Witam,
Z racji tego, iż zmieniłem ostatnio pracę na taką, co wymaga ode mnie znacznie większego wkładu czasu własnego, mam mniej czasu na granie. Zrezygnowałem z tego powodu z dalszej gry w World of Warcraft i szukam czego F2P (nie przeszkadza mi pay to win) z nastawieniem głównie na PvE. Fajnie by było, aby tak jak w wowie, istniały dungeony low-levelowe na które można chodzić już w początkowych fazach expienia, a sama rozgrywka nie była zbyt wymagająca, bez skomplikowanych mechanik i niesamowicie rozbudowanego craftingu. Aktualnie gram w LOTRO ale poważnie się zastanawiam nad wpakowaniem niemałej sumy pieniędzy aby wszystko odblokować, więc rozglądam się za czymś innym. Tera i Aion odpadają.
Darmowe MMO które nie wymaga setek godzin
Zaraz wyjdę na jakąś psychofankę, bo wszędzie zachwalam tą grę, ale ja po latach grania w WoWa obskoczyłam wszystkie mmo jakie tylko istnieją i zakochałam się w Archeage: Unchained. Nie wiem tylko jak jest tutaj z dungeonami, bo sama jeszcze dobrze nie poznałam gry, ale o wszystko możesz wypytać tutaj https://discord.gg/fcxD2tHKEd. Gra oferuje trial 3 dniowy pozniej kosztuje 15e. Jest fajna dla osób które “mają życie”, ponieważ istnieje coś takiego jak Labor co służy m.in. do craftowania i to ogranicza granie 24/7 jeśli nie chce się komuś specjalnie zdobywać dodatkowego Labora. Chcesz to napisz do mnie na dsc na priv
Diablo 3 jest miłym ‘MMO’ do odprężenia się po pracy i jest mało skomplikowany no ale jest B2P a jeśli chcesz coś bardziej ambitnego to Runescape 3 zaraz po przejściu Toturiala możesz robić dungony od pierwszego poziomu są też Raidy oraz Elitarne Dungony które są problemem dla doświadczonych graczy… a to tylko początek góry PvE aktywności…
@ Motasina Genshi Impact jesli chodzi o czas to jest idealne na początku wymaga tylko żeby ogarnąć questy itp a potem to godzinka i koniec lub teraz jak nie masz czasu to koncentrujesz resiny i masz na inny czas do uzytku
A ja zachęcam do gry w Conan Exiles. Co prawda trzeba zakupić jednorazowo sobie grę ale potem można grać DLC głównie opierają się na wyglądzie.
Serwer który prowadzimy - zapraszam
FeniksPolska.ga - Ascedonia
Wow . mozesz grac ile chcesz i na ile masz czasu…lub ff14 jednak polecam wowa
Guild Wars 2 chyba jest najbardziej przyjazne dla casualowego grania, a przy tym ma raczej wszystko co typowe MMO powinno mieć. No i podstawka jest darmowa, a dodatki to tam chyba z 60 zł kosztują (oba w pakiecie).
Tudzież też TESO, no ale tutaj jest b2p. Mi osobiście jakoś nie podeszło, ale raz na jakiś czas zajrzę do niego i tak na lajcie porobić sobie kilka dungeonów można.
Jeszcze do głowy mi Allods Online przychodzi, ale ta gra to szczerze żywy trup, chociaż podobieństw do WoWa ma mnóstwo no i jest p2w.
Dobry
Jeśli zastanawiasz się na wpakowaniu kasy w LOTR-a sugerował bym poszukać i zakupić konto Lifetime ceny od 60$ do 100$ i masz wszystko co jest i co będzie (dodatki) dożywotnio zazwyczaj na takich kontach jest również kilkadziesiąt tysięcy “lotro points”
Powodzenia
PS. zainstaluj ReShade na LOTR-a gra wygląda obłędnie
A ja zaproponuję ci Call of Duty: Black Ops Cold War. Też nie mam już tyle czasu na granie i jest to idealny zabijacz czasu po pracy. Nikt cię do niczego nie zmusza, a i jak sobie ustalisz jakiś cel to też masz grind
Ja teraz wbijam 4 karabin szturmowy na złoto i później piąty co daje skórkę diamentową dla wszystkich karabinów szturmowych. W między czasie robię też misje operatorów, za których zrobienie masz dla nich skórki. Gram sam, na głośnikach i przy włączonym TV (czasem przy browarku )Rozegrane mam już 69 godzin oraz level 148 (i wbity cały season 1). Najczęściej gram tryb multi standardowy (nie gram hardcore) oraz bardzo lubię tryb “Oddziałowa brudna bomba” nawet z randomami czasem uda się wygrać lub skończyć w top 3.
Grę kupujesz raz oraz raz za dodatkowe 10 euro kupujesz season pass (następne kupujesz już za punkty, które są nagrodami za lvl season passa. Po wbiciu Season 1 na 100 otrzymałem w sumie 1300 CoD points)
POLECAM GIERKĘ
Też odeszłam od wowa przez brak czasu. Gw2 i czasami eso grywam obecnie.
W gw2 są dungi, ale obecnie to raczej ciekawostka którą można robić. W trakcie lvlowania można się przejść na nie w trybie story. Za to fraktale na 80 poziomie to wynagradzaja. Jeśli miałabym je do czegoś porównać to troszkę do mythic+. Podstawka jest free. Da się z nią zobaczyć też fractale.
Próbowałem kiedyś Runscape 3 i jedyną rzeczą, która mnie odstraszyła było mało miejsca w bagu. Jak to wygląda? Diablo mam i gram czasami, ale zazwyczaj się nudzę po 1500+ paragonie.
Miejscem w Bagu się nie przejmuj bo jest dużo itemów w które wkłada się w inne ‘specjalne’ itemy dam ci przykład - gem bag zajmuje 1 miejsce w plecaku a możesz włożyć do niego 300 różnych klejnotów a nawet pojawiają się pety które powiększają twój plecak o kolejne 32 sloty - do tego dochodzą itemy które umożliwiają wysyłanie dropu do banku - więc w praktyce można używać banku raz na kilka godzin na wyższym poziomie…
Najlepsze jest to że jest to gra na wiele lat - sam gram z przerwami ponad 12 lat i mam jeszcze bardzo dużo nowych rzeczy do zrobienia.
W Runescape 3 możesz sobie grać przez kilka dni po 15min dziennie a w weekend możesz pocisnąć sobie cały dzień i każdego dnia osiągać istotny progress postaci.
Dużą zaletą jest że nie ma nic istotnego ukrytego barierą czasową jak w wow’ie gdzie jeśli nie robisz daily oraz tygodniowych raidów to twoja postać coraz bardziej odstaje od reszty.
Gra ma już ponad 20 lat co samo w sobie jest ogromnym osiągnięciem dla MMO w czasach gdy ciągle słyszymy o grach które padają w niecały roku od premiery…
Rs3 ma bardzo dużo do zaoferowania - więc jeśli nie przeraża cię grafika i dasz jej szanse, powinieneś być zadowolony.
Porada niczym ex prezydenta Komorowskiego ;)wez kredyt zmien prace a najlepiej wyjedz z kraju
Wiesz niektorzy ludzie maja np rodzine/dziecko na utrzymaniu i zmiana pracy to nie taka prosta sprawa bo trzeba zachowac ciaglosc w wynagrodzeniu co aby wykarmic rodzine i niektorzy nie moga sobie pozwolic na np chocby pol muesiaca zwloki braku dochodu do budzetu rodzinnego a w ogole dostosowanie zycia zeby miec wiexej czasu wolnego aby przeznaczyc go na granie to juz ciekawa sprawa
WoW Classic? Na end game ta gra to raptem 2-3 wieczory na raidy z gildią Nie znam innej gry, która by była tak mało wymagająca.
Minecraft?
4 ks wbity na złoto Lecimy z 5.
Nie będę zmieniał pracy, bo lubię mieć dużo pieniędzy.