Czym nagrywać?

Hej,

otóż ostatnio mój kolega wymyślił, że będzie prowadził stronkę, gdzie będą zamieszczane gameplaye (bez mikro i innych takich rzeczy, nie robimy tego "na poważnie", tylko 4fun, dla znajomych, żeby się pochwalić) z jego opinią/recenzją. I padło na mnie, że ja mam być "tym od grania". Nie byłoby problemu, tylko, że nie wiem, czym nagrywać. Tak więc piszę tutaj, ponieważ liczę, że mi pomożecie :) Musi być to program do nagrywania filmików, ewentualnie, żeby do tego nagrywał też dźwięki z gry, ale nie z otoczenia, np. jak coś mówię. Filmiki nagrane tym programem nie mogą dużo ważyć (albo chociaż podajcie jakiś przydatny program do konwertowania .avi do .flv). Odpadają:

-HyperCam (przy większych grach filmiki klatkują)

-Camtasia (nie ogarniam programu ^^)

-Fraps (nigdzie nie mogę znaleźć full wersji za free, no, chyba że tu podacie :) )

Czekam na odpowiedzi, i z góry dzięki.

Pełną wersję fraps'a(tj zcrackowaną) możesz znaleźć na torrentach(np. z tpb) a program do nagrywania dźwięku? Audacity-bardzo prosty+darmowy program. :)

hmm, a wiesz może, skąd mogę pobrać oprócz torrentów? Bo za bardzo się w pobieraniu torrentów nie orientuję ;)

hmm, a wiesz może, skąd mogę pobrać oprócz torrentów? Bo za bardzo się w pobieraniu torrentów nie orientuję

hasz kod albo peb

Frapsa ściągniesz z Darkwarez . Ja mam frapsa właśnie z tej strony i jest full, sprawna wersja.

Dobra, udało mi się znaleźć Frapsa, tylko mam problem, ponieważ nagrałem 30 sekundowy filmik, i waży on ponad 350 MB. Jest on zapisany w .avi. Podobno jak się skonwertuje .avi do .flv, to film mniej waży. Czy to prawda? Jeśli tak, to czy moglibyście podać mi jakiś program do konwertowania na flv?

http://www.flvconverter.biz/avi-to-flv.html

na przykład taki. instrukcja obsługi opisana :)

@jaki wirus?! Pobrałem, nic nie wyryło. Ale dla bezpieczeństwa nie użyawaj. ;)

Ta wersja ma wirusa ;)

Hej,

otóż ostatnio mój kolega wymyślił, że będzie prowadził stronkę, gdzie będą zamieszczane gameplaye (bez mikro i innych takich rzeczy, nie robimy tego "na poważnie", tylko 4fun, dla znajomych, żeby się pochwalić) z jego opinią/recenzją. I padło na mnie, że ja mam być "tym od grania". Nie byłoby problemu, tylko, że nie wiem, czym nagrywać. Tak więc piszę tutaj, ponieważ liczę, że mi pomożecie :) Musi być to program do nagrywania filmików, ewentualnie, żeby do tego nagrywał też dźwięki z gry, ale nie z otoczenia, np. jak coś mówię. Filmiki nagrane tym programem nie mogą dużo ważyć (albo chociaż podajcie jakiś przydatny program do konwertowania .avi do .flv). Odpadają:

-HyperCam (przy większych grach filmiki klatkują)

-Camtasia (nie ogarniam programu ^^)

-Fraps (nigdzie nie mogę znaleźć full wersji za free, no, chyba że tu podacie :) )

Czekam na odpowiedzi, i z góry dzięki.