być abonament, lub B2P. Może to być głupie, ale wolę jak gra ma około 10-20 skillów, i dynamiczny styl gry, niż jakiś auto atak, lub 5 pasków ze skillami i macro jak w Wowie
Gry w które grałem :
Guild Wars 2 - Jak dla mnie gra idealna. Od samego początku zauroczyła mnie. PVP, WVW, World Questy, mega klimat, przyjemne eventy, zmiana świata, widać, że developerzy coś z nią robią, boss trainy, fractale. No dosłownie mordka sama się uśmiecha, jak to sobie przypominam. Grałem we wszystkie dodatki. Obecnie jest to taki promyczek, dla którego byłbym w stanie kupić PC, ale mam nadzieję, że znajdzie się coś jeszcze.
WoW - bardzo fajnie się grało, przyjemna historia, sporo rzeczy do roboty. Fajne pvp. Jedyne minusy jakie w tej grze widzę to tak jak już wcześniej wspominałem - ilość skilli, i straszny jak dla mnie grind na koniec gry. Fajnie starać się o dobre eq, jednak takie przebijanie się z ilvl, żeby w ogóle móc wejść na raid to nie dla mnie Ogólnie lubiłem wejść raz na jakiś czas, przy dodatku, pograć miesiąc, ale zawsze drugi miesiąc prepaida się marnował
Black Desert Online - Niby fajnie, przyjemnie, jednak na minus grind. I tu mam takie odczucie, które ciężko jest wytłumaczyć, mam nadzieję, że ktoś z Was podobnie ma, i je zrozumie: Gra jest zbyt “piaskowa… żółta…” Nie jestem pewien, czy zrozumiecie, jednak jakoś trochę się męczyłem grając w nią. Nie wiem, czy to dokładnie kolory, klimat, czy co, jednak o wiele lepiej mi się patrzy na taką grafikę kolorową, pełną trawy, żywą, jak np. w GW2, czy WoWie.
Secret World Legends - Bardzo fajna gra. Mega klimat, i ma “to coś”. Niestety nie zaszedłem zbyt daleko, więc nie mogę się wypowiedzieć jak by mi przypadł end game, lub nawet bardziej zaawansowana rozgrywka.
Cabal - Stara gra, jak i ja stary Grałem w nią kilka dobrych lat. Kochałem ten klimat, combo, muzykę, dynamikę. Jednak teraz to na tyle się rozwinęło i społeczność graczy się zmniejszyła, że nie wiem, czy chciałbym wrócić. Ogólnie gra w moim top 3
Tera - Fajna gra, przyjemna, jednak obecnie trochę już zbyt “kwadratowa” i ta mechanika już troszkę gryzie
SWTOR - j.w.
Tibia - Klasyk, fajnie się grało, jednak wątpię, żeby było teraz w niej coś, co mogło by mnie porwać
Grałem chwilę w Blade and Soul, Skyforge, jakieś inne “Azjatyckie” produkcje, jednak nie porwały mnie na zbyt długo. Może źle? Któraś produkcja się wyróżnia?
Co do sprzętu, internetu:
Planuję sprzęt, który raczej bez problemu udźwignąłby jakąkolwiek produkcję, więc nie jest to ograniczenie.
Byłbym wdzięczny za Waszą pomoc, rady, plotki, wskazówki.
Pozdrawiam!