Witam :>,
Pytanie krótka piłka: Grać w Dark Souls 2, jak nie grałem w Dark Souls 1, czy najpierw ograć podstawkę?
Pytanie krótka piłka: Grać w Dark Souls 2, jak nie grałem w Dark Souls 1, czy najpierw ograć podstawkę?
Dwie różne gry. Spokojnie możesz grać, chociaż polecam 1 część również.
Sprawa jest taka. Jeżeli grałeś wcześniej w dark souls 1 to będziesz kojarzył niektóre smaczki pojawiające się w dark souls.2 Jeżeli nie grałeś, nic nie stracisz bo to będzie dla ciebie zupełnie nowa przygoda.
Osobiście nie doszukałem się jakiegoś drastycznie wpływającego na fabułę połączenia obu części typu "skończyłem 1 w punkcie a, zaczynam w tym samym punkcie 2" czy "zabiłem go w 1, jest martwy w 2".
Jest kilka jak to ujął przedmówca "smaczków" które wymagają jakiejś znajomości 1 części, ale najfajniejsze są domysły "czy to nie jest XYZ z 1" itp.
Polecam przejść 1 żeby wejść lekko w klimat gry i zapoznać się z deka z mechaniką która w obu częściach jest praktycznie identyczna no i oczywiście przez sam wzgląd na fakt iż 1 jest świetną grą.
"Polecam i pozdrawiam" - Piotr Fronczewski