Darkfall: Unholy Wars - Full Loot PvP MMORPG

Siemka, nie widzialem zadnego posta na temat tej gry wiec chcialem wam przyblizyc troche jedna z najelpszych gier MMORPG PvP w jakie gralem:

Darfall Unholy Wars to sandboxwy mmorpg z wielkim naciskiem na PvP.

kilka najwazniejszych punktow:

- jeden wielki otwarty swiat nie instancjonowany,

- Skillbased gameplay czyli nie ma tab-targetowania sam musisz aimowac, wybierac skille, trafiac w przeciwnika, podobnie jak w FPSie. Teamplay i zgranie teamu jest najwazniejsze!

- Open Mass PVP z Full Lootem, prawie na calej karcie mozesz atakowac lub zostac zatakowanym przez innego gracza ktory po zabiciu cie lootuje twoj nagrobek.

- Siege o miasta graczy, walki 50vs50 lub 200vs200 !

- player driving economy czyli wszystkie itemy w grze zostaly stworzone przez graczy,

- zaawansowany system polityczny czyli mozesz tworzyc pakty, duze lub male aliansy i wspolnie walczyc o terrytoria na mapie.

- Player Housing System

- Village System

- Walki na morzu, statkach

- calkowicie nowy sposob "levelowania" postaci

itd.. itd..

ogolnie najlepsza gra na rynku MMORPG jesli chodzi o PVP

Trailer:

Film stworzony przez gracza z siega o miasto Aradoth:

napisz do mnie jesli ma ktos ochote pograc z nami.. gra jest dostepna takze na steamie.

pozdrowienia.

Mormo

prosze skontaktować się z autorem tego tematu to mu pomoże i zagracie razem

http://mmorpg.org.pl/forum/topic/54405-darkfall-z-czym-to-sie-je/

spoko, dzieki

a jak tam firma podobno cienką z nimi zanczy z twórcami gry. jakieś słuchy chodzą że chcą pół studia zwolnić.

wiesz co.. nie wiem dokladnie, dopiero co wyszli na rynek japonski gdzie gra jest sukcesem, i pewnie cos zarobili.

Co prawda to niszowy produkt i nie maja budzetu jak EA lub Bilzzard na reklamy porduktu lub powiekszanie studia.

Z tego co wiem to zajmuja sie tez jakims wielkim projektem dla armii panstwowej wiec pewnie czesc kasy z tego wplywa.

Jak narazie to jest Server EU-1, NA-1 i niedawno wypuszczony Japonski server z fraction contenten China vs Japan.

Na ten miesiac zostaly zapowiedziane 3 content patche wiec cos tam na swieta robia. ;D

Jest trial do tego?

W DF-1 byl 7 dniowy trial w DF:UW narazie niestety go nie ma. ale moze moglbym komus zalatwic konto od kogos od nas.

btw: gre mozna kupic bez problemu na steamie

warn_ico.png
Używamy opcji edytuj. Warn za DP. - Might

Tez moge polecic, gra zastapila mi Ultime i Eve Online co nie jest z pewnoscia latwa sztuka. Jest to w gatunku MMORPG cos nowego, grajac w ta gre po takich tytulach jak WoW, GW&GW2, Rift, LOTRO, SW online etc. nie ma sie wrazenia wtornosci i nie myslisz co chwile, ze to juz bylo, ze juz to gdzies widzialem... tylko inaczej opakowane. Jak w kazdej grze jest sporo rzeczy, ktore mozna poprawic, chociaz jak na niewielkie studio, ktore sie ta gra zajmuje i tak jest calkiem fajnie.

Wiec... jesli kreci Cie pvp, nie boisz sie tracic rzeczy po smierci to ta gra jest skrojona idealnie dla Ciebie. Wszelkich fanatykow 10-15h raidowania tego samego dungeonu w nadziei, ze wypadnie jeden upragniony przedmiot, raczej odstraszy :).

A jaka jest cena tej gry?

aktualnie 39 euro, kilka dni temu byla znizka i gra byla w cenie 13,5 euro... teraz niestety cena wrocila do normy ale naprawde sie oplaca.. ;D

Pewnie nie kazdego stac na wylozenie takiej kasy, aby sprobowac czegos nowego. Jeszcze kilkanascie gry i pewnie bedzie kolejna przecena bo ida swieta. Poprzednia byla z okazji black friday. Jesli ktos zastanawia sie nad gra, w ktora moze pograc podczas swiatecznej przerwy i ktora nie znudzi mu sie po dwoch dniach wielogodzinnego grania to z pewnoscia postawilbym na Darkfalla. Co do tego znudzenia, to pamietam, ze po premierze Star Warsow, wyjechalem na swieta do domu i zamiast meczyc gre, to okazalo sie, ze po dwoch dniach gra zameczyla mnie ;). Za to jak zaczalem grac w DF to zamiast do pracy iść na 8, chodziłem na 11 ;).

Czytałem na mmorpg.com, że ostatnio jakaś wielka drama była w Darkfall i konflikt pomiędzy graczami a developerami DFa. Słyszałem też, że gierka nie za dobrze się ma jeżeli chodzi o finanse...jak jest teraz?

Nie ma opcji sprawdzenia gry za darmo ?

Czyli jest ona B2P, czy może ma jakiś abonament? Na oficjalnej stronie jest możliwość kupna zwykłej wersji i wersji z jakąś subskrypcją. O co chodzi z tę subskrypcją :D?

Gra jest platna, w 1 oplacie jest 30 dni gratis. Pozniej abonament. Ja kupilem za 40E, ale generalnie na swieta bedzie pewnie za ok. 15 E.

dramy jak dramy, ludzie domagaja sie wiecej contentu, wiecej interakcji z miedzy dev a graczami...

Developerzy zapowiedzieli 3 content patche na sam grudzien:

New chat system,

New Hot bars and skill options,

new siegewarfire,

Prowess Monoliths( pvp hotspots)

nowa szkola dla klasy primalisty

New Epic Dungeon:

https://www.facebook...pe=3&uploaded=6

szkoda ze sama gra jest p2p... b2p bym rozumial nawet jakis f2p jak w mortalu ale p2p za ta gre.... cenia sie ale nie wiem czy powinni

Poki nie sprobujesz to sie nie dowiesz ;).

Tak jak wczesniej wspominalem, pojawila sie swiateczna promocja, w ktorej gre wraz z miesiecznym abonamentem mozna kupic za 13.50E. Taniej juz raczej nie bedzie, dlatego moim zdaniem warto kupic i sprobowac :), nie pozalujecie :D. Szczegolnie fajni Ultimy i Eve ;).

Siemka, nie widzialem zadnego posta na temat tej gry wiec chcialem wam przyblizyc troche jedna z najelpszych gier MMORPG PvP w jakie gralem:

Darfall Unholy Wars to sandboxwy mmorpg z wielkim naciskiem na PvP.

kilka najwazniejszych punktow:

- jeden wielki otwarty swiat nie instancjonowany,

- Skillbased gameplay czyli nie ma tab-targetowania sam musisz aimowac, wybierac skille, trafiac w przeciwnika, podobnie jak w FPSie. Teamplay i zgranie teamu jest najwazniejsze!

- Open Mass PVP z Full Lootem, prawie na calej karcie mozesz atakowac lub zostac zatakowanym przez innego gracza ktory po zabiciu cie lootuje twoj nagrobek.

- Siege o miasta graczy, walki 50vs50 lub 200vs200 !

- player driving economy czyli wszystkie itemy w grze zostaly stworzone przez graczy,

- zaawansowany system polityczny czyli mozesz tworzyc pakty, duze lub male aliansy i wspolnie walczyc o terrytoria na mapie.

- Player Housing System

- Village System

- Walki na morzu, statkach

- calkowicie nowy sposob "levelowania" postaci

itd.. itd..

ogolnie najlepsza gra na rynku MMORPG jesli chodzi o PVP

Trailer:

Film stworzony przez gracza z siega o miasto Aradoth:

napisz do mnie jesli ma ktos ochote pograc z nami.. gra jest dostepna takze na steamie.

pozdrowienia.

Mormo