Daggerfall Covenant - Gildia

Witam!

Ostatnio zacząłem swoją przygodę w ESO i nie mogę się za bardzo odnaleźć w tej grze, pomyślałem, że przydałaby się gildia z ludźmi, z którymi można byłoby pograć i popytać się o kilka spraw. Tak więc szukam jakiejś aktywnej gildii po stronie niebieskich (Z naciskiem na słowo "aktywnej", bo dołączyłem do jednej, ale chat jest tam całkowicie martwy, a i ludzi online niewielu...).

Myślę, że musisz poszukać Outlawsów z tego co wiem to jest to jedna z największych gildii w DC oczywiście polska. :)

Masz może jakieś namiary na kogoś z nich? Jakieś nick'i w grze, czy cuś? :D

Zagadaj do Maelzisa z tego co wiem prowadził własną guildia, całkiem ogarnięty gość.

Właśnie jego gildię chcę zmienić, najwięcej osób ile widziałem online to 7 na raz, w dodatku nikt z nich się nie odzywał w żaden sposób na gildyjnym chat'cie, nie lubię tego typu gildii, gdzie każdy jest anonimkiem i gra się samemu, a jedyne co łączy członków to ten sam tag. :P

A to chyba, że tak :D Jak kiedyś grałem w TESO to właśnie z nim i całkiem spoko było.

Właśnie jego gildię chcę zmienić, najwięcej osób ile widziałem online to 7 na raz, w dodatku nikt z nich się nie odzywał w żaden sposób na gildyjnym chat'cie, nie lubię tego typu gildii, gdzie każdy jest anonimkiem i gra się samemu, a jedyne co łączy członków to ten sam tag. 

To cie rozczaruje ale tak właśnie wyglądają gildie w teso :) w mojej jest 500 osob co dwa tyg jest robiona czystka (osoby nieaktywne miesiąc wywalane) a i tak max 50 osob online, a czat pusty. Musisz zrozumieć, że to do max lvl (16veteran) jest bardziej singleplayer niz mmo

I tu się Panie kolego mylisz po pierwsze nie wszystkie gildie tak wyglądają jak twierdzisz i to jest dość krzywdząca dla niektórych, a jeszcze bardziej mylisz się w kwestii wbijania V16, bo to zależy od tego czy masz z kim grać czy nie jeśli masz to możesz wszystko robić z kolegą bądź koleżanką zwłaszcza grindować, bardziej się opłaca we dwójkę niż w pojedynkę, a wysuwając taką opinię zniechęcasz ludzi do gry w grupie, a wierz mi, że da się i to całkiem przyjemnie. Co do Outlawsów to moja gildia w EP ma z nimi porozumienie w sprawie dueli na PvP więc zdobędę do nich kontakt i podeślę. Pozdrawiam. :)

No prawda jest taka ze mnie wlasnie takie gildie odrzucily tez od tej gry...nawet odezwac nie bylo sie do kogo :P

Ja byłem w różnych gildiach mniej lub bardziej ludniejszych bywało różnie to fakt, ale wrzucanie każdej ekipy do jednego wora to jest naprawdę krzywdzący temat, aktualnie należę do Lost Heaven w Ebonhearth Pact gildia dość spora każdego dnia jest z kim pograć nie mówiąc o TSie, na którym zawsze ktoś jest i to jest gildia weteranów TESO znających się na rzeczy ;) jeszcze nie miałem tak jak żebym nie miał z kim pogadać lub coś tam porobić, a siedzę w tej gildii dobre kilka miesięcy już :)

A nie ma możliwości zmiany frakcji już w grze? :D Bo to byłoby chyba najprostsze rozwiązanie, jednak robienie nowej postaci mi się nie widzi ;-;

Również należę do Lost Heaven i bardzo polecam. Zdecydowanie najlepsza atmosfera wśród gildii jakie miałem okazję odwiedzić w grze. :D

A ta gildia dodaje nadal nowe osoby?

Jasne, że tak. Co do zmiany alliance przykro mi, ale nie da się.

Również polecam Lost Heaven jako gracz niedoświadczony w świecie Eso, masa pozytywnych ludzi zawsze chętnych do pomocy!

To kogo mozna pisac w grze w sprawie rekrutacji do nich?

Na przykład do mnie ;) @Narivalth zapraszam, pogadamy opowiem Ci co możemy zaoferować etc. ;)

jeżeli chciałbyś uczestniczyć w walkach PvP oraz w pełni opanować swoją klasę w ogarniętym towarzysztwie to zapraszam do gildii Pradawny Legion. Zrzeszamy polskich graczy, którzy grają głównie PvP. i chcą osiągnąć coś więcej niż casualowe wypady na dungeony lub przysłowiowe zbieranie kwiatków. PvE to walka ze skryptami, która po paru starciach nudzi się. Jeżeli chcesz naprawdę nauczyć się grać, to zapraszam na Cyrodiil. :]

Do wyboru do koloru dwie gildie jedna PvE druga PvP, a jak ktoś szuka towarzysza tak do pobiegania na non veterańskiej kampanii to piszcie do mnie @Narivalth. :)

Przyjąłby ktoś do gildii nowego gracza? Gram na EP, preferuje PvE.