Darken Age - The Awakening of The Forgotten

Pomyśleliście może o wprowadzeniu na Google+ ? Wiem, że Google+ nie ma miliardów użytkowników ale ich przybywa. Np. ja nie posiadam konta na FB ale na G+ już tak ;]

Na mniej więcej kiedy będą przewidziane testy i czy można wiedzieć jaka ilość osób zostanie zaproszona na testy oraz czy osoby z mmorpg.org.pl będą miały jakiś "przywiej" pierwszeństwa dostania się na betę ? ;)

Pomyśleliście może o wprowadzeniu na Google+ ? Wiem, że Google+ nie ma miliardów użytkowników ale ich przybywa. Np. ja nie posiadam konta na FB ale na G+ już tak ;]Na mniej więcej kiedy będą przewidziane testy i czy można wiedzieć jaka ilość osób zostanie zaproszona na testy oraz czy osoby z mmorpg.org.pl będą miały jakiś "przywiej" pierwszeństwa dostania się na betę ?

Oczywiście myślimy nad uruchomieniem gry na G+ (o ile dostaniemy taką możliwość od samego googla gdyż tam znajdują się tylko "wybrane" aplikacje :) )

Bardzo cenimy sobie użytkowników portalu mmorpg.org.pl i postaramy się wszystkich chętnych zaprosić do Beta testów.

Proszę zróbcie też wersje, nie wymagającą połączenia z FB, tam jak ktoś pisał wyżej, dla jednych utrapienie dla innych nie:P

Zrobić oddzielną wersję na przeglądarkę. FB to zły pomysł

również zapisałem się na betę

Ja sądzę tak samo jak moi poprzednicy, czyli jak gra wyjdzię np. na przegladarkę to będę w nią grał lecz jak wyjdzie tylko na FB to wątpię... (W bete może na FB zagram)

Facebook - to jest krok nr 1, następne inne sieci społ. i dalej zobaczymy.

Duży wpływ na nasze decyzje ma dostępność gry - chcemy dotrzeć do możliwie szerokiego grona odbiorców zarówno casual jak i core.

Mnie nie powaliło , ale życze powodzenia.

zero turowej walki , zero budowania....Normalnie cudownie , czekam na tą grę z niecierpliwością mam nadzieje że wasze studio się rozrośnie i stworzycie wiele fajnych gier.

Zapisałem się na betę. I mam jedno pytanie, gdyż przyjaciele ani fejsa, ani g+. Może steam ?

No gierka się nieźle zapowiada, nie powiem. Taka uwaga z mojej strony, jak juz bedzie nie tylko na facebooku to mozecie troche wiecej "dynamiki" wlozyc w tą gre.

Jak prace ?

Witaj,

Robimy co w naszej mocy by gra była dopracowana pod każdym względem.

Bardzo zależy nam na możliwości szybkiego wprowadzania do gry uwag uzyskanych od społeczności dlatego robimy co się da, aby uczynić silnik gry bardzo elastycznym. Niestety zabiera to dużo czasu - przez co testy się opóźniają :(

Wszystkich, którzy zapisali się na testy powiadomimy e-mailem o ich rozpoczęciu blank.gif

Pozdrawiamy.

Hej,

Odświeżam temat :)

Jak zapewne wielu zauważyło mocno się przeliczyliśmy w podaniu terminu startu beta testów.

Wynikło to z faktu, iż postanowiliśmy trzymać się starej i prawdziwej zasady, że: Gra skończona w 99% jest w 100% nieskończona :)

Oczywiście zdajemy sobie sprawę, iż w beta testach nie wszystko musi działać, jednak w naszym przypadku betę rozumiemy jako "dopieszczenie" pewnych rozwiązań mechanicznych, zmian w GUI czy np AI mobów - jednak do tego czasu silnik gry musi być w 100% gotowy :)

Drugi raz zatem nie chcemy popełnić tego samego błędu więc, nie podajemy żadnych terminów dopóki nie będziemy w 100% pewni. Aktualnie jednak jesteśmy na bardzo dobrej drodze :)

Dla zainteresowanych podaje linki:

strona gry: pl.darkenage.com

Nowe promo gry:

FB: https://www.facebook.com/DarkenAgePL

Każdy feedback mile widziany.

Gra wydaje się być fajna, ale jeśli chcecie z niej robić facebook'owe gówno to podziękuję.

Nikt nie chce z niej zrobić "facebook'owego gówna" ;)

Wybraliście takie grono, ponieważ chcecie mieć dostępność, ale musicie się również liczyć z tym kto będzie miał do gry dostęp, a w większości są to niedzielni gracze(jeśli w ogóle można nazwać osoby grające w gry na facebook'u tym określeniem), dla tego gry muszą być proste - casual'owe. Co za tym idzie stracicie osoby, którym gra się podoba, ale community(moja opinia o FB) oraz jej trudność już nie - mowa tu o prawdziwych graczach, to miałem na myśli mówiąc 'facebook'owe gówno'.

Epickie - nie znaczy, iż smierć gracza musi być az tak bardzo bolesna, jak w przytoczonym przykładzie z Tibi Tryb pvp mamy w planach, ale czy pojawi się już w pierwszej wersji gry? Tego jeszcze nie wiemy.

To powód, dlaczego nie będzie grało wielu graczy.

Tak samo przez FB, tam grają tylko ludzie, którzy mają 5 minutek czasu, bo czekają na spotkanie ze znajomymi. Co nie przyciągnie uwagi graczy. Słabo rozmyślana taktyka.

Wygląda ciekawie ale z tym FB to nie wiem czy to dobry pomysł. Tak czy inaczej życzę powodzenia :)

Dla nas FB to tylko sieć ludzi, z których duża część to gracze. FB będzie pierwszy, ale na tym nie koniec. Kolejne będą G+, Hi5 i inne. Planowana jest również wersja stand-alone.

Rozgrywka oczywiście nastawiona jest na sesje 15-30 minutowe. Jednak nic nie stanie na przeszkodzie by grać zdecydowanie dłużej. Osoby, które będą szukały trudniejszych wyzwań, również będą miały pole do popisu :)

Chętnie zagram, gra zapowiada się wspaniale. Jeszcze jakby były serwery pvp to by był cud :)

tylko nie FB , puscie ja osobno