Czy warto zagrać?

Witam!

Od dawna jestem zainteresowany grą The Elder Scrolls Online lecz mam jednak pewne obawy co do tej gry.
Jak Wygląda tam sytuacja z ilością graczy?
Czy gra jest przyjemna dla solowego gracza?
Czy gra jest na tyle popularna że nie będę się musiał obawiać o to że serwery zostaną zamknięte i pieniądze pójdą w błoto?

Chętnie posłucham też opinii ludzi na temat tej gry i czy warto w nią zagrać, dodam że jestem fanem Skyrima i ubóstwiam w grach MMO gdy community jest otwarte na nowych graczy i że będzie co robić np. z gildią czy z grupką zapoznanych osób :)

Cześć odnośnie ESO:
1. co do ilości graczy to o to martwić się nie musisz jest ich od groma (w tym mowa także o polakach)
2. odnośnie grania solo to tutaj mogę ci powiedzieć że gra jest naprawdę bardzo przyjemna jeśli ktoś jest graczem typu jak to się mowi "samotny wilk" to gra jest dla niego, praktycznie wszystkie zadania mozna zrobić sobie samemu oczywiście zdarzają się wyjątki lub dungi rajdy ,ale to normalne w końcu to mmo. i zawsze idzie kogoś spotkać. W skrócie jako solowy grać bedziesz miał tutaj dużo do roboty/ zwiedzanie odkrywanie lokacji robienie czarnych znaczków na mapie itp itd od groma tego.
3. Gra jest popularna i z miesiaca na miesiac jest coraz lepiej, wiec o serwy obawiać się nie musisz
4. Co do samej gry, Jak wyżej wspomniałem gra jest idealnym wyborem na spedzenie w niej troche więcej czasu a do roboty jest mnóstwo rzeczy: odkrywanie map/zwiedzanie jaskiń/ robienie zadań,questów/ robienie arcziwów, wypady na bosy map, szukanie ukrytych obiektów (dajacych skill pointy) lvlowanie postaci, gry pvp , oblężenia lvlowanie wierzchowców, ogromne wojny, zabawa w kieszonkowca, okradanie domów:D dużo by pisać bo jest naprawde co robić ale trzeba też mieć na uwage jedną sprawe gra jako podstawka jest tania i to nawet bardzo i starcza na dużo godzin wspolnej zabawy no ale wiadomo troche kontentu juz wyszło i aby w pełni cieszyć sie grą nowymi krainami wygladami setów zadaniami itp itd to trzeba wydać te okolo 130zł na kupno koron i kupienie 3 dodatków bo każdy coś wnosi między innymi piękną lodową kraine.

Cześć odnośnie ESO:
1. co do ilości graczy to o to martwić się nie musisz jest ich od groma (w tym mowa także o polakach)
2. odnośnie grania solo to tutaj mogę ci powiedzieć że gra jest naprawdę bardzo przyjemna jeśli ktoś jest graczem typu jak to się mowi "samotny wilk" to gra jest dla niego, praktycznie wszystkie zadania mozna zrobić sobie samemu oczywiście zdarzają się wyjątki lub dungi rajdy ,ale to normalne w końcu to mmo. i zawsze idzie kogoś spotkać. W skrócie jako solowy grać bedziesz miał tutaj dużo do roboty/ zwiedzanie odkrywanie lokacji robienie czarnych znaczków na mapie itp itd od groma tego.
3. Gra jest popularna i z miesiaca na miesiac jest coraz lepiej, wiec o serwy obawiać się nie musisz
4. Co do samej gry, Jak wyżej wspomniałem gra jest idealnym wyborem na spedzenie w niej troche więcej czasu a do roboty jest mnóstwo rzeczy: odkrywanie map/zwiedzanie jaskiń/ robienie zadań,questów/ robienie arcziwów, wypady na bosy map, szukanie ukrytych obiektów (dajacych skill pointy) lvlowanie postaci, gry pvp , oblężenia lvlowanie wierzchowców, ogromne wojny, zabawa w kieszonkowca, okradanie domów:D dużo by pisać bo jest naprawde co robić ale trzeba też mieć na uwage jedną sprawe gra jako podstawka jest tania i to nawet bardzo i starcza na dużo godzin wspolnej zabawy no ale wiadomo troche kontentu juz wyszło i aby w pełni cieszyć sie grą nowymi krainami wygladami setów zadaniami itp itd to trzeba wydać te okolo 130zł na kupno koron i kupienie 3 dodatków bo każdy coś wnosi między innymi piękną lodową kraine.

Dziękuję za tak obszerną wiadomość, napisałeś że gra kosztuje 130zł z wszystkimi dodatkami a zastanawia mnie czy jeżeli na początku kupię podstawkę dla sprawdzenia gry to będzie to kolosalna różnica aniżeli z dodatkami? Nie chciałbym od razu zakupywać wszystkich dodatków samemu nie sprawdzając gry i te dodatki zmieniają początek gry czy tylko w trakcie dłuższej przygody w TESO odkrywamy nowe rzeczy, funkcje związane z tymi dodatkami?
A i wspomniałeś coś o Koronach, jest to waluta z gry za którą kupię te dodatki? I gdzie dostanę je wszystkie w jakiejś przystępnej cenie?

Jak na sam początek podstawka w zupełności ci wystarczy, jest tam od groma rzeczy do roboty i nie ucierpisz na tym za bardzo ponieważ to nie jest tak że nowy dodatek i np lvl cap jest zwiekszany i armory sa + ileś tam tylko poprostu jest to kolejny kontent natomiast lvl nadal jest taki sam, wprowadzane sa nowe sety ale chodzi tu o wygląd, nowe miejsca do zwiedzania, wiadomo zadania itp ale podstawka w zupelnosci ci wystarczy na to aby sprawdzić sobie gierke i w prawdzie mówiąc znam wielu ludzi co graja nadal na podstawce lub po prostu wykupili sobie dodatek imperial city aby lepiej bawic w dodatkowe reczy w pvp. I teraz co nieco o dodatkach
IMPERIAL CITY
-Nowe miasto – Imperial City składające się z 6 stref
-multum nowych questów pobocznych jak i linia fablularna
-Dwa nowe dungeony
-Nowe przedmioty do zdobycia i craftowania
-Nowe style i sety
-Nowy trash oraz nowe bossy
-Otwarta mapa pvp/pve

ORSINIUM
-Nowe tereny (lód , śnieg)
-2 publiczne dungeony
- dodatkowe grupowe bosy na mapkach
- jak zawsze nowe itemki (armory, sety, bronie)
- malestorm arena (atakuja cie mobki, omijasz pulapki i ile najdłużej wytrzymasz:D)

THIEVES GUILD
-12 Raid(trial)
-Nowy Qesty/Mapę
-Nowe skille pasywne oraz motywy armorów
-Dwa nowe daily qesty
-Nowe sety do zebrania

Więc jak sam widzisz w zupełności na dłuugi czas podstawka ci wystarczy a co do tego co pisałem to chyba źle mnie zrozumiałeś wiec tak:
na bieżącą chwile na g2a.com możesz kupić podstawke za okolo40-50zł (nie sugeruj sie do konca cena jaka jest tam podana bo jak wejdziesz w dany link to na dole masz liste osob ktore sprzedaja ten produkt taniej aha i wiadomo to juz od ciebie zalezy bo przy zakupie mozna wybrac pochodzenie i przy tym podpisane jest ile dany kraj ma vat:D wiec jak wybierzesz PL to wiadomo bedziesz musial zaplacic 23%wiecej a jak wybierzesz inna opcje co jest np 0% to wiadomo:D
i co do crown tak to waluta premium do kupowania rzeczy w item shopie glownie sa tam sprawy kosmetyczne itp wiec nie ma p2w. i teraz tak :
imperial city -----2500CR
orsinium----------3000CR
thieves guild ----2000CR
Z KUPNEM CROWNÓW SIĘ WSTRZYMAJ!!!!!!(opisane niżej dlaczego)
Kontent jest ogromny i jak widzisz cala gra starczy ci ona na lata wiec mysle ze nie glupi zakup.
Zapomniałem wspomnieć w grze opcjonalnie mozemy wykupić sobie abonament a co on daje(bardziej sie oplaca niz kupno crownow osobno):
niecałe 50zł = 60dni i co to daje:
-3000crown (do wydania na item shop ale z tym warto się wstrzymać a dlaczego to już niżej:)
-dostęp do wszystkich dodatków na czas trwania ESO plus (czyli abonamentu 60dni) (gdy te dni miną znowu osoba ma w posiadaniu tylko dostep do podstawki i wtedy przydaja się te corony ponieważ dzieki dostepowi do dlc mozemy sprawdzic ktory z nich chcemy kupic na poczatek). Gdy nie mamy już ESO PLUS a kupimy jakiś dodatek z item shopu to zostaje on dopisany permamentnie

- 10% wiecej expa

-10% do craftingu wiecej znajdujesz

-10% wiecej golda za mobkow itp
-10% wiecej czegoś do craftu:P

Moim zdaniem jeśli miałbym ci polecić na sam poczatek to kupno podstawki około 50zł i jeśli fundusze ci na to pozwola to kupno 60dni Eso PLUS (kolejne 50zl) tak więc wydając na gre 100zł dostajesz full pakiet pelnej zawartości gry co moim zdaniem jest świetną cena jak za grę w którą chce sie pograć dłużej. Pozatym co jakiś czas są promocje w item shopie i można kupić taniej coś za crowny.
Pamiętaj zawsze lepiej kupić eso plus na 60 dni niż crowny osobno wynika to prostej kalkulacji (aktualne ceny na godzine 11:55)
3000CR- 68zł
eso plus(60dni 10%bonusów, 3000CR, dostep do wszystkich dlc) - niecale 50zl

Pamiętaj o jednej ważnej rzeczy DLC to nowe rzeczy ale także że tak to ujmę rozszerzenie systemów co już są.
Posiadając podstawke nadal masz ogromny swiat i mase roboty, mozesz grac pvp bawic sie maszynami oblężniczymi czy także bawić się w kiesonkowca ewentualnie złodzieja i sprzedawać zachamencone itemki (sa to troche inne itemki niz normalne i mozna je sprzedac w siedzibach złodziei czytaj: w kanałach) jak i robic wiele wiele innych rzeczy:)

@up

Gdzie 60 dni eso plus za 50 pln znalazles? Na stronie gry widze tylko opcje 30 90 180 gdzie najtansza kosztuje 9 gpb

/e znalazlem, faktycznie 2x lepszy deal niz kupowanie suba na 30 dni

Witam!

Od dawna jestem zainteresowany grą The Elder Scrolls Online lecz mam jednak pewne obawy co do tej gry.
Jak Wygląda tam sytuacja z ilością graczy?
Czy gra jest przyjemna dla solowego gracza?
Czy gra jest na tyle popularna że nie będę się musiał obawiać o to że serwery zostaną zamknięte i pieniądze pójdą w błoto?

Chętnie posłucham też opinii ludzi na temat tej gry i czy warto w nią zagrać, dodam że jestem fanem Skyrima i ubóstwiam w grach MMO gdy community jest otwarte na nowych graczy i że będzie co robić np. z gildią czy z grupką zapoznanych osób :)