DayZ - 1,7 mln osób kupiło niedokończony produkt

Bo DayZ jest niedokończony: wciąż pełen bugów, crashów, niewidzialnych ścian, spoźnionych animacji, optymalizacji, która pozostawia wiele do życzenia, ale przede wszystkim z odległą datą premiery wynaczoną na I połowę 2015 roku.Ale co z tego, jeśli spr...

Wyświetl pełny artykuł

DayZ Mod podobno jest trochę lepszy pod względem grywalności, jednak nie potwierdzę tego info gdyż ponieważ nie grałem w DayZ standalone. Mogę tylko powiedzieć, że w te pierwsze DayZ, czyli modyfikacja do Arma II jest świetna, pomimo fali krytyki na 'niedopracowanie' i sam styl grania jaki obowiązuje na serwerach. Faktycznie, nie jest łatwo przetrwać tam chociażby godziny, ale to jest sandbox, survival gdzie ludzie są gorsi od hord zombie. A bugi nie gryzą aż tak (DayZ Mod), aby psuć wszystko inne, od klimatu po samą interakcję i gameplay z innymi graczami.

Nie gram na razie w nic innego i trochę zaczynam myśleć o DayZ Modzie jak o mmo, bo pożera strasznie dużo czasu (tj. wciąga), a czasami zdarza się że po prostu biegniesz przez te 5-8 minut. W trakcie może się zdarzyć oczywiście wszystko, ale niektórzy tego nie rozumieją albo po prostu nie grali w żadną wersję DayZ, lub też tego typu gry nie są na ich nerwy czy umiejętności. Lepiej włączyć sobie Left4Dead2 czy CS:GO i darować sobie niepotrzebnych docinek.

Faktycznie też denerwujący jest dla mnie fakt, że długo wprowadza się nowe poprawki/patche (a jest co poprawiać..). Jednak podobnie miałem problem z Minecraftem kiedyś, gdy były jeszcze wersje Alpha i potem przechodziły do kolejnych wersji. Też dostawaliśmy mało contentu, a każda pierdółka była okrzykiwana jako coś niezwykłego, jako milowy krok do przodu, a teraz ? Może to trochę za długo czekania, ale chyba się opłacało (Minecraft) i może będzie się opłacać (DayZ). Oby.

Dla tych co zaczynają albo myślą o powrocie po niedługiej grze, polecam zajrzenie na server DE 1000 #1 (numerki do 4, gdzie ten ostatni polecam). Serwer PvP, nietrudno się wyposażyć, jest mapa jako podstawowe wyposażenie z odpowiednimi oznaczeniami, poza tym wiele bajerów i eventów.

Bo DayZ jest niedokończony: wciąż pełen bugów, crashów, niewidzialnych ścian, spoźnionych animacji, optymalizacji, która pozostawia wiele do życzenia, ale przede wszystkim z odległą datą premiery wynaczoną na I połowę 2015 roku.Ale co z tego, jeśli spr...

Wyświetl pełny artykuł