Damascus Online

Witam, chciałbym zachęcić was jak i skusić do dołączenia do naszej społeczności Damascus. Gra jest oparta na MMO/RPG/2D oczywiście F2P z dodatkiem Membershipa (Bond), który udostępnia dostęp do całego kontentu świata Damascus. Nie trzeba płacić za Bonda, gdyż gracze sprzedają je za walutę w grze lub za przedmioty/surowce (bardzo łatwo zdobyć membership).
Gra sama w sobie różni się od tego typu rozgrywek. Posiadamy 19 skilli damascus które musimy rozwijać.
Na przykład tzw. mining, poziom wzrasta wraz z wydobywaniem surowców. Czym wyższy poziom tym więcej punktów doświadczenia potrzeba do wbicia poziomu skilla. Do skilli przypisane są poziomy by np. używać przedmiotów bądź je wydobywać.

https://store.steampowered.com/app/1259000/Damascus/
aqw
W Damascusie nie ma LvL’a, jest tak zwany Combat Level ktróry wzrasta nam z expieniem skilli takich jak melee i defence. Damascus widnieje na steam zaledwie od 15 Maja, a zauważyłem iż społeczność na Discordzie jest cały czas aktywne, jak i sami twórcy którzy wprowadzają patche co jakieś parę dni. Co prawda to typowy grindownik, ale kto co lubi :slight_smile:
Opcje które mają być wprowadzone w przyszłości

"Future Development Roadmap

Please note these are plans, concepts and ideas, not everything will make it into the game as specified here.

• Rearrange items in inventory and bank.
  • Guildwork monsters that require guildwork level to fight.
  • Ports and docks added to all ocean side towns.
  • PvP Areas and PvP Worlds.
  • Gladiatorial arena allow players to fight 1v1 and bet items on the result.
  • Multi combat and Multi combat zones.
  • Various dungeons and caves around the game world.
  • Second story areas added to certain buildings.
  • Potential Jewellery making skill.
  • Potential Leatherwork skill.
  • Hunting skill.
  • Auction House allowing players to post buy and sell orders globally, will be called the Damascus Exchange.
  • Low tier quests to introduce players to mechanics.
  • Medium tier quests which will give players access to various new areas.
  • High tier quests which will grant access to powerful bosses or rare skill training areas.
  • High tier bosses with rare uncraftable loot.
  • Limited time bosses that will drop limited loot.
  • Property deeds that give you ownership to in game buildings visible to all players. Property deeds will be EXTREMELY rare.
  • AOE psychic spells such as group bind or group freeze.
  • Additional guildwork features such as examine which will give detailed information about certain monsters.
  • Examine items to get detailed information about the item such as stats and base value.
  • Multicombat bosses requiring teams to defeat them.
  • Dungeon raids that can be done solo or in teams and end in a high tier boss fight.
  • Tutorial area to introduce new players to the core game concepts.
  • Guildwork level allowing you to form clans."

Zachęcam ludzi lubiących pixeloze do chociażby wypróbowania tej gierki.

To coś więcej niż pikselowa zrzynka runescape?
Bo z tego co widzę to gra wygląda na “Mocno inspirowaną RSem”

EDIT: Gra została stworzona przez TAEL TEAM Tzn. 2 osobowe studio z Johanesburga (RPA) Nie wiem jak tam wyglądają prawa autorskie ale nie wróże grze zbyt dużej przyszłości kopiując większość od RSa

2lajki

Dokładnie… To już lepiej normalnego RSa sobie odpalić.

Niestety sprzedałem Commodore 64

3lajki

Sciągnąłem, pograłem chyba z 30 min, wyszedłem z startowej lokacji i nie wiedziałem co robić. Pogadałem z npc żabą która miała questa, żeby pójść do innego miasta poinformować króla o czymś tam. Poszedłem i nie ma nigdzie króla w drugim mieście. Wyłączyłem, bo nie chciało mi się ogarniać gry.

No grę trzeba poznać żeby się wciągnąć

Ok ograłem bardziej i się trochę wciągnąłem. Nie najlepsza gierka w jaką grałem ale dobry zabijacz czasu. Luźniejsze od Runescape i nie trzeba dużo żeby dowiedzieć się co trzeba robić w tej grze. W takim Runescape jest dosyć sporo rzeczy, bo gra już ma swoje lata i jest content ale za dużo jest tego do ogarnięcia dla początkującego. Tak jakby polecam ale lepiej nie oczekiwać czegoś złożonego od tej gry, przynahmniej na razie.