Czym jest Luck u Worker-ów

Witam. Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie za co odpowiada Luck u Worker-ów? Rozumiem że przynoszą oni materiały podstawowe i rare, ale czy Luck odpowiada za przyniesienie większej ilości materiałów rare (moje goblinki w większości przynoszą po 1 rare materiału) czy ma też wpływ na przynoszenie większej ilości podstawowych materiałów?

Wieksza szansa na dodatkowy materiał z noda, większa szansa na ulepszenie broni/zbroi workerem.

To workerem można też ulepszać ekwipunek? Dobrze wiedzieć :) Czyli rozumiem że Luck nie ma nic wspólnego z ilością przynoszonego podstawowego materiału, ma tylko wpływ na ilość przynoszonego rare materiału. Dzięki za szybką odpowiedź.

Witam. Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie za co odpowiada Luck u Worker-ów? Rozumiem że przynoszą oni materiały podstawowe i rare, ale czy Luck odpowiada za przyniesienie większej ilości materiałów rare (moje goblinki w większości przynoszą po 1 rare materiału) czy ma też wpływ na przynoszenie większej ilości podstawowych materiałów?