Czy dysk SSD poprawi wydajność ogółem w grach? Nie chce mi się za bardzo inwestować w kartę za 1.6k zł żeby grać na miłych dla oka ustawieniach i większej ilości klatek w miastach. Imo sam dysk bardziej się przyda
Dayz SA dysk SSD a Fpsy
Chodzi Ci o zwiększenie fpsów w DayZ Standalone? Ta gra ma tak skopaną optymalizację, że czołowe komputery za kilka tysięcy nie dają rady. Albo czasami jakiś złom ma więcej fpsów niż dużo mocniejszy pecet. W tej grze to jest los, może się uda a może nie, zależy czy dany podzespół polubi się z grą bo jednym działa w miarę płynnie a innym nie i to bez znaczenia na czym grają.
Jeśli o DayZ chodzi czy inne gry mmo tego typu to najbardziej procesor ma znaczenie choć jak wyżej napisałem w przyp. DayZ gwarancji nie ma.. a gry singleplayer to stawiasz na grafikę wtedy.
A sam w sobie dysk SSD zwiększy na pewno znacznie wczytywanie gry, map itd. ale na same fpsy w grze to już niekoniecznie będzie mieć wpływ. Lepiej dołożyć do grafiki/procka.
Więc czekamy na ruszenie za przeproszeniem d*py przez twórców
Więc czekamy na ruszenie za przeproszeniem d*py przez twórców
Czyli kiedy ? Oni tak usiedli na "laurach" że zaraz się im skończą fundusze projektu nie dopracują i wszystko pójdzie "w pieruny"
Szkoda komentować tego co oni robią z tą grą, która miała potencjał być najlepszym survivalem. 2 lata, bestseller na steamie - nachapali się tyle kasy, że już powinni dawno to skończyć. Początkiem 2014r miał być nowy silnik. Niedługo 2016 i cisza, dalej katują na tym kiszniku, na którym nic nie ma prawa działać dobrze. Ta gra na chwilę obecną jest kompletnie niegrywalna. Wchodzisz i po 5 minutach masz tyle bugów, że nie jesteś w stanie połowy rzeczy wykonywać postacią. Od roku wchodzę i sprawdzam co kilka miesięcy w nadziei, że coś się zmieniło i faktycznie zmieniło się - jest gorzej jak 2 lata temu kiedy gra wychodziła.
Optymalizacja jest taka piękna, że po przejściu ze starego kompa, który ledwo utrzymywał 30 fps w BF3 na najniższych na nowy, który ruszy Wiedźmina 3 na ultra w 30 fps, zbyt dużej różnicy w fps w DayZ nie poczułem.
A co za Armą 3? Jak z optymalizacja?
Arma 3 jest w porządku. Może nie jest pokazem bardzo dobrej optymalizacji ale można wyciągnąć sporo FPS.
Czy dysk SSD poprawi wydajność ogółem w grach? Nie chce mi się za bardzo inwestować w kartę za 1.6k zł żeby grać na miłych dla oka ustawieniach i większej ilości klatek w miastach. Imo sam dysk bardziej się przyda