Czy warto?

Witam.

Ostatnio szukam tego jedynego mmo który zabierze mi dziewczynę, znajomych, wciągnie mnie.

I nagle znalazłem Ultime która niemal idealnie wpisuję się w moje wymagania. Problem polega na tym że nie wiem o niej nic ;-;.

1. Czy da się grać za darmo?

2. Jeżeli tak to zapewne na prywatnych serwerach, jaki jest najstarszy, najlepszy i najbardziej zaludniony prywatny serwer?

3. Czy na prywatnych serwerach trzeba przestrzegać zasad RPG i odgrywać postać?

4. Czy po śmierci tracimy wszystko?

5. Jak wygląda ekonomia w tej grze, czy da się żyć tylko z handlu z innymi graczami, jaki jest poziom ingerencji admina w grę?

Pozdrawiam

1. Da się. Na prywatnych serwerach. Osobiście wolę jednak te oficjalne. To nie są duże pieniądze a społeczność i eventy są znacznie bardziej rozbudowane.

2. Myślę, że UOF (UO Forever)

3. I tak i nie. Są takie które tego wymagają, są takie które nie

4. Zależy od wersji. Na większości prywatnych serwerów są stare klienty (stary silnik) który starsi gracze woleli. Tam jeśli nie zdołamy odnaleźć naszego ciała to tak, tracimy wszystko, chyba, że przedmiot miał status "Blessed". Niewiele jest jednak takich itemów. Na oficjalnych serwerach istnieje system "ubezpieczeń". Płacimy określoną ilość golda za zabezpieczenie przedmiotu przed wypadnięciem.

5. Da się, praktycznie wszystkie przedmioty w grze (bronie, armory) są tworzone/ulepszane przez graczy którzy się w danej dziedzinie specjalizują. Potrzebujesz zbroi? Szukasz kogoś kto ma postać kowala. Chcesz ją ulepszyć? Szukasz osoby która potrafi to zrobić :P

Polecam Heven and Hearth gra za darmo i bardziej rozbudowana :D

Jeśli miałbyś ochotę pograć, to byłbym chętny, grałem trochę na UOF, sam nie ogarniam dobrze gry, ale podstawy znam. ;p Jak coś to daj znać na privie czy coś :)

Polecam Heven and Hearth gra za darmo i bardziej rozbudowana 

Porównywanie Ultimy Online do H&H...

Ty tak serio czy jaja sobie robisz? XD

Ja osobiście zapraszam na Europę (Oficjalne Serwery).

Oj przestań, ale zapraszam do H&H jak coś :D

Mysterious World to darmowy shard gry MMORPG Ultimy Online.
Rozbudowany świat w klimacie fantasy. Duża możliwość wyboru ścieżki życia własnej postaci.

<p style="margin-top:0px;margin-bottom:0px;">
	Unikalny system umiejętnośći i rozwoju.
</p>

Gra, w której można wszystko robić. 
</p>

Najlepsza gra MMORPG w oryginalnym wydaniu.
</p>

</p>

Jest to gra której producentem jest Origin, później EA. Gra jest z 1997 roku. Jednym podstawowym faktem jest to, że jest to gra jedyna w swoim rodzaju. Jako jeden z graczy mogę śmiało powiedzieć, że każdy gracz takiej właśnie gry szuka. Serwer Mysterious World jest najlepszym serwerem w Polsce który działa już od 12 lat na polskiej scenie UO. Serwer stoi na emulatorze POL, w który programista może wprowadzić w gre 97% zmian, łącznie z grafiką i mechaniką. Serwer posiada standardowe mapy, przebudowane, i rozbudowane według własnych potrzeb, lochy, miasta których nie spotkacie na żadnym innym serwerze. Klimat fantasy wprowadzi was w czasy średniowiecza ze szczyptą magii. Waleczne potwory które kryją się w lochach jak i na powierzchni których będzie bał się każdy podróżujący.
</p>

</p>

<a href="http://mw-shard.pl/" rel="external nofollow" style="color:rgb(104,104,104);text-decoration:underline;background-color:transparent;">http://mw-shard.pl/</a>
</p>

Witam.

Ostatnio szukam tego jedynego mmo który zabierze mi dziewczynę, znajomych, wciągnie mnie.

I nagle znalazłem Ultime która niemal idealnie wpisuję się w moje wymagania. Problem polega na tym że nie wiem o niej nic ;-;.

1. Czy da się grać za darmo?

2. Jeżeli tak to zapewne na prywatnych serwerach, jaki jest najstarszy, najlepszy i najbardziej zaludniony prywatny serwer?

3. Czy na prywatnych serwerach trzeba przestrzegać zasad RPG i odgrywać postać?

4. Czy po śmierci tracimy wszystko?

5. Jak wygląda ekonomia w tej grze, czy da się żyć tylko z handlu z innymi graczami, jaki jest poziom ingerencji admina w grę?

Pozdrawiam