Czy zrealizuję się w e-sporcie?

Dzień dobry państwu.

Kilka dni temu zakupiłem swój pierwszy komputer od mojego dobrego przyjaciela, który jest informatykiem. Zbierałem na niego 2 lata, więc nie był to mały wydatek, ponieważ komputer kosztował ponad 10 tysięcy złotych. Dostałem również kartkę z nazwami podzespołów:

-Pentium II 333 Bulk

-Płyta Shuttle Dot-661, ATX Intel BX, PII-500 AGP

-Napęd FDD 3.b SAMSUNG

-Karta Grafiki Rivia ZX BMB AG

(te są chyba najważniejsze)

Całość jest opakowana w dość starej obudowie, ale kolega powiedział, że wszystko powinno śmigać - komputer pierwsza klasa, a obudowa jest nie ważna. (nowsza była by dużo droższa, a mnie nie stać)

Teraz mam kilka pytań:

1. Jaką grę e-sportową powinienem wybrać?

2. Czy moja "bestia" uciągnie wszystkie najnowsze gry (nie tylko e-sportowe) na maksymalnych ustawieniach? Bo właśnie mam dylemat, czy to będą najwyższe, czy może jednak tylko wysokie.

3. Ile będę wstanie zarobić na e-sporcie?? Szczerze zastanawiam się nad rzuceniem obecnej pracy(mało w niej zarabiam) i zajęcie się grami.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Nie mam pewności ale to chyba ten słynny internetowy "epicki trolling", ktoś może potwierdzić? ps. jestem nowy w internecie

przejdziesz mario w lewo ;] na wieęcej bym nie liczył

ps. dobry trolling

To zależy stary. Wydaje mi się, że masz całkiem niezłego kombajna złożonego, ale dobry esportowicz musi przede wszystkim inwestować w siebie. Jak zdecydujesz się np. na gre w fife to wiadomka przecież, że bez dobrych najaczy na nogach żadnych dobrych wyników nie osiągniesz, więc trochę lipa, bo mogłeś więcej hajsu władować we własny image - bez tego nie znajdziesz dobrego sponsora, a sponsoring jest potrzebny wszędzie ;/ Weź przykład z koleżanki, która promuje się już od samego początku na ulicy:

11709465_1603493426573844_38232054024302

Tak więc lepiej skołuj hajs na małą reklamę w soszial midjach/na ulicy, bo obecnie taki z Ciebie e-sportowiec jak ze Szczęsnego bramkarz bez rękawic - próbować możesz, ale tylko się pokaleczysz, o e-sport się otrzesz i tyle o Tobie słyszeli :/ Że już nie wspomnę o masie wspomagaczy na które ktoś Ci musi wyłożyć, abyś mógł grać dzień i noc a od tego właśnie jest sponsoring; wiadomka, że na strimowaniu tak z miejsca kokosów nie będziesz zgarniał a bez dobrych pałerejdów i redbuli nie ma szans :/

Opchnąłbym ten osprzęt jakiejś dobrej koleżance i kupił coś tańszego, opartego na podzespołach starej acz poczciwej Amigi, a za resztę zadbałbym o siebie.

P.S: Zainwestowałbym także w karnecik na siłownię, bo ponętni e-sportowcy lepiej zarabiają i osiągają lepsze wyniki za sprawą odpowiednio funkcjonujących i rozwiniętych mięśni (pacz legendarny rewolwerowiec paszabajceps).

P.S2: Gorąco pozdrawiam i życzę samych sukcesów!!!

Nie no pozdro, nie ma to jak pisać do siebie z 2 kont... Masz rozdwojenie jaźni, więc masz dwa konta, czy próbujesz nam wmówić, że to było śmieszne? :)

Dzień dobry państwu. Kilka dni temu zakupiłem swój pierwszy komputer od mojego dobrego przyjaciela, który jest informatykiem. Zbierałem na niego 2 lata, więc nie był to mały wydatek, ponieważ komputer kosztował ponad 10 tysięcy złotych. Dostałem również kartkę z nazwami podzespołów:-Pentium II 333 Bulk-Płyta Shuttle Dot-661, ATX Intel BX, PII-500 AGP-Napęd FDD 3.b SAMSUNG-Karta Grafiki Rivia ZX BMB AG(te są chyba najważniejsze)Całość jest opakowana w dość starej obudowie, ale kolega powiedział, że wszystko powinno śmigać - komputer pierwsza klasa, a obudowa jest nie ważna. (nowsza była by dużo droższa, a mnie nie stać) Teraz mam kilka pytań:1. Jaką grę e-sportową powinienem wybrać? 2. Czy moja "bestia" uciągnie wszystkie najnowsze gry (nie tylko e-sportowe) na maksymalnych ustawieniach? Bo właśnie mam dylemat, czy to będą najwyższe, czy może jednak tylko wysokie.3. Ile będę wstanie zarobić na e-sporcie?? Szczerze zastanawiam się nad rzuceniem obecnej pracy(mało w niej zarabiam) i zajęcie się grami.Z góry dziękuję za odpowiedzi.

1415875534612.jpg

Nudzi się już człowiekom, żeby takie głupie tematy zakładać.

Zamykam.

Dobranoc.

Umbra, czyń swoją powinność, banuj.
Przy okazji sprawdźcie, czy to nie multi konto. :D

Dzień dobry państwu.

Kilka dni temu zakupiłem swój pierwszy komputer od mojego dobrego przyjaciela, który jest informatykiem. Zbierałem na niego 2 lata, więc nie był to mały wydatek, ponieważ komputer kosztował ponad 10 tysięcy złotych. Dostałem również kartkę z nazwami podzespołów:

-Pentium II 333 Bulk

-Płyta Shuttle Dot-661, ATX Intel BX, PII-500 AGP

-Napęd FDD 3.b SAMSUNG

-Karta Grafiki Rivia ZX BMB AG

(te są chyba najważniejsze)

Całość jest opakowana w dość starej obudowie, ale kolega powiedział, że wszystko powinno śmigać - komputer pierwsza klasa, a obudowa jest nie ważna. (nowsza była by dużo droższa, a mnie nie stać)

Teraz mam kilka pytań:

1. Jaką grę e-sportową powinienem wybrać?

2. Czy moja "bestia" uciągnie wszystkie najnowsze gry (nie tylko e-sportowe) na maksymalnych ustawieniach? Bo właśnie mam dylemat, czy to będą najwyższe, czy może jednak tylko wysokie.

3. Ile będę wstanie zarobić na e-sporcie?? Szczerze zastanawiam się nad rzuceniem obecnej pracy(mało w niej zarabiam) i zajęcie się grami.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.