Czy warto?

Jak w temacie, mysle moze czy przy nowym roku nie wyprobowac tej pozycji ale fala hejtu ktora jest na tym forum troche mnie przeraza :D

jak ktoś napisał fala hejtu była przy cenie 150zł xD Jak jest za 22 zł to już wszystkim się podoba :X. Ogólnie to nie rozchodziło się o grę tylko o producenta ponieważ oczekiwano, że skoro będzie B2P to zrezygnuję on z Is'a który jest w azji (ale tam gra jest darmowa) tak się nie stało i zostało wprowadzone takie coś jak Value Pack itp i inne produkty które miały być dostępne za darmo. Osobiście grę polecam sam mam aktualnie po tygodniu gry 52 poziom, grając po 6 godzin dziennie (da radę o wiele szybciej wbić ale ja lubię robić takie smaczki jak knowladge). Nie wiem czy jest jeszcze promocja ale jeżeli chcesz spróbować to radzę kupić już teraz bo cena 20 zł to nie jest dużo.

Ogolem gra mnie mega kreci i podobaja mi sie miasta i grafika jest meagrafa. Tylko zastanawiam sie czy na dluzej mnie zatrzyma. Swoją drogą duza jest populacja na serwerach?

Kopę ludzi się kreci po miastach i miedzy nimi. Najwięcej przy wodzie na afk łowią.

Jest duuużo do roboty niby mam ten 52 a aktualnie najwyższy to chyba 61 a nie ma odkrytej nawet połowy mapy, nie wiem czy cie to kręci ale w każdym mieście/wiosce/bramie a nawet po drodze jest wiele znaków zapytania są to mieszkańcy z którymi możesz porozmawiać i poznać ich lub czasami dowiedzieć się czegoś o królestwie. Osobiście poświęciłem na to około 10 godzin a nawet najmniejszego królestwa nie odkryłem do końca bo oprócz mieszkańców są również bestie, miejsca i tak dalej. Również możesz rozwijać crafting ale na razie nie oprócz łowienia nie zajmowałem się tym :). Co do populacji to zazwyczaj w południe 2 serwery są crowded jednak wieczorami najczęściej są one przeludnione i tak dochodzą kolejne 2 serwery na których jest tłoczno nie mówiąc o tym, że spora ilość osób siedzi na innych chanelach których jest na prawdę sporo.

Załatw kod na 7dni darmowego grania i sam stwierdź czy się opłaca kupować.

Tyle już było tych tematów o BDO... czasami myślę ze ktoś celowo te tematy zakłada

Obecnie trwa 7 dniowy trial dla każdego nowego konta, także śmiało wypróbuj.

zawsze sie zastanawialem nad sensem takich tematow.

jak ja chce w cos grac to nie chdoze po forach i sie pytam czy warto tylko instaluje demo/triala i sam sprawdzam bo niby skad ktos mi obcy ma wiedziec czy mi sie gra spodoba ;/

Wiecie to zależy o co pytasz. Pytanie "czy warto" jest trochę, bez urazy, głupie. Ale na przykład pytanie o jakąś konkretną mechanikę, która występuje lub nie a której poszukuję już ma sens. Po co mam zaczynać grę na przykład w B&S skoro to jeden wielki dailyfest, areny i dungeony bez świętej trójcy czyli coś co mi się nie podoba.

Co nie zmienia faktu, że takich tematów było już milion i można przeczytać dokładnie takie same odpowiedzi co tutaj :)

BDO jest jednym z najlepszych mmo obecnych na rynku więc na pewno warto się przy nim zatrzymać i sprawdzić co oferuje.

Wiem ze zakladanie takich tematów moze byc troche glupie :) ale mialem na celu powiedzmy "zgromadzenie" paru osób ktore grają w BDO bądz je testowali i wypytaniu ich to tematy które mnie nurtują że tak powiem :) Jest takie powiedzenie ze "Jesli cos jest glupie i działa , to wcale nie jest głupie " czy cos takiego xD
A co do tego nikt urazy do cb nie żywi ;)

W sumie jeszcze myslalem na revelation online, bo wydaje mi sie ze te tytuly to beda baardzo do siebie zbliżone jesli chodzi o cala mechanike i crafting itp. :)

Jeśli sie myle niech ktos pokaże jak bardzo sie myle xD

Tak, mylisz się bo te dwa tytuły nie mają ze sobą kompletnie nic wspólnego :) BDO to czysty grindownik a RO jest nastawiony na robienie dungeonów. BDO combat nontarget, RO - targetowany. BDO styl bardziej dark fantasy, RO - styl azjatyckiego cukiereczka. I tak dalej i tak dalej :)

W mojej subiektywnej ocenie Warto bardzo.

1. Kilka sposobów prowadzenia swojej postaci zapewnia wszystkim rodzajom graczy świetną zabawę
  2. Brak Lvl Capa. Skutkuje to tym że nie skupisz sie tak bardzo na end game, co pozwala ci sie skopić nad rozwojem twojego konta. Na początku tworzysz Rodzinę - do tej rodziny należą wszystkie twoje postacie. Magazyn, pety, Punkty contribution które zainwestowałeś, twoi pracownicy, wszystko należy do jednego konta.
  3. Open world - nie uświadczysz tu instancji - co jest niezmiernym plusem
  4. Ogromny świat
  5. Mnóstwo ludzi - Po ostatnim połączeniu serwerów - świat żyje swoim życiem. Dawno nie uświadczyłem takiej więźi z grą.
  6. Jest co robić - braknie ci czasu na zrobienie wszystkie - Jest to minus , albo plus jak kto woli. Przez ostatnia dekadę MMORPG przyzwyczaiły nas że wszystko zdążymy zrobić w grze. Tutaj na szczęście nie damy rady tego ogarnąć . Wiec uderza nas jakieś poczucie nie spełnienia które potem przeradza się w ciekawość. Na końcu przyzwyczajamy się do tego że będziemy prowadzić się własną ścieżką .

Śpieszę się do pracy choć jestem pewien że dał bym rade wymienić jeszcze sporo plusów.

Jesli twoj PC pozwoli ci sie cieszyc Black Desert ONLINE to sie nie zastanawiaj.

Wiekszość hejtow - jest problemem natury Komputera i pieniedzy - Niestac ludzi na dobre PC - a gra umożliwa gre na gownianych sprzetach - Potem jest Ból tyłka że gra jest zła. Nie jest, a na Minimalnych przy niskich FPS tylko się meczysz i zniesmaczasz. Wiem co mowie bo gralem na lapku. Teraz gram na PC i jest ogromna różnica.

Pozdrawiam.
P2W ? Gdzie ?

no minusem bdo jest na pewno to ze za kazdym razem jak chce skocnzyc gre na dzisiaj to zajmuje mi to godzine bo cos tu trzeba zrobic cos tam jeszcze itp itd :P

Wiec tak :D po wgłebnych i baardzo ciezkich rozmyslaniach postanowilem zakupic founders packa tego za 25€ w przecenie :D Gra naprawde bardzo ciekawa i jak narazie za***iscie ze tak powiem sie bawie :) kminie czy nie zostac ninja/berserker/sorserer( czy jakos tak)

Jest moze ktos kto zechce zaopiekowac sie mna :v w senisie oczywiscie czysto w grze xD

Gildia Destroyers ostatnio mnie przyjęła, są chętni do pomocy i wytłumaczą każdy aspekt gry. Bardzo pomocni, Rekomenduje tę gildie za ich Pomoc dla nowego Gracza. Sądzę że i tobą się zaopiekują.

Też chętnie bym dołączył można jakiś nick do kogo pisać w sprawie gildi ?

%7Boption%7Dhttps://s27.postimg.org/slpuizrlf/Gildia_name.jpg

Gildia_name.jpg

Jak w temacie, mysle moze czy przy nowym roku nie wyprobowac tej pozycji ale fala hejtu ktora jest na tym forum troche mnie przeraza :D