Darmowy tydzień + kupno gry

Mam taką pewną zagwozdkę i liczę na to, że znajdą się osoby bardziej kompetentne niż ja. Po ograniu darmowego tygodnia na steamie tak wciągnąłem się w gierkę, że nawet nie zauważyłem jak skończył się okres darmowości i przeceny na grę. Mam więc generalnie taki problem:

1) Czy konto na którym grałem jest kontem ogólnym TESO, czy jedynie konkretnym przypisanym do mojego konta steam? No i największe pytanie: Gdzie należałoby kupić grę aby móc dalej kontynuować grę tą samą postacią/kontem? Niby tylko 15 poziom, ale jednak szkoda byłoby to stracić.

2) W jakich miejscach polecacie grę zakupić(format czy to pudełko czy wersja elektroniczna jest mi całkowicie dowolny)? Z jednej strony G2A niby ma chyba najtaniej, ale z drugiej różne opinie krążą o tej stronie, a do tego jest tam ostrzeżenie, że po zakupie trzeba utworzyć nowe konto, a przynajmniej tak mi się zdaje.

na allegro jest po 120 zl z 4 dlc ...tylko czy dotrze trudno powiedziec sam chce to kupic...na pomocji kupilem 5500 crown nie mam ani koron ani kasy...zenimax twierdzi , ze tranzakcja zostala anulowana i kase oddadza apaypal , ze zenimax nie pobral kasy z paypala...tak wiec nie mam pojecia gdzie kupic jezeli u wydawcy sa problemy...

sama podstawke smialo na keye .pl masz za 50 zl wiec jest to normalna cena . dlc wychodza 120zl obecnie w sklepie teso jednak jak widac platnosci nie dochodza.

obecnie dodatek w sklepie za koronki kosztuje okolo 60 zl jednie kupno 5500 koron daje dodatki w cenie okolo 32,5 za jeden . (oczywiscie kupine wszystkie 4 na raz}

A jak bardzo odczuwa się brak DLC? Wyraźnie bije to po oczach i ubywa contentu, czy jednak zanim doczłapie się do takiego opanowania podstawki to minie sporo czasu?

Czyli czy lepiej kupic wszystko w jednym, czy nie ma co się rzucać i wystarczy podstawkę a kiedyś dokupić DLC?

Generalnie dodatki nie są szczególnie niezbędne, bo podstawka daje masę contentu, który starczy na sporo czasu gry. Dodatki warto sobie przejść na end gamie, bo drop będzie na max level, a i trochę prościej będzie. Co do zakupu Podstawki czy Gold Edition to uważam, że bardziej opłaca się Gold jeśli nie zamierzasz kupować ESO+.

na g2a.com jest gold dość tanio. zobacz czy uda ci sie na stronie gry zarejestrować poprzez steam. jeśli tak to śmiało kup tu

kazdy dodatek daje co innego wiec to tez inny content jak lubisz robic q to podstawka starczy Ci na troche bo zrobic wszystkie lokacje to vhwila czasu ;)

Mam taką pewną zagwozdkę i liczę na to, że znajdą się osoby bardziej kompetentne niż ja. Po ograniu darmowego tygodnia na steamie tak wciągnąłem się w gierkę, że nawet nie zauważyłem jak skończył się okres darmowości i przeceny na grę. Mam więc generalnie taki problem:

1) Czy konto na którym grałem jest kontem ogólnym TESO, czy jedynie konkretnym przypisanym do mojego konta steam? No i największe pytanie: Gdzie należałoby kupić grę aby móc dalej kontynuować grę tą samą postacią/kontem? Niby tylko 15 poziom, ale jednak szkoda byłoby to stracić.

2) W jakich miejscach polecacie grę zakupić(format czy to pudełko czy wersja elektroniczna jest mi całkowicie dowolny)? Z jednej strony G2A niby ma chyba najtaniej, ale z drugiej różne opinie krążą o tej stronie, a do tego jest tam ostrzeżenie, że po zakupie trzeba utworzyć nowe konto, a przynajmniej tak mi się zdaje.