Czy warto zaczynać?

Cześć i czołem.

W końcu posiadam jednostkę stacjonarną do grania! HURRA!. Niestety teraz mam problem z doborem MMO które będzie "najładniejsze" a przy okazji grywalne. Nie wiem czy to dobry wybór. Chciałbym w grze jeszcze coś osiągnąć.Liczyć się na szczeblach end game i pvp. Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Ewentualnie zaproponować inny tytuł?

Jak dla mnie Tera jest najlepszym F2P MMO. Opłaty nie dają jakiejś dużej przewagi, a cała rozgrywka w grze jest bardzo przyjemne. Nie ma jakiegoś sporego grindu, za to jest sporo questów. Nie doszedłem do end game, więc nie wiem jak sprawy tam się mają, jednak miło wspominam czas spędzony w tej grze. Oczywiście lepiej się gra z kimś, ale samemu też ujdzie. PVP nawet na niskich szczeblach daje radochę, chociaż za niektórymi postaciami trzeba się nabiegać, jeśli ktoś gra postacią machającą mieczem/mieczami.

Nie ukrywam , że pod względem graficznym. Tera jest niesamowicie zachęcająca. Ciężko nawet znaleźć MMO konkurujące z tym tytułem. Martwi mnie własnie tylko end game. Czy zaczynając od zera będę w stanie. Chociaż w najmniejszym stopniu. Dogonić czołówkę.

Przecież Tera ma niezły IS, ekonomię w grze. Jakbym mógł odpalić grę na mym sprzęcie, to bym sobie poklikał. Jednak zawsze jest ryzyko, coś może pójść nie tak. Firma wypuszcza złego patch'a, szybko się sypie. Albo z jakiś powodów dają przewagę IS.

Na razie jest w porządku, a gra już stoi od kilku lat. Wiesz wszystko zależy od czasu, cierpliwości, wytrwałości. vi ci dał odpowiedź na ostatnie pytanie, dasz radę na low pvp. Na topie na pewno nie będziesz, takie osoby inwestują dużo gotówki w tytuł. Nie oszukujmy się aby mieć pozycję lidera - musisz coś poświęcić.

Nie będziesz miał większego problemu, ale szczerze nie polecam Ci serwerów EU, lepiej wybrać US (pingi w granicach 100-160), a gra się o niebo lepiej. (Moje konto EU, kolekcjonerke, masę golda oddałem za darmo i poszedłem grać na US, nie żałuję...)

Co do serwera polecam PvE RP, bardzo fajne community.
W razie pomocy na US to "służę" pomocą, Pozdrawiam !

A możesz uzasadnić opinię na temat EU? Z kasą nie ma takiego problemu. W końcu w dzisiejszych czasach w prawie każdym MMO coś "posypać" trzeba.

Tak USA jest lepszym serwerem. Ma większą populację, jak myślisz na poważnie aby grać to Amerykański. Jak dla zabawy przetestowania gry to EU . Aż tak bardzo fanatycznie nie musisz inwestować kasy. Ekonomia gry stoi na wysokim poziomie, jednak coś od czasu do czasu pewnie zakupisz.

Nie popadajmy w jakieś skrajności:) Mogę zainwestować kwotę w przedziale cen gier abonamentowych. Ewentualnie jednorazowo i potraktować to jako B2P :).

Jak dla mnie Tera jest najlepszym F2P MMO. Opłaty nie dają jakiejś dużej przewagi, a cała rozgrywka w grze jest bardzo przyjemne. Nie ma jakiegoś sporego grindu, za to jest sporo questów. Nie doszedłem do end game, więc nie wiem jak sprawy tam się mają, jednak miło wspominam czas spędzony w tej grze. Oczywiście lepiej się gra z kimś, ale samemu też ujdzie. PVP nawet na niskich szczeblach daje radochę, chociaż za niektórymi postaciami trzeba się nabiegać, jeśli ktoś gra postacią machającą mieczem/mieczami.

Całkowicie się z tobą zgadzam też bym chętnie pograł, ale niestety za słabego mam kompa gra mi zwalnia na low doszedłem do pierwszej instancji grało się wspaniale.

Ja powiem tak, o ile Tera jest wciąż najlepszym No-Target MMO, to wciąż daleko jej do prawdziwie dynamicznej rozgrywki. Jeśli gry abonamentowe wchodzą w grę, to ja polecam FFXIV, taki WoW na sterydach i z mocnym klimatem.

Tera wizualnie niesamowicie mi się podoba. Niestety myślałem , że troche mocniej jest nastawiona na grind. A poszukuje tego typu tytułu już od dłuższego czasu :(

Do 60 lvl questy questy quest i jeszcze raz questy.

Jak osiagniesz 60(teraz 65) to grin bedziesz mial non top tj, raidy dungi itd. przy end game jest ubaw. Nie rezygnuj tak szybciutko.

Mam już pobrane i zainstalowane kilka tytułów. Pozostaje wybór w czym się zatracić. Póki co lista wygląda następująco : ( Archeage , Neverwinter , Guild Wars 2 , Tera ). Ciężki wybór muszę przyznać.

Cześć i czołem.

W końcu posiadam jednostkę stacjonarną do grania! HURRA!. Niestety teraz mam problem z doborem MMO które będzie "najładniejsze" a przy okazji grywalne. Nie wiem czy to dobry wybór. Chciałbym w grze jeszcze coś osiągnąć.Liczyć się na szczeblach end game i pvp. Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na ten temat? Ewentualnie zaproponować inny tytuł?