Tylko proszę bez wazeliniarstwa typu "Tak, tak, tak, ta gra jest najlepsza na świecie, codziennie rano składam jej pokłony", ale z konkretnymi argumentami. Co ta gra ma w sobie takiego, że warto wybulić na nią ponad 100 zł? W czym jest lepsza od dobrych tytułów f2p (proszę nie wymieniać grafiki, bo to mało istotne)? Zastanawiam się nad jej kupnem, ale najpierw chcę wiedzieć, czy będę tym zakupem chociaż w miarę usatysfakcjonowana.
Kilka pytań:
1. Czy jest możliwość łączenia ze sobą profesji postaci, rozwijania bohatera w wielu różnych kierunkach naraz?
2. Jak wiele postaci można stworzyć na jednym koncie?
3. Możliwość wpływania na politykę świata. Jak to wygląda? Istnieje tylko system gildii, czy jest coś jeszcze? Czy jest możliwość zawierania małżeństw?
4. Czy w przypadku tworzenia bohatera jego postura lub rasa ma wpływ na wybór klasy (np. postać o masywnej budowie ciała będzie gorszym łucznikiem niż szczupła)?
5. Czy wszyscy stworzeni przez nas bohaterowie niezależnie od rasy przechodzą tę samą drogę, czy też może wzrastają w siłę w różnych miejscach krainy?
6. Jak wyglądają questy? "Idź i zabij 10 wilków/wykradnij 10 przedmiotów z obozu wroga/eskortuj daną osobę", czy jest coś jeszcze? Czy są misje skradankowe? Czy są misje wymagające użycia szarych komórek (rozwiązanie zagadki, dedukowanie czy misje szpiegowskie --> musimy dowiedzieć się, kto jest podejrzany lub kto mówi prawdę)?
7. Czy gra jest liniowa? Czy posiadamy wiele możliwości wyboru i wiele ścieżek, którymi możemy podążyć? Czy postać naprawdę zła, nikczemna i okrutna, która nie pomaga wszystkim jak leci, ma szansę w tej grze coś osiągnąć?
8. Czy można prowadzić romanse z NPC lub innymi bohaterami? Nie chodzi mi o romanse jak z Wiedźmina, ale bardziej o takie jak w Baldur's Gate.
9. Czy kreator postaci daje nam wiele opcji (polecam zobaczyć kreator postaci w Aionie - szukam właśnie czegoś podobnego, z wieloma opcjami, dzięki czemu nie ma szansy na tzw. atak klonów)?
10. Jak w tej grze prezentuje się end game? Czy jest to napierdzielanie się między gildiami i chodzenie na raidy, czy może coś jeszcze?
11. Czy gra posiada w sobie coś z sandboxa? Czy moja postać będąca np. łucznikiem może parać się jednocześnie wyrobem i sprzedażą strzał?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Jeżeli mielibyście do dodania jeszcze coś od siebie, to piszcie śmiało .