D3+RoS vs Gw2 - co wybrać?

Siemka, mam troszkę pieniędzy i chciałbym je zdefraudować na jedną z tych gier.

Wiem że obydwie są różne bo jedna to typowa sieka i rozkwaszanie mobów a druga to typowy mmorpg.

Które jest bardziej popularne? obydwie lubię ale na tylko jedną mnie stać ._.

Chciałbym wiedzieć że gra jest i będzie popularna cały czas, chciałbym wiedzieć że w grę gra nadal od cholery graczy.

Więc co polecacie od siebie? swoje zdanie zarzućcie.

Diablo mam przegrane 6 tys godzin / Gw 2 jakies 200

zdecydowanie D3 ... znajdziesz klan/ bedziesz farmił eq zleci Ci miło czas

Gw2 -> mmorpg bez kilku osób gra sie biednie samemu takie moje zdanie

Po prostu obejrzyj streamy/filmiki na yt, albo odwiedź tematy, które są na tym forum i opisują daną grę.

D3 .. a co do gw2 Poczekaj na promocje( kosztuje kolo 40zl na discouncie ) a w tym czasie pykaj w d3 -.-

3:0 dla d3, nie sądziłem że tak szybko to pójdzie szczerze, macie może jakiś link gdzie kupię d3 odrazu z dodatkiem RoS ? tak uczciwie i w miarę fajnie cenowo :)

Również jestem za D3. Kiedyś bym Diablo nie polecił jednak teraz gra się miodnie. Co do ceny to najtaniej to chyba g2a podstawka 80zł i dodatek 80zł.

Mi osobiście gra się lepiej w gw2 (2k h+) niż w D3, ale no cóż, Twój wybór. Pod względem popularności D3 jest większe, ale gw2 można kupić czasem nawet za 40zł.

Polecam teraz kupić D3 i czekać na promocje właśnie za 40 zł, bo jest ich naprawdę często.

A ja polecam sb popatrzec i poczytac cos na temat obu gier. Bo jak ktos nie lubi bezsensownego powtarzania tego samego w kolko (przy koncowce gry), niskiego poziomu trudnosci itd to sie wynudzi przy diablo ;). Za to w gw2 nie kazdemu sie podoba wlasnie to ze nie mozna sb bezsensownie farmic gearu bo tego nie ma ;). A to tylko jedna z wielu roznic w obu grach ;)

Jak masz dużo czasu, to D3+Ros, jak nie jesteś zapalonym graczem i masz życie prywatne czy obowiązki, to zdecydowanie gw2. Mi o wiele bardziej do gustu przypadło gw2, chociaż pieniędzy zapłaconych za D3 + dodatek nie uważam za wyrzuconych w błoto.

D3 :)

@3x up , mam ok 3 tysiące godzin w torchlight 2, ogółem mój ulubiony typ gier to h'n's :) ale w mmorpg też długo gram.

A ja powiem że obie gry mogą być równie dobre, kwestia tego czego w nich szukasz. GW2 potrafi dać dużo funu, jeśli wciągniesz się np. w WvWvW (mam znajomego siedzącego w jednej z bardziej "hardcorowych" gildii - o ile pamiętam jakiś czas temu bawili się w wyciąganie serwera z ~8 miejsca i dotarli do 2 albo 3, po czym postanowili zmienić serwer, bo przeniosło się tam zbyt dużo ludzi i nie chciało im się przesiadywać w kolejkach :)). Diablo 3 to na dobrą sprawę farmienie sprzętu, wbijanie paragonów i próba osiągnięcia jak najwyższego poziomu greater riftów... i w tym momencie kończy się różnorodność, bo możesz co najwyżej zmienić postać :)

Posiadam obie gry i obecnie grywam w Diablo - jakiś czas temu coś mnie zniechęciło do gry w GW2 i do tej pory jakoś nie umiem wrócić na dłużej niż kilka tygodni. D3 póki co jeszcze mnie nie znudziło (chociaż 100h dopiero muszę wbić, więc...).

Ja nie wiem jak można spędzić 6 tys godzin w D3. Ja przeszedłem grę 2 razy, pofarmiłem trochę itemy i paragony i w sumie mi się znudziło. W GW2 masz całą masę contentu, zarówno pve i pvp, że nawet jak się jeden znudzi to można się zająć drugim.

No właśnie i na tym polega całe "ale" boje się tej nudy :)

Ponoć gw2 ma dostać jakiś tam dodatek, ktoś coś wie ?

Dam Ci link do playlisty z trailerami prawie wszystkich living story, które były do tej pory, One mniej lub bardziej pchają fabułę, która będzie miała finał w nadchodzącym dodatku. Dodatek sporo zmian wniesie i będzie też sporo odwołań do pierwszej części gry, których było niewiele do tej pory. Ten dodatek ma wyjść tej jesieni i doda trochę terenu, nowe podklasy, klasę Revenanta i trochę mechanik. W pvp dojdzie nowy tryb, na wvwvw będą nowe mapy, które wejdą do rotacji ze starymi.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLDCvogxNKN3kbJT9ljubaYM15p34suHnr

Ja bym zastanowił się jeszcze nad opcją trzecią, tzn. ESO. Ostatnio zakupiłem za psie pieniądze (10$). Gra po burzliwym starcie zaczyna wychodzić na prostą i prezentuje się całkiem przyjemnie - coraz częściej słyszę głosy, że jest lepsze od GW2 i sam chyba zaczynam się do takiego zdania przekonywać, choć po Tamriel wędruję dość krótko (a dodam jeszcze, że na becie gra mnie nie zachęciła, a wręcz nieco do siebie zraziła). Teraz urzekł mnie system klas, pozwalający każdej klasie pełnić każdą rolę, używać każdego pancerza i broni (łotrzyk healer? np. mag tank w płytach? np. wojownik z kosturem używający magii? tak samo.), co jest dla mnie idealnym rozwiązaniem. W GW2 jest w sumie podobnie, lecz jako graczowi wychowanemu na WoWie przeszkadza nieco brak "świętej trójcy". ESO podobnie jak GW, zorientowane jest ponoć na PvP, choć z tego co czytałem/pytałem ludzi, to i w PvE jest co robić. Dodam jeszcze, że jeśli lubisz fabułę, to questy są całkiem ciekawe, do tego wszystkie dobrze zdubbingowane. I znów podobnie jak Guild Wars, Starożytne Zwoje zachęcają do eksploracji, co przy dobrej fabule i (jak na standardy MMO) pięknej grafice (choć i w tym aspekcie GW nie ustępuje) sprawia, że expienie to nie cierpienie, bieganie od quest huba do quest huba i patrzenie kiedy tylko ten pasek expa dojdzie do końca, a ciekawa, immersyjna zabawa w jednym z oryginalniejszych światów fantasy w historii gier video. Dodatkowo jest to non-target z widokiem FPP, co jeszcze bardziej dodaje immersji.

A żeby nie było, że offtop, to ja osobiście z dwójki D3 i GW2 dłużej bawiłem się z Diablo, co nie znaczy, że lepiej lub gorzej. Faktem jest, że po czasie gra jest mało różnorodna, choć ja z tym radziłem sobie grając na HC, przez co niejednokrotnie podnosiła mi się adrenalina. Granie na softcore dla mnie jest chyba jedną z nudniejszych rzeczy jaką można robić. Nie zmienia to faktu, że u mnie ochota na Diablo przychodzi i odchodzi falami. Jak mnie najdzie, to potrafie 2 tygodnie nie odpalić innej gry. Niestety nawet przy grze na HC po tych 2 tygodniach mam miesiąc lub dwa przerwy, gdyż po prostu po takim czasie męczy mnie już ciągłe robienie tego samego w kółko.

W GW2 sporadycznie grywam ze znajomymi, jest fajnie, ale jak będziesz chciał grać sam, to raczej szybko się znudzisz. Ale plusów też jest sporo, zaczynając od grafiki, przez ciekawy system klas (mi średnio odpowiada, ale każdy ma inne preferencje), po przyjemny, semi non-targetowy system walki.

Każda z tych gier jest niewątpliwie grą dobrą i wydaje mi się, że niezależnie od tego którą wybierzesz, to bawił się będziesz dobrze. Ale jeśli ja miałbym wybierać, mając za sobą jakiś czas przegrany we wszystkie trzy gry o których wspomniałem na chwilę obecną wybrałbym ESO (z racji niskiej ceny, gdybyś się zdecydował, to napisz na PW - dam namiar, gdzie kupiłem. Tanio i wszystko działa jak należy), na drugim miejscu Diabełka, a z GW2 wstrzymałbym się do kolejnej promocji.

Mam nadzieję, że w jakiś sposób pomogłem. W razie potrzeby pytaj o więcej, a ja w miarę możliwości odpowiem. :)

Guild Wars 2 - nie prawdą jest, że musisz mieć ekipę do grania system questów i world eventów sprawia, że non stop kooperujesz z innymi graczami.

Diablo 3 - gra się przyjemnie do pewnego momentu ale sam endgame to bezcelowe zbieranie itemów, na które możesz sobie najwyżej popatrzeć bo w grze nie ma handlu czy pvp, a cała rozgrywka sprowadza się do riftów

Moim zdaniem GW bije Diablo pod każdym względem ja osobiście w Diablo widzę marną próbę kontynuacji poprzednich kultowych części, których byłem i jestem oddanym fanem dla mnie trzecia część mogła by nigdy nie powstać, a na pewno nie w obecnej formie.

zdecydowanie D3 ... znajdziesz klan/ bedziesz farmił eq zleci Ci miło czasGw2 -> mmorpg bez kilku osób gra sie biednie samemu takie moje zdanie

D3 jest przyjemne, jak znajdziesz sobie kilka osób. GW2 gra się fajnie, jak znajdziesz sobie kilka osób. Chyba, że chodziło Ci o coś innego xD

Siemka, mam troszkę pieniędzy i chciałbym je zdefraudować na jedną z tych gier.

Wiem że obydwie są różne bo jedna to typowa sieka i rozkwaszanie mobów a druga to typowy mmorpg.

Które jest bardziej popularne? obydwie lubię ale na tylko jedną mnie stać ._.

Chciałbym wiedzieć że gra jest i będzie popularna cały czas, chciałbym wiedzieć że w grę gra nadal od cholery graczy.

Więc co polecacie od siebie? swoje zdanie zarzućcie.