Dark Souls 2

Witam przymierzam się do kupna gry ale mam pytanko jak wygląda rozgrywka online? to podchodzi jakoś pod mmorpg? jakieś pvp tam występuje jakieś? gra ktoś z was może?

Raczej pod MMORPG to nie, ale można grać przez net'a.

Działa to na takiej zasadzie, że możesz wejść do "świata" drugiego gracza, tzn. dołączyć do jego gry i grać PvP lub pomóc z boss'em, itp. Taki trochę coop.

Mniej więcej jak to działa:

https://www.youtube.com/watch?v=mKoCBNiNBjE

dużo ludzi gra w ten tytuł?

Hej, nadal sporo ludzi w to gra gdyż gra miała premierę w kwietniu, a do września wychodziły dlc. Dodatkowo za miesiąc wychodzi nowe dlc, ponieważ gra ukażę się na nowej generacji konsol, więc na pewno będzie spory napływ nowych graczy (wersja PC też będzie trochę odnowiona). Multiplayer polega na tym, że jeśli masz problem z bossem to możesz przywołać sobie (jeśli jest oczywiście ktoś chwilowo chętny pomóc) kogoś do współpracy, bądź sam możesz komuś pomóc dostając za to nagrody. Na dzień dzisiejszy (dziś grałem) jest całkiem spora ilość ludzi w podstawowej wersji gry, gorzej z dlc - tam ciężko czasami o kogoś do coopa. PVP polega na tym, że możesz zostawić znak na ziemi i ktoś może wtedy z tobą walczyć, lub jeśli jesteś w formie człowieka ktoś może "napaść" twoją grę w celu zabicia cię i odebrania dusz(punkty doświadczenia/waluta). Obecnie maksymalna ilość graczy w multi (coop, pvp) to 4. Wraz z odnowieniem gry twórcy mają rozszerzyć ilość graczy do 6 naraz.

Dodatkowo za miesiąc wychodzi nowe dlc,

A to czasem nie ma być po prostu lekko podrasowana (grafika, paru nowych npc) podstawka + 3 dlc? Podaj jakieś konkretne informacje na temat nowego dlc, bo być może nie jestem na bieżąco.

@GreyKnightt

Esencją Dark souls jest gra solo. W grupie jest trochę za łatwo, a właśnie wysoki poziom trudności jest największą zaletą tej gry. Multi jest ok, ale jako pvp i invade światów innych graczy i atakowanie ich.

Kup kup, tylko od razu uprzedzam żebyś pochował ostre rzeczy obok Ciebie ;) Gra jest niewyobrażalnie ciężka, ale bawiłem się w niej bardzo dobrze :)

Ogólnie mam przegrane w tą grę około 500h i ciągle gra w to ogrom ludzi w dodatku 5 lutego wyjdzie patch 1.10 który doda nowe npc i inne ciekawe rzeczy więc jestem pewien że więcej ludzi zagra.

Jednak polecam kupić Dark Souls II: Scholar of the First sin który wychodzi w kwietniu ponieważ teoretycznie to ta sama gierka za tą samą cenę lecz z lepszą grafiką i wszystkimi dlc naraz.

Tak jak napisał TicT4c - wychodzi nowa wersja Dark Souls 2, a także dla osób posiadających już grę na Steam ma wyjść darmowa łatka która dodaje jakiegoś NPC, kilka przedmiotów i wprowadza parę poprawek (np. opisy przedmiotów). Natomiast by cieszyć się lepszą grafiką i rozwiązaniami dla nowych konsol (6 graczy w coop) trzeba będzie zakupić nową, specjalną edycję Dark Souls 2 : Scholar of the First Sin. Ta edycja zawiera już w pakiecie wszystkie dlc, więc płaci się tylko raz. Które bardziej warto kupić? Na pewno pierwsza wersja gry z dlc wyjdzie taniej w obecnym czasie. DS 2 Scholar... będzie dużo droższy, ale na pewno będzie do niej napływ dużej ilości graczy.

PS: @GreyKnightt jeśli dopiero zaczynasz przygodę z Dark Souls polecam zacząć od pierwszej części.

Witam kupilem pogralem chwile ale granie na klawiaturze i myszce jest strasznie ciężkie chodzi i o wrażliwość kamery ;/ nie wiem co z tym zrobic dlatego wygrzebalem jakiegos starego pada wszystko ladnie ale prawym analogiem nie moge obracać kamery zamiast tego mam jakis silny cos chyba nie wiem co mam zrobic HELP

https://www.youtube.com/watch?v=-o2HksGlSm0 Jeżeli masz stary kontroler to tak będzie jedyny sposób to programy do emulowania pada z Xboxa

PS: Angielski na poziomie Gimnazjum

Oj Darksouls. Jak najbardziej polecam. Ale radził bym granie od 1 części. Czyli:
Demonsouls
Darksouls
Darksouls 2

Nabierzesz trochę skilla we wcześniejszych grach i będziesz mógł spokojnie pogrywać w 2. Dlaczego? Bo Demonsouls jak i Darksouls są tylko do przejścia raz. I zostawienia gry. Darksouls 2 natomiast jest na parę miesięcy. Dlaczego? A widzisz bo dodali do niej taką fajną rzecz, która potrafi ci zrespić całą lokację( Tak tak, Bossy też) Pamiętam jak 10 raz z kolegami zabijaliśmy 1 bossa. Już 10 razie dostał takiego powera(Co resp, tym silniejszy) Że padaliśmy jak muchy. Pvp w grze jest fajne. Chociaż mogliby dodać jakąś arenę... Wiem że nie jest ciężko napaść komuś na krainie, ale oficjalna arena była by o wiele lepsza. W pvp ssałem ssam i będę ssać. Może na 10 walk wygrywałem 1. Więc porada odemnie. Poczekaj do kwietnia, kup sobie lepszego pada. I pogrywaj tylko na kontrolerze, ta gra nie jest grywalna na mysz/klawiatura

YYYY emmmm aaaa przecież są areny w Dark Souls II !!!

Ktoś chyba nie ogarnął do końca gry <_< Dokładnie koło tego gościa od braci krwi są takie posągi które przenoszą cię na normalne areny 1vs1 chociaż w Dark Souls I była opcja free for all na chyba od3 do 5 typa na arenie(ale głowy nie dam).

Żeby nie było że zmyślam : https://www.youtube.com/watch?v=GV1YExb-s4I

Haha miałem 300 level a nie wiedziałem o arenach. No co za NUB ze mnie. Te areny były dostępne po dołączniu do jednej z frakcji? Mam na myśli tego gościa z halabardą po zabiciu takiego bossa rycecza z włócznią jeśli dobrze pamiętam ?

Jak się chcę się areny robić to najlepiej utrzymać poziom 150. Ponieważ przyzywanie na areny jest skalowane. Jest tak, ponieważ większość turniejów wymaga od nas właśnie takiego poziomu, zapewnia to najlepszy balans i zróżnicowanie. Czyli nie ma kogoś kto jest magiem i jednocześnie śmiga z olbrzymim mieczem, a na 300vl to możliwe.

Dokładnie jest tak jak mówisz Hawran, na 300lvlu miałem tylko udzwigu że mogłem nosić co chciałem. Ale strasznie szybko tam się bije levele. 100 level wbiłem w 4-5 godzin?

P.S też jestem tak jakby ze Świdwina :P

Areny są dostępne we frakcjach Bractwo Krwi i Błękitni Strażnicy. W przypadku Bractwa w Czyśćcu Nieumarłych, po pokonaniu bossa, wchodzisz po schodach na górę, tam masz Grena i dołączasz do jego przymierza (potrzebny znak niechęci). Potem koło niego stoją 3 posągi, które prowadzą na arenę. W przypadku Błękitnych idziesz do Katedry Błękitu, tam zabijasz bossa i lecisz do gościa z halabardą (nie pamiętam jak się nazywa). Dołączasz do przymierza(wymagany znak wierności). Potem idziesz do ogniska w Katedrze Błękitu i tam stoją 3 posągi prowadzące na arenę (za pierwszym razem jak tam byłem to też nie wiedziałem, że to one prowadzą na arenę).

Witam przymierzam się do kupna gry ale mam pytanko jak wygląda rozgrywka online? to podchodzi jakoś pod mmorpg? jakieś pvp tam występuje jakieś? gra ktoś z was może?