Dark Soul II

2420857-2571372632-Dark-.jpg

top_gry-online_logo_small_09.jpg: 7.9

Witam, wszystkich zainteresowanych tym tematem. Tych którzy wiedzą co to za dzieło i tych których zainteresował tytuł.

Dzieło - kontynuacja Demon's Souls - które nie idzie na łatwiznę i nie podaje na tacy graczowi tego co można oczekiwać od spopularyzowanych RPG-ów.Nie ma w nim żadnych map i postaci które nas zaprowadzą i zakończą za nas przygodę. Za Lewą rękę prowadzi nas śmierć, a za prawą błąd - jeśli ta para nam towarzyszy to spodziewać można się jedynie stania w miejscu i rzucania słowami które upuszczą z naszej krwi złość, gniew i chęć poddania się.Jedyne co prowadzi nas do przodu, to nasz własny upór w mięśniach, a na ustach vendetta w stosunku do wrogów.Gra wymaga dostosowania się do każdego przeciwnika indywidualnie i obrania konkretnej strategii.Nie możemy sobie pozwolić na bez myślne i szybkie pokonanie kilku wrogów na raz, bo to czyste samobójstwo.Praktyka którą stosowali samuraje, tutaj na pewno się sprawdzi. Konsekwentnie uczymy się umiejętności radzenia sobie naszym orężem w ofensywie i w defensywie gdyż nie zależnie od tego jak dobry możesz się wydawać, najsłabszy przeciwnik wykorzysta chwile twojej nie uwagi, błąd i zapewni ci śmierć.Specyficzna gra dla naprawdę wymagających graczy którzy są naprawdę uparci i nie poddają się gdy potknie się im noga.Tak zwany feeder którego można spotkać w grach moba, takich jak LOL, nabierze znaczenia "immortal", gdyż śmierć w tej grze mierzy się w dużych liczbach.
Gameplay#1
https://www.youtube.com/watch?v=wf-h0IAUnno
Gameplay#2 PVP
https://www.youtube.com/watch?v=oRlrA7YG9Dw
Powstała nawet ballada o śmierci w tej grze
Dodatek : http://youtu.be/pBTC_4rGHr0

Mapa od Kirei
DS2map2.jpg

Dark Souls II ... czyli to samo co było w jedynce, tyle że jeszcze lepsze! ...nie ułatwiając przy tym rozgrywki.

To na prawdę udany sequel, a cała seria Dark Souls jest po prostu miodna, must have każdego gracza RPG.

Dark Souls II ... czyli to samo co było w jedynce, tyle że jeszcze lepsze! ...nie ułatwiając przy tym rozgrywki.

Witać, że nie grałeś w ani jedynke, ani dwójke. W Dark Souls np. Prepare to Die edition było łatwiej jak się znało sposoby na bossy, dark knight itp. A w Dark Souls II jest o tyle ułatwiona rozgrywka, że prawie na każdego bossa w grze idziesz z ludźmi, ulepszona rozgrywka Multi-player, summoning poprawiony. Dwójka jest o wiele łatwiejsza od Jedynki czy Prepare to Die, ale nie zapominajmy, że to i tak trudna gra i ma swój oryginalny motyw RPG przy ktorym każde dziecko odejdzie od gry nie wytrzymując poziomu.

W sobotę przyjdzie pad, wiec mam nadzieje, ze będę się mógł zagrywać w I i II :-D oglądając filmiki strasznie się podjarałem. Poprzedni sprzęt miałem trochę słaby, to też nie chciałem się w RPG bawić, ale teraz będę nadrabiał zaległości :-D story line jest połączony jakość w obu częściach? :-)

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka

Gra naprawdę potrafi zachwycić Oglądając filmiki. Mmyślałem że grafika będzie na niskim poziomie, przegralem 3h i zmieniłem zdanie. Grafika zachwyca i nie ujmuje się jej w dynamicznych momentach. Na padzie gra się wyśmienicie :)

Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

Mam pytanie gdzie jest pierścień króla.

wiadomo czy gra wyjdzie na PC bo z tego co wiem to chyba jest tylko na konsole

@Iskacz

Pierścień króla dostaniesz za pokonanie pewnego bossa

@PanHansel

Gra już wyszła na PC

4alien grafika z trailera diametralnie różni się do tej z gry. Oświetlenie w zwiastunie było piękne, teraz jest tylko ładne. Osobiście po 2 godzinach gry rzuciłem padem o ścianę, także mogę powiedzieć, że gra jest fajna ;).

wiadomo czy gra wyjdzie na PC bo z tego co wiem to chyba jest tylko na konsole
Mam wersję na pc~119 zł ;)Warta kupna :)

Swietna kontynuacja serii. Jedynym minusem jest, moim zdaniem, zbyt duza ilosc ognisk i zbyt mala skrotow.

No to musisz być dobyt skoro liczba ognisk jest za dużą. Ja mam problem ze znalezieniem kolejnego xd nie jestem dobry ale się nie poddaje.

Jak dla mnie DS 2 jest dużo łatwiejszy od DS 1, jedną taktyką można pokonać praktycznie każdego bossa.

No to musisz być dobyt skoro liczba ognisk jest za dużą. Ja mam problem ze znalezieniem kolejnego xd nie jestem dobry ale się nie poddaje.Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka

W Dark Souls (jedynce) nie bylo mozliwosci teleportacji miedzy ogniskmi od poczatku gry, dla tego skroty byly bardzo wazne. W dwojce na jedna "lokacje" przypada kilka ognisk (miedzy ktorymi mozemy przenosic sie od poczatku gry)dla tego skroty nie sa nikomu potrzebne, przynajmniej do momentu do ktorego aktualnie doszedlem, nie wiem jak jest dalej :D

4alien grafika z trailera diametralnie różni się do tej z gry. Oświetlenie w zwiastunie było piękne, teraz jest tylko ładne. Osobiście po 2 godzinach gry rzuciłem padem o ścianę, także mogę powiedzieć, że gra jest fajna .

?!

Przez pierwszą połowę gry (około 16 godzin) gra jest wręcz banalna. Prawdziwy Dark Souls zaczyna się później.

Gra jest miodna od stóp do głów ! Kto nie grał niech żałuje, kto zagra... niech bóstwa mają jego nerwy w opiece.

Wysłane z mojego komputera za pomocą klawiatury, myszki i monitora

No nie wiem, sterowanie na pc jak dla mnie było okropne, przez co naprawdę trudno mi było, i dopiero na 3 postaci już ogarniałem gre, w dark souls 1 nie grałem, miałem demons souls na ps3,znacznie trudniejsza była niż ds2, co nie zmienia faktu ze ds2 też jest trudne.

Poziom trudności raczej najniższy z serii Souls. Wysolowanie każdego bossa (bez summonów, ani npc'ów) nie daje juz tyle satysfakcji co w pierwszej części. A to przez zaniżony poziom trudności.

Grę ukończyłem 2 razy (ng+) i odczuwam ze brakuje tutaj czegoś w porównaniu do poprzednich części.

Na pewno brakuje mi monstrualnej wielkości Bossów które były w Demon Soulsach i Dark Soulsach.

Tutaj z takich "większych" mamy tylko pajęczyce i elder dragona, szkoda - bo Soulsy właśnie z olbrzymich monstrów były znane.

Teraz NG++ może trafimy na jakieś wyzwanie ^^ (no lost sinner na ng+ ze swoimi piromantami jakimś tam wyzwaniem był, ale zrobiło go się za 4 podejściem).

A co najbardziej boli ? 90% ataków (nawet bossów) możesz bezproblemowo zablokować greatshieldem co diametralnie ułatwia rozgrywkę względem poprzedniej części.

W demons souls boss był epicko trudny, zaraz po tej mazi z włóczniami, a jak wiemy to była początkową lokacja.

Lepsze zastosowanie dla dusz pokonanych boss'ów było.

Gdy było sie wystarczająco dobry(nie chodzi tutaj o lvl a granie) na początku można było farmić na szkieletach.

Ogólnie to wszyscy boss'owie w początkowej lokacji byli wymagający i trudni nie licząc tego pierwszego

Później już było łatwo.

I zdecydowanie za dużo tych ognisk oraz nie wiesz kiedy przyjdzie ci walczyć z boss'em bo te mgly to nawet na ogniskach dali..

Jednak ten mglisty las jest trudną lokacja.