Czy złoty pakiet jest niezbędny?

Tak jak w temacie , czy złoty pakiet jest konieczny do grania ?

zależy czy masz veterana czy też nie jeśli nie to od 45 zaczyna doskwierać jego brak jednak to nie są jakieś wysokie kwoty a kasę można zebrać z samych questów.

tak jak wyżej

tylko że pierwszy złoty pakiet musisz kupić chyba że masz kogoś zaufanego co już ma złoty pakiet i ci kupi z ah (nie wiem czy można jeszcze wymieniać miedzy sobą złoty pakiet od up 4.2)

bez złotego pakietu są duże ograniczenia np jak nie możesz kupowac na AH ogranieczenie ze zbieraniem surków nawet są ograniczenia czatowe oO itp pełny zakres masz tu https://pl.aion.gameforge.com/website/featuresdetails/ << tak więc sam stwierdzisz czy ci potrzebne czy nie :)

JEST niezbedny ....i na end game ebz neigo sensu garc nie ma ale , kosztuje on grosze...:) Tak wiec smialo mozesz grac

Prędzej czy póżniej jest niezbędny <_<

@Bynekk z tego co się orientuję to gp można kupować w ah na koncie starter.

Nie można. Bez gold packa nie można uzywać ah, handlować z innymi graczami, ma się dłuższe cd na insty itp. Tyle, że gold apck to 15 złotych na allegro, a potem można już kupować od graczy. Więc luz.

Nie można. Bez gold packa nie można uzywać ah, handlować z innymi graczami, ma się dłuższe cd na insty itp. Tyle, że gold apck to 15 złotych na allegro, a potem można już kupować od graczy. Więc luz.

Można... GP to jedyny przedmiot na Auction House, który jest kupywalny dla ludzi z kontem Starter.

No jak ja grałem to peirwszy gold pack trzeba było kupować za real kase, bo inaczej się nie dało.

Potwierdzam info, że pierwszego gold packa można kupić "starterem".

Czy ja wiem, czy taki niezbedny :P Tak właściwie to ja na end game kupuje tylko scrolle bo nie chce mi sie bawic w alchemie i sprzedaje niepotrzebne mi rzeczy. Skinow nie kupuje bo po co wydawac kasę na lepszy wygląd... (no ewentualnie bym chętnie kupiła kostur laty albo coś takiego :D) A ja czasami mam wrażenie, ze ludzie po to grają w Aiona, żeby się ładnie ubrać. Inną sprawę jest to, że na end game łatwo można zarobić kasę na gp (sprzedaż ancient coins/kamyków z sillus itp), więc to nie jest duży problem :P A daje spore ułatwienie w postaci, jak np. krótszy czas cd instancji, nagrody veteran, więc warto kupić.

Ja mam takie pytanie , czy jak kupie zloty pakiet to po jego zakonczeniu mam konto veteran ?

Veterana mają tylko ludzie którzy opłacali abonament przed przejściem Aiona na F2P.

Jak skończy Ci się Gold Pack to konto wraca do Startera.

Tak jak w temacie , czy złoty pakiet jest konieczny do grania ?