Day Z - garść informacji potrzebuje

Ciao. Chciałbym was zapytać czy jezeli teraz kupię wersje steam Arma II + dodatek OA, a gdy wyjdzie Day Z standalone to czy bd musial kupowac cos raz jeszcze czy nie? Panują rózne opinie lecz nie chce mi sie czekac do grudnia:(

Druga rzecz. Pobrałem ze steam wersje demo ARMA II OA i jest tam misja w kampanii jakiś tam blues i pojedyncza misja scenariusza. I tutaj mój mam problem. Podczas misji w kampanii mam dosc malo fps mozliwe ze 10-15 niezaleznie od ustawien grafiki, a w misji scenariusza na high/very high elegancko 60fps. Wzorując sie na u can run it i arma II OA i day z obydwie pozycje pokazuje mi zielony pasek recommend do końca czyli nie powinienem miec najmniejszych problemów z graniem płynnie. Ktoś mial cos podobnego? Rozważam zakup Day Z lecz zawsze grając na tej misji kotanlensowy blues (czy jak to sie zwie) byly niskie fps i wyłączałem,a dzis z ciekawosci odpaliłem jakis scenariusz misji i 100x lepiej smiga...Ktos umie wytlumaczyc?

I po trzecie - a może w ogóle nie warto kupować day z? Jakie jest wasze zdanie?

1. Tak.

2. Nie wie, nie miałem takiego problemu.

3. Patch 1.6.2 psuje rozgrywkę, ale od 1.7.3 powinno być ok (podobno na części serwerów już jest).

Spędziłem wieele godzin przy DayZ których wcale nie żałuje. Ale w tej chwili ta gra schodzi na psy. Za dużo hackerów i wgl. Ja bym na twoim miejscu poczekał na finalną wersje DayZ ewentualnie świeże TheWarZ, też dość ciekawa propozycja ; ) Ja sam w tej chwili czaje się na to WarZ tylko musi mnie jeszcze bardziej przekonać, bo czegoś mi tam brakuje ;P

hacki? np jakie?;d Wallhack czy co?

nie, spawnowanie przedmiotów, pojazdów, broni, teleportowanie graczy do siebie i ciebie do nich, itd. przez dlugo psulo to doszczetnie fun z gry, ale z kolejnymi patchami ma byc coraz lepiej. No i wchodza niezalezne od "gory" poprawki na takie sytuacje jak prywatne bazy graczy, prywatne serwery, itd. Stabilne, ale nie kontrolowane odgornie, wiec czesciej leca bany dla niepokornych i cheaterow i gra sie podobno przyjemniej. Niemniej, ja czekam jak najbardziej na stand-alone'a, bo bedzie boski.

Niby juz jest ten patch 1.7.3...kolezka pozyczy steama i sam wypróbuje, a haxy jakoś sie z czasem zwalczy...wkońcu to beta.

A war Z ani trochu nie podoba mi sie

HeeH akurat Cree i PlainLazy to najbardziej doświadczeni gracze jakich znam tutaj na forum. Sami mnie nauczyli jak grać (pewnie już mnie nawet nie pamiętają xD) Ale jak był byś chętny do gry to z chęcią się pisze, muszę odrobić zaległości ; )

komputronik, pamiętam :D

Ciao. Chciałbym was zapytać czy jezeli teraz kupię wersje steam Arma II + dodatek OA, a gdy wyjdzie Day Z standalone to czy bd musial kupowac cos raz jeszcze czy nie? Panują rózne opinie lecz nie chce mi sie czekac do grudnia:(

Druga rzecz. Pobrałem ze steam wersje demo ARMA II OA i jest tam misja w kampanii jakiś tam blues i pojedyncza misja scenariusza. I tutaj mój mam problem. Podczas misji w kampanii mam dosc malo fps mozliwe ze 10-15 niezaleznie od ustawien grafiki, a w misji scenariusza na high/very high elegancko 60fps. Wzorując sie na u can run it i arma II OA i day z obydwie pozycje pokazuje mi zielony pasek recommend do końca czyli nie powinienem miec najmniejszych problemów z graniem płynnie. Ktoś mial cos podobnego? Rozważam zakup Day Z lecz zawsze grając na tej misji kotanlensowy blues (czy jak to sie zwie) byly niskie fps i wyłączałem,a dzis z ciekawosci odpaliłem jakis scenariusz misji i 100x lepiej smiga...Ktos umie wytlumaczyc?

I po trzecie - a może w ogóle nie warto kupować day z? Jakie jest wasze zdanie?