Prosiłbym o wymienienie gier f2p, które nie są p2w oraz takie, które są. )
Darmowe gry MMO pytanie
Proszę bardzo: http://darmowe.gry-online.pl/
Szczegółowość odpowiedzi jest adekwatna do szczegółowości zapytania.
Żeś dowalił ... Wiesz przecież o co mi chodzi lol
P2W można postrzegać różnie, niektórzy uważają "przyśpieszacze" za p2w inni nie.
Gier f2p jest za dużo żeby wymieniać każdą i oceniać czy jest p2w. Podaj tytuły a odpowiemy Ci czy dana gra jest skopana przez IS.
Aion, Neverwinter, Royal Quest, Tera, Lotro hmm L2, Dragensang chyba na razie tyle.
Żeś dowalił ... Wiesz przecież o co mi chodzi lol
Nie dowaliłem.
Jak wchodzisz do spożywczaka, to też prosisz, żeby Ci powiedzieli jakie mają jedzenie?
KONKRETY!
Zawęź do gatunku, czy www czy klientowe, fantasy, sci-fi, czy tam co lubisz.
Twoje pytanie jest tak bardzo ogólne, że dostałeś adekwatnie ogólną odpowiedź.
I nie, nie wiemy o co Ci chodzi, dopóki nam nie powiesz tego.
Aion, Neverwinter, Royal Quest, Tera, Lotro hmm L2, Dragensang chyba na razie tyle.
Aion - znośnie, chociaż goldpacki psują trochę darmowość
NW - nie wiem
RQ - p2w pełną gębą
Tera - znośnie
L2 - w europie jest ok, w US lekki p2w
Drakensang - p2w pełną gębą
Kolega napisał żebym wymienił o jakie mi gry chodzi to wymieniłem.
Chodzi o gry via www oraz klientowe oczywiście.
Dzięki a ktoś może wie więcej o Neverwinter oraz Terze ?
Nie wiem jak teraz, ale w Neverwinter wszystko przedmioty ze sklepu premium były do zdobycia w grze. Tyle że musiałeś poświęcić sporo czasu na wyfarmienie ich. Za kasę miałeś je od razu.
W Terze za kasę są dostępne bodaj jedynie itemy kosmetyczne. Nic co by naruszało balans, ani żadne instant mega bronie.
Z tych dwóch gier Tera jest ładniejsza i bardziej grywalna.
Jeśli szukasz gry f2p z zerwoym p2w to polecam PoE
Grałem w poe w prawie każdą grę ale szukam czegoś żeby pograć nie martwiąc się, że będę musiał potem płacić. POE nie jest typowym mmo. A coś więcej powiecie o kingsroad , romie, dragon prohpet czy też swordsman i innego typu podobnych grach ?
Runes of Magic - mega p2w. Polityka GF nadal się nie zmienia co do Roma.
A co do Dragon Prophet ? Kingsroad , Swordsman Age of Wushu czy jak to tam itp ?
Och... Mało inteligentny człowiek szuka inteligentnej odpowiedzi, no dobrze.
Czyste gry free2play, w których sklep nie ma wpływu na rozgrywkę jest parę.
Path of Exile, League of Legends... Ale w nich wciąż możemy poczuć powiew wiatru, jeśli wydamy pieniądze.
Z przeglądarówek ciężko będzie coś wygrzebać.Nawet Realm of The Mad God potrzebuje drugiej postaci, aby móc się wczuć w rozgrywkę.
Polecam zagrać w WoWa na prywatnym serwerze. jedynie zbędne udogodnienia.
Grając dużo w E.V.E. online możesz zwrócić swój wydatek i utrzymywać swoje konto. 51 dni przy pierwszym zakupie, lub 44 + połowa następnego miesiące w kieszeni to nawet nie wyzwanie.
Gry od Aerii, GameForge'a, i tym podobnych popularnych wydawców to strata czasu.
Free2Play MMO, o jakim myślisz... Zawsze, ale to zawsze będzie wymagało od Ciebie opłat (oprócz Runescape'a, + dla nich)
Temat polecam zamknąć, bo chłopak nic nie znajdzie.
Jedynie będą się gryźć.
@Edit
A co do Dragon Prophet ? Kingsroad , Swordsman Age of Wushu czy jak to tam itp ?
To lataj sobie z okrojonym ekwipunkiem, grinduj niskopoziomowe lokacje, żeby dać radę dalej.
Gra F2P bez P2W? Mi przychodzi do głowy tylko PoE. Z P2W? Każda inna...
Odpowiedź równie konretna jak pytanie...
No widzę, że ciężko będzie znaleźć odpowiednią grę. Poczytam o Dragon Prohpet oraz tych grach o azjatyckich klimatach.
Ps a co sądzicie o LOTRO ? albo DDO )
Jak lubisz farmić to w LOTRO i DDO możesz mieć wszystko z IS za granie(tylko zajmie to dlugi czas), same gry natomiast mnie nie przyciągnęły. W LOTRO odepchnęła mnie praca kamery, a w DDO postać którą mi się najfajniej grało okazała się bezużyteczna w endgame... Z tych dwóch ja jednak wolałbym DDO.
OK dzięki za info a Age of Wushu , Archage hmm Black Gold albo Swordsman ?
Czy ktoś powie jak wygląda sytuacja z Dragon Prophet ?

~Leman