Witam mam pare gier na steam, które dostałem w weekendowych promocjach jak to jest po formacie. te gry można jeszcze raz pobrać czy już przepadają?
Darmowe gry steam co po formacie
One się zapisują na Steamie ale niestety będziesz je musiał pobrać od nowa, jeśli dałeś formata tam gdzie zainstalowałeś (u mnie to dysk D).
Jezu... Te gry są tylko na weekend, po weekendzie musisz je kupić. Tak trudno to zrozumieć? "Free weekend"
Po pierwsze Kolego wyżej to Jezusa w to nie mieszaj.
Po drugie jeżeli był free weekend a grę pobrałeś(musi być pobrana inaczej nie przypisze się do konta) to grę będziesz miał na stałe przypisaną do konta steam. (Tak jestem na 100% pewien miałem tak z kilkoma tytułami np. Left 4 Dead 2).
A nawet jeśli będziesz musiał zapłacić to i tak jest możliwość gry za free.(Przykład: C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common mamy tam wszelkie pobrane gry musimy po prostu otworzyć znajdującą się tam gre.[Miałem tak z Dead island 2] )
Free weekend oznacza, że gry możesz za darmo przetestować w dany weekend, potem ich nie uruchomisz, musisz kupić. Co do Twojego jakże udanego przykładu Left 4 Dead tylko dlatego on został po pobraniu i można grać bo właśnie na nim była taka jedyna promocja, że jak pobierzesz to zostaje Ci za darmo więc Twój argument jest inwalidą. Gry kupione przypisane do konta steam masz na stałe, pobrane na free weekend tylko w ten weekend możesz pograć, potem musisz kupić i tak.
To nie sa "wekendowe promocje" tylko "wekendowe testy za free " . To tak jaby wersja trail z 72 h mozliwoscia grania . Po okreslonym czasie ( czyli zakonczeniu weekendu )gra zostaje jako zainstalowana ale nie mozna jej juz wlaczyc .L2D byl wyjatkiem gry ktora bylo mozna pobrac za darmo przez okreslony czas i miec na stale.
Darmozjadowi nie wytłumaczysz.
Zamykam, autor zdaje się otrzymał odpowiedź na pytanie.
Witam mam pare gier na steam, które dostałem w weekendowych promocjach jak to jest po formacie. te gry można jeszcze raz pobrać czy już przepadają?