DARMOWY koszt PATRONa miesięcznie - wyliczenia

pięć godzin pracy miesięcznie, czyli 1 godzina i 40 minut dziennie w trzy dni na dwa APEXy i 400 TAX

Z trzema ALTami zarabiam netto ( na czysto) na 2 APEXy i TAXy na sześć działek, w tym dwa domy w 5 (pięć) godzin. Ze względu na labor muszę to rozbić i w czasie trzech dób muszę pięć godzin popracować, by zarobić 3k golda. Wyliczenia są na stan aktualny tj na wersji AA 4,5.

Główną postać mam na PATRONie, a ALTy bez PATRONa.

3 * ALT * 1440 labora dziennie i główna postać 2880 labora na dobę.

Na przeciętnym trzyletnim kompie z kartą Nvidia 650 i 16 Gb RAM i Windows 7 odpalam maksymalnie sześć ArcheAge. Jak wiadomo wystarczy tu cztery AA odpalić (czyli cztery postacie).

Jak wiadomo ALTy mam poza steamem.

Wszystkie postacie mam w jednej rodzinie, czyli praca na majątku jest wspólna. Główną postacią kupuję majątek i udostępniam go do użytku rodzinie.

Można opcjonalnie i nie zarabiać na Patrona i TAXy i wszystko ładować w gear. Tą metodą bardzo szybko można osiągnąć bardzo silny equipment.
Wszystko można robić także na dziko, a crafting rolniczy jest udostępniony na niektórych strachach na wróble. Świat gry jest gigantyczny więc jest cała masa miejsc ustronnych. Sam bardzo długi czas miałem drzewka na dziko w ilości grubo ponad 100.

jeżeli dobrze rozumiem musisz zostawić włączony komputer na 3 doby aby regenerować labor pointy z 4 odpalonymi kontami i 5 godzin uprawiać bawełnę na polu aby zaoszczędzić 30 zł rzeczywiście darmo tak jak gratisy w sklepach xD

2lajki

Jeżeli ślęczysz przy kompie na innych gierkach to rozumiem, że robisz to przy wyłączonym komputerze ;D.

Tyle, żeby to miało sens, to faktycznie trzeba by mieć kompa włączonego 24/7. Jeśli sam nie płacisz za prąd to jest ok, jeśli natomiast płacisz to taniej wychodzi kupno patrona.
Czytałem gdzieś o podobnym sposobie. 2-3 konta z patronem + 2-3 x farm hauler. Na jednej postaci robisz paczki, na drugiej oddajesz. Wozisz po 14-21 na raz. Ponoć ok 2-3h pracy co drugi dzień i kilkaset golda w kieszeni. Do tego jakaś farma, żeby nie trzeba było komponentów do paczek kupować i powinien być giciorek. Tylko próg wejścia jest duży, trzeba zainwestować, ale potem to już się kręci i nie trzeba trzymać kilku kont online.

Silas ten sposób jest najprostszy, Trzeba tylko ogarnąć gdzie najlepiej produkować paczki, zrobić na nie komponenty i wywieźć je w odpowiednim czasie pokoju. Sama tak robiłam razem ze najomymi. Pakowaliśmy paczki hurtowo na 3-4 haulery i wywoziliśmy do bezpiecznej strefy a potem oddawaliśmy. Można również przewozić paczki na inny kontynent i tam je oddawać. Innym sposobem jest farmienie na działkach ale bawełna jest taka dochodowa? Ja osobiście sadziłam i zbierałam co innego.
Innym sposobem również jest kopanie w kopalni na kontynencie haranya na amerykańskim serwerze na tym samym koncie. :slight_smile: Ja osobiście na jednym koncie kopałam, na drugim robiłam sztabki i duperele a na trzecim farmiłam na działkach zboża, ziemniaki itd. Oczywiście każde z kont miało wykupionego patrona by nie bawić się z laborem.