[DayZ][Serwer] "Strefa Gier" ponownie wystartowała!

Witam wszystkich ;)

Szukasz grupy ? Samodzielności ? Walki ? Wrogów ? Przyjaźni ? Dużych bitew ? Spokoju ? Klimatu ? Wsparcia ? Uczciwości ? To wszystko znajdziesz tutaj...

Strona główna: http://strefagier.co...page/index.html

Zapraszam pro graczy i nowych graczy na bardzo dobry serwer (czego innego było się spodziewać, skoro kiedyś mieli pierwszy i najlepszy serwer Day Z), gdzie działają nawet wszystkie Crash Site, co jest rzadkością, a także pingi są diabelnie małe u graczy ;)

Miły klimat zaprasza, pełen surviwalu oraz uczciwości ze strony administratorów, którzy będą czuwali nad Nami ;)

W razie jakichkolwiek wykrytych błędów/bugów, proszę zgłaszać je na forum, ponieważ serwer szybko i ciągle się rozwija do dawnej świetności.

Tutaj jest główny dział forum, serwera Day Z:

http://strefagier.co...um-ogolne-dayz/

Jak pewnie większość z Nas wie, trudno jest trafić na odpowiedzialna, uczciwa i sprawiedliwą administracje... Miałem sam dowody i przykłady jak admin sobie spawnował różne bronie i inne cuda w grze, albo rozdawał znajomką. TEGO TU NIE MA I NIE BĘDZIE.

Wstępne parametry serwera:

ADRES SERWERA: 193.110.122.201:2312

Private Hive:

DayZ wersja 1.7.6.1 (najnowszy)

Arma Beta Patch 102591 (najnowszy)

1. Poziom trudności: VETERAN

2. Widok 3-ej osoby: Tak

3. Celownik: Tak

4. Side Chat: Zakazane jest rozmawianie przez mikrofon

5. Komunikaty o śmierci: Tak w postaci: "XYZ został zabity" bez podawania zabójcy, bronii i odległości

6. Kick za ping: >200

7. Restart serwera: Co 6h

8. Liczba pojazdów: 40 wymienionych + 20 losowych (autospawn co 24h)

9. Anti-Cheat: Tak

10. Aktywni admini: Tak

11. Whitelista: Tak

Podania o dodanie do Whitelisty, proszę składać tutaj (standardowo nick + GUID):

http://strefagier.co...ie/page__st__80

Pojazdy naziemne:

- 8 Rowerów

- 3 Traktory

- 3 Motory

- 3 Stare Hatchback'i

- 2 Skody

- 2 ATV

- 2 Autobusy

- 2 GAZy

- 2 VANy

- 2 UAZ (Camo i Milicyjny)

- 1 SUV

- 1 Militarny OFFROAD

- 1 V3S

- 1 URAL

- 1 OFFROAD PickUP

- 1 Stary PickUp

- inne...

Pojazdy powietrzne:

- 1 AH6X Little Bird

- 1 UH-1H Huey

- inne...

Pojazdy wodne:

- 1 Łódź rybacka

- 1 Mała łódź

- 1 PBX

- inne...

Łączna suma wszystkich pojazdów: 40 + 20 dodatkowych nie wpisanych/nie dodanych numerycznie na listę!

Zapraszam wszystkich jako gracz, ponieważ widzę, że serwer jest dopracowany i ciągle wprowadzane są dodatkowe ulepszenia, które pomogą ukształtować serwer od strony technicznej jak oraz propozycje graczy, które napędzającą rozgrywkę, więc na prawdę warto ;)

I inne poprawki... nadchodzą!! Także powtórzę jeszcze raz, że w razie problemów technicznych proszę zgłaszać się do Strefy Gier na forum (link wyżej) lub TSa.

PAMIĘTAJCIE O KULTURZE, KTÓRA WSZĘDZIE OBOWIĄZUJE :)Liczy się dobra zabawa :)

Zapraszajcie kolegów i siądźmy razem do Day Z :)

Jak wygląda u was sytuacja z hakerami?

ahhh za te 200pinga wywalacie xD ja mam czasami po 200 ping przez ok 1-2min i co wtedy xD

Jak zagrac i jak zdobyc clienta do gry?

Zainstalować Arma 2 potem dodatek AO i pobrać DayZ (wszystko jest za free oprócz dodatku AO)

Zbiggi

Jak wygląda u was sytuacja z hakerami?

Brak hakerów ;)

lSmokeBleezys

ahhh za te 200pinga wywalacie xD ja mam czasami po 200 ping przez ok 1-2min i co wtedy xD

Nie powinno Cię wywalać jak to tylko skoki czasowe, ja mam aktualnie jeszcze lipnego neta i również skacze mi ping, ale jest ok :)

Ile jest średnio ludzi na serwerze?

Równie dobrze mógłbyś dodać go sobie do ulubionych i obserwować, ponieważ jest to statystyka zmienna :) Ale jak już mówić o średniej to 20-30, a przypomnę, że serwer dopiero stoi niecałe 2 tygodnie.

W godzinach po północy +/- 10 osób... ale co tu się wypowiadać w ogóle o ilości ludzi, skoro ich liczba ciągle rośnie B)

Dzięki za informację, jak zainstaluję to was odwiedzę. Pozdrawiam!

Serwer swietny, jest do kogo postrzelać, mili ludzie, aktywni admini nic dodac, nic ujać POLECAM.

Czy do gry wymagana jest oryginalna wersja Arm'y?

chętnie pogram jak to NIE pirat

IUDADLDJKISO Gram sobie z jakimś Kamilem xD Idziemy mostem, i dostałem buga (zbugowany asfalt xD). Więc taka rada, nie wchodźcie na most w Elektrozavodzku xD Fajnie się gra, tylko nie ogarniam jeszcze zbyt DayZ i zawsze padam od Zombie, bo mnie zauważająxD

Czy do gry wymagana jest oryginalna wersja Arm'y?

Wymagana jest ArmA II, lub ArmA Free + dodatek Operation Arrowhead. ArmA Free jest oczywiście darmowa (niskie tekstury, brak modów itp.). Do tego samo DayZ. Całkowicie darmowe.

Najlepiej kupić dodatek Operation Arrowhead, aby mieć oryginalny key do gry ;)

Jasne, że to nie jest pirat tylko oficjalny serwer Strefy Gier ;)

Polecam program Day Z Commander do ściągania najnowszej wersji DayZ, Beta Patcha do Army i wyszukiwania serwerów :)

Wszelkie instrukcje jak zainstalować Arme II + Patche + Dodatek OA + Patche + Day Z są łatwo dostępne w google, ale jakby ktoś miał problemy to pisać na forum Strefy Gier w dziale Day Z, a pomożemy ;)

Cytuje najnowszy temat/post głównego admina Day Z z forum Strefy Gier:

Wraz z początkiem tygodnia (11.03.2012) na serwerze pojawi się Whitelista!Obecni gracze zostaną dodani automatycznie, jednak w przypadku pominięcia, zapraszamy na TeamSpeak Strefy Gier, kanał DayZ.

Powiem Ci Paweł, że to jakieś losowe bugi, mnie raz na innym serwie zabiła trawa :lol:

Więcej na forum... pomysły i zgłoszenia bugów mile widziane!

W 100% zgadzam się z Beorn'em. Serwer jest naprawdę bardzo dobrze dopracowany. Gram już na tym serwerze naprawdę długo i dostrzegam wiele plusów których nie widziałem na innych polskich serwerach DayZ. Na serwerze panuje naprawdę miła atmosfera, można fajnie spędzić czas. Zapraszam wszystkich miłośników przetrwania :)

To znaczy że jak mam Arma II zakupione z CD-Action to będę musiał dokupić dodatek do tego ?

UP Tak, lub poczekać na wersje Standalone DayZ

Która wyjdzie zapewne gdzieś na koniec 2013, lub początek 2014 xDD

niby ma wyjsc w kwietniu tym wiec za miesiac :)

a na serwerze gram ŚWIETNY !!