Czytnik książek

Witam

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie, jeżeli chodzi o te urządzonka ? Chodzi mi o tzw. czytniki ebooków, czyli ściągam sobie książkę np. w pdfie wgrywam na ten czytnik i czytam.

Znalazłem fajną ofertę na allegro i zastanawiam się nad kupnem czy ktoś obeznany może mi powiedzieć czy to będzie dobry wybór, nie powiem, że zaintrygowała mnie cena jak i posiadanie wifi z przeglądarką

http://allegro.pl/czytnik-ebook-cybook-odyssey-2013-wifi-hsis-eink-b-i3987162098.html

siema

Owszem, to był dobry wybór i cena. Najważniejsze, zeby czytnik mial ekran tzw. e-papier, coś jak gazeta, inne sie nie nadaja

Sam uzywalem przez 2,5 roku takiego:

article-1187968-052E6A31000005DC-149_468

Coole-R, ale w kolorze rózowym (^^). Był świetny.

Podstawowa wada takich czytników to formaty ebooków. Niektóre pasują idealnie, ale niektóre trzeba ręcznie przerabiać np. na epub czy mobi, bo może rozjezdzac wersy, nie czytac polskich znaków itp. To jednak kwestia odpowiedniego programu i kilku minut pracy.

Co do czytnika: dopłaciłbym trochę i brał Kindle'a. Prawdziwa legenda.

Aha, pytałeś jak to wygląda: kabel USB i przerzucasz na ebook:)

A co do tego całego wi-fi czy pozwala ono wejść chociażby na fb ?

Sam mam Kindle Classic od niecałego roku i jestem bardzo zadowolony. Jak dla mnie do czytania nadaje się idealnie, choć jest stosunkowo drogi, ale za tym idzie jakość :D Jedyny problem to taki, że czytanie pdfów na nim to katorga- w teorii czytnik je obsługuje ale w praktyce słabo się czyta takie coś. Na kindle jedynie mobi - w łatwy sposób możesz skonwertować masę książek na ten format Jakaś tam przeglądarka jest ale kindle ma ekran e-ink - czarno-biały, więc tylko poczta i takie rzeczy.

Witam

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie, jeżeli chodzi o te urządzonka ? Chodzi mi o tzw. czytniki ebooków, czyli ściągam sobie książkę np. w pdfie wgrywam na ten czytnik i czytam.

Znalazłem fajną ofertę na allegro i zastanawiam się nad kupnem czy ktoś obeznany może mi powiedzieć czy to będzie dobry wybór, nie powiem, że zaintrygowała mnie cena jak i posiadanie wifi z przeglądarką

http://allegro.pl/czytnik-ebook-cybook-odyssey-2013-wifi-hsis-eink-b-i3987162098.html