pięć godzin pracy miesięcznie, czyli 1 godzina i 40 minut dziennie w trzy dni na dwa APEXy i 400 TAX
Z trzema ALTami zarabiam netto ( na czysto) na 2 APEXy i TAXy na sześć działek, w tym dwa domy w 5 (pięć) godzin. Ze względu na labor muszę to rozbić i w czasie trzech dób muszę pięć godzin popracować, by zarobić 3k golda. Wyliczenia są na stan aktualny tj na wersji AA 4,5.
Główną postać mam na PATRONie, a ALTy bez PATRONa.
3 * ALT * 1440 labora dziennie i główna postać 2880 labora na dobę.
Na przeciętnym trzyletnim kompie z kartą Nvidia 650 i 16 Gb RAM i Windows 7 odpalam maksymalnie sześć ArcheAge. Jak wiadomo wystarczy tu cztery AA odpalić (czyli cztery postacie).
Jak wiadomo ALTy mam poza steamem.
Wszystkie postacie mam w jednej rodzinie, czyli praca na majątku jest wspólna. Główną postacią kupuję majątek i udostępniam go do użytku rodzinie.
Można opcjonalnie i nie zarabiać na Patrona i TAXy i wszystko ładować w gear. Tą metodą bardzo szybko można osiągnąć bardzo silny equipment.
Wszystko można robić także na dziko, a crafting rolniczy jest udostępniony na niektórych strachach na wróble. Świat gry jest gigantyczny więc jest cała masa miejsc ustronnych. Sam bardzo długi czas miałem drzewka na dziko w ilości grubo ponad 100.