Siema, chciałbym zapytać kogoś obeznanego jak wygląda sytuacja z populacją na serwerze US dla PC? Bo eu to jakaś kompletna porażka :x
Dc universe online
Cze, na uspc wcale nie lepiej, populacja maleje bo gra jest strasznie popsuta, radziłbym poczytać forum ja ''grałem'' na eupc, 2 dni temu przestałem bo pve jest nudne a pvp zepsute.
Jeżeli chcesz grać F2P to odradzam, ograniczenia są tak ogromne że nie widziałem jeszcze gry z takimi ograniczeniami. Wbiłem 30Lv i Set T2 ale dalej już nie dałem rady, ograniczenia mnie zmiażdzyły.
Populacja maleje i nie jest już tak dużo graczy jak kiedyś chociaż wciąż można znalezc ludzi na lepsze dungeony, ale jak już mówiłem odradzam granie na F2P.
Nie ma się co dziwić. 70-80% populacji DCUO to konsolowi gracze. Na serwerach PS3+ masz bardzo zapelnione serwery.
Co do Pay2Win DCUO, owszem, macie racje. Bez kupienia minimum 3x DLC'ków (koszt kilkudziesieciu zlotych) nie macie szans na end-game.
Jakich niby dlc? Ja mam tylko 1 dlc i to dla nowej mocy ktora mi sie spodobala xd. I ani lepszy ani gorszy nie jestem od innych z tego tlyko powodu . Co do populacji - gram na US i nie narzekam na nia. Zawsze jest z kim pograc, jeszcze nie zdazylo mi sie by w ciagu 10 min nie dostac sie na tego dunga ktorego chce. A co do pvp... wlasnie ze nie jest "zepsute" jak to mowicie. Po prostu to nie wow gdzie pvp to stanie w miejscu i 1,2,3 az zabijesz, tylko tu musisz po prostu wywalic jakas moc z daleka (najlepiej unieruchamiajaca), podleciec z bliska i wywalic kombo np takim staffem ktore tez stunuje. Potem cos dla dps i znowu stun. I tak az zabijesz. Malo ciekawe? Jak przeciwnik bedzie szybki to sie obroni przed tym i wtedy zlamie twoje "combo".
A co do tego ze populacja gry maleje... Pewnie, jasne, serwery na ps3 zapchane od gory do dolu i to oba przez wiekszosc czasu, a na pc ot np w tej chwili i EU i US macie ponad polowe . Ale racja, ludzie "uciekaja" bo gra "popsuta". Jak cos czytacie to wezcie pomyslcie chociaz, a nie piszecie komentarze nawet nie grajac w dana gre. Bo komentarze typu "nie graj w to, gra popsuta, ludzie uciekaja bo pve zepsute a pvp popsute!!1oneoneone" swiadcza ze nawet nie graliscie. Jak macie zdanie ze tak bardzo zepsute to powiedzcie wprost czemu a nie ze zepsute bo zepsute
.
A co do tematu (ktory byl o POPULACJI a nie opiniach na temat gry czy o tym jaka to gra nie jest p2w/zepsuta ) to powiem tyle ze nawet na EU jest dosc duzo osob. Tylko nie na niskich lvl, wiekszosc juz dawno nabila max i robi alerty, pvp czy inne raidy
. No, a ja jeszcze sobie smigam po rownoleglej rzeczywistosci (z dlc)
. A na US wiecej ludzi jest, owszem ale glownie w poznych/nietypowych porach
Rozpocząłem grać na US i w porównaniu do EU to jest to targowisko pełne ludzi Z pingiem nie mam problemu, właśnie taka walka mi się podoba, kiedyś to mnie w tej grze urzekło, że się nie stoi jak kołek i klika Ctrl-F1-12+1-9.
Mam na eu 30 lvl trolla ze staffem Kiedyś to było coś... Teraz to pierwszy lepszy 30 lvl mnie rozwala. Grałem jakieś 2-3 lata temu
Będę kontynuował grę, samo wbicie capa to kwestia maksymalnie 2 dni, później zaczyna się prawdziwa gra
Jak będzie trzeba to sobie kupie dlc
Trolla... super, ale w grze obecnie masz z... 4 czy tam 5 roznych xD. Po za tym odradzam takich polaczen - staff zupelnie nieprzydatny skoro masz moce do kontroli . To juz lepiej by bylo wziac bron czysto pod atak - nwm, dwa miecze czy tam sztuki walki
. Bo "meta" sie odrobine zmienila - obecnie staff sie przydaje glownie dla healerow, tanki najlepiej dwureczna/tarcza, a trolle czysty dps. Bo troll ze staffem odrobine rozwala mete - fakt, cc masz, ale masz i bez staffa ze skilli xd. A za to nie masz dmg takiego - staff tez nie
.
Po za tym taka rada - wiem, to w kazdym mmo jest ale warto wspomniec - przed zdobyciem lepszego gearu na pvp zawsze bedziesz dostawal w tylek delikatnie mowiac xd. Dlatego masz legends pvp xD. Albo oranie raidow/dungow az uzbierasz cos lepszego .
Co do dodatku - kupisz jak bedziesz chcial i czul ze to dla cb, bo mozesz i wgle nie kupowac (chyba ze chcesz koniecznie moc/bron z dodatku). Tu masz jakas poczatkowa rozpiske - jak widac wtedy mozna bylo zdobyc prawie najlepsze eq, a juz na pewno takie ktore pozwoliloby farmic na najlepsze i na pvp. Wiec radzilbym poszukac jakiejs aktualnej listy i po prostu kupienie ostatniego dodatku, wszystkie etapy "pomiedzy" mozna spokojnie zdobyc za darmo (a to eq tier np 5.5 to pic na wode - niepotrzebna farma, choc wiadomo, kiedys bylo najlepsze - 5.0 to rating 85, a 5.5 z dodatku to... rating 86, a jako ze gra bazuje bardziej na skillu niz eq (odwrotnie do wowa) to ten 1 punkcik AZ takiej roznicy nie robi xd).
A tu ta lista dawna (nwm na ile aktualna) : http://dcuobloguide.com/guides/pve-tiers-hero/
Wiec jak mowilem radzilbym poszukac czegos podobnego ale aktualnego . I wtedy jak bedziesz chcial dodatek tylko pod "end game" bez mocy jakiejs ulubionej (bo sa np fani zielonej latarni ktorzy kupia 1 dodatek tylko po to by ja miec xd) to kup ten na ktorym bedzie mozna zdobyc najlepszy tier setu
. Bo po drodze jak widac spokojnie sb uzbierasz na te darmowe bo w niczym gorsze nie sa. Predzej ci sie znudzi farmienie xd. A dla tych co narzekaja ze tylko wbili tier 2... To tak jakby powiedziec " eee tam, wow jest popsuty, zdobylem set ktory byl na topie za czasow... tbc? wotlk? wiec nie musze obecnych setow zdobywac"
Trolla... super, ale w grze obecnie masz z... 4 czy tam 5 roznych xD. Po za tym odradzam takich polaczen - staff zupelnie nieprzydatny skoro masz moce do kontroli . To juz lepiej by bylo wziac bron czysto pod atak - nwm, dwa miecze czy tam sztuki walki . Bo "meta" sie odrobine zmienila - obecnie staff sie przydaje glownie dla healerow, tanki najlepiej dwureczna/tarcza, a trolle czysty dps. Bo troll ze staffem odrobine rozwala mete - fakt, cc masz, ale masz i bez staffa ze skilli xd. A za to nie masz dmg takiego - staff tez nie .Po za tym taka rada - wiem, to w kazdym mmo jest ale warto wspomniec - przed zdobyciem lepszego gearu na pvp zawsze bedziesz dostawal w tylek delikatnie mowiac xd. Dlatego masz legends pvp xD. Albo oranie raidow/dungow az uzbierasz cos lepszego .Co do dodatku - kupisz jak bedziesz chcial i czul ze to dla cb, bo mozesz i wgle nie kupowac (chyba ze chcesz koniecznie moc/bron z dodatku). Tu masz jakas poczatkowa rozpiske - jak widac wtedy mozna bylo zdobyc prawie najlepsze eq, a juz na pewno takie ktore pozwoliloby farmic na najlepsze i na pvp. Wiec radzilbym poszukac jakiejs aktualnej listy i po prostu kupienie ostatniego dodatku, wszystkie etapy "pomiedzy" mozna spokojnie zdobyc za darmo (a to eq tier np 5.5 to pic na wode - niepotrzebna farma, choc wiadomo, kiedys bylo najlepsze - 5.0 to rating 85, a 5.5 z dodatku to... rating 86, a jako ze gra bazuje bardziej na skillu niz eq (odwrotnie do wowa) to ten 1 punkcik AZ takiej roznicy nie robi xd).A tu ta lista dawna (nwm na ile aktualna) : http://dcuobloguide.com/guides/pve-tiers-hero/Wiec jak mowilem radzilbym poszukac czegos podobnego ale aktualnego . I wtedy jak bedziesz chcial dodatek tylko pod "end game" bez mocy jakiejs ulubionej (bo sa np fani zielonej latarni ktorzy kupia 1 dodatek tylko po to by ja miec xd) to kup ten na ktorym bedzie mozna zdobyc najlepszy tier setu . Bo po drodze jak widac spokojnie sb uzbierasz na te darmowe bo w niczym gorsze nie sa. Predzej ci sie znudzi farmienie xd. A dla tych co narzekaja ze tylko wbili tier 2... To tak jakby powiedziec " eee tam, wow jest popsuty, zdobylem set ktory byl na topie za czasow... tbc? wotlk? wiec nie musze obecnych setow zdobywac"
Widzę że kompletnie nie czytasz tego co ludzie piszą i na nich naskakujesz, piszesz że ktoś narzeka że wbił Tier 2. Napisałem że wbiłem Tier 2 i zaprzestałem gry gdyż na F2P zanim zdobył bym kolejny tier mineło by 3x więcej czasu niż ci którzy mają konta Legendary.
Na następny raz czytaj dokładnie posty bo robisz nie potrzebne zamieszanie, a po za tym bronisz tej gry jak by była twoją własną, a teraz spokojnie można cie nazwać Fanboyem tej gry(choć nie ma w tym nic złego)
Komuś gra się nie podoba i uważa tak a nie inaczej więc zaakceptuj zdanie innych ludzi a nie odwracaj kota ogonem.
Nie odwracam. Tylko uswiadamiam ze to tak jakby obecnie w wowie zdobyc set z wotlk, kiedy mamy WoDa bo taka prawda . A co do czasu... fakt, zabiera troche. Ale jakie mmo nie zabiera? Chyba tylko slabe
. I czytam dokladnie posty i nie, nie jestem fanboyem, sam nie gram po zmianie wydawcy (drobny zgrzyt i konflikt mam z nimi), dlatego dalem link do tego co bylo dawniej. Wiec jesli ja jestem fanboyem to ty hejterem
.
"
Jeżeli chcesz grać F2P to odradzam, ograniczenia są tak ogromne że nie widziałem jeszcze gry z takimi ograniczeniami. Wbiłem 30Lv i Set T2 ale dalej już nie dałem rady, ograniczenia mnie zmiażdzyły.
Populacja maleje i nie jest już tak dużo graczy jak kiedyś chociaż wciąż można znalezc ludzi na lepsze dungeony, ale jak już mówiłem odradzam granie na F2P."
A czemu cie zmiazdzyly? zablokowaly ci dalsze etapy rozwoju? Nie pozwalaly dalej grac? I jakie konkretnie ograniczenia? Po za tym tak na marginesie temat byl o ludziach a tu z dwa i pol zdania na polowke zdania jest o ograniczeniach... po co? Jak autor po prostu sie pyta czy na us gra wiecej ludzi : odp tak lub nie i tyle. A nie hejt na gre bo ci nie podeszla .
A gry bronic nie bronie ale tez nie hejtuje za niewiadomo co, bo jak juz raczyles offtopowac i pisac o tym jakie to niesprawiedliwe i wgle to mogles jeszcze dodac co DOKLADNIEJ tak cie "zmiazdzylo" . A gra jak gra, mozesz dograc na max lvl, na high endowe eq, mozesz nawet na pare raidow pojsc... Jedyne co mnie bolalo przed zmiana wydawcy to limit na kase bo lubie sie bawic w milionera i zarabiac kupujac i sprzedajac na aukcjach. Ale i tak w to sie gra dla pvp
. I popatrz - ty jakos nie wyszedles po za t2 mowisz... a ja dobilem do tieru 5-6, nie pamietam juz dokladniej. A kupilem tylko 1 dodatek z nowa moca i glownie nowa demoniczna wersja miasta. I to nie z przymusu a dlatego ze lubie takie bajery
. A czemu nie gram obecnie? Bo mi konto przeniesli ale dodatku juz nie, wiec sie wkurzylem i podziekowalem
. Tak, ticket do supportu wyslany itd, sprawa w toku, choc nie licze ze cos wygram
Limit na kasę jest głównym czynnikiem dlaczego też zaprzestałem grać. 2000 to ma być limit?. Kupisz za to co najwyżej parę Hp potionów, a jak przekroczysz limit reszta leci do Escrow. Zbierasz 2000 i od razu je wydajesz bo trzeba wyposażyć się w zestawy potionów co nie daje nam pózniej możliwości kupienia Tierów gearu od Vendorów, jedyna nadzieja to wydropienie gearu co też jest ograniczone mniejszym drop ratem.
Jeżeli dobiłeś Ten T6 to naprawdę musiałeś być masochistą i spędzać na tym mnóstwo czasu( ale to nie moja sprawa). Ale szacun za taką wytrwałość bo jak pamiętam T6 to bynajmniej kiedyś było naprawdę coś, a zdobyć to na F2P to już naprawdę wyczyn.
Właściwie to masz racje Loor Temat mówi o czymś innym. Osobiście nie przeszkadza mi to, że go zmieniliście, bo chętnie poczytałbym więcej takich uwag, kiedy sam ostatnio grałem nie poznałem tej gry nawet w 50%, bo nie zdążyłem (laptop mi się zniszczył). W każdym razie temat jest do zamknięcia, bo po prostu otrzymałem to co chciałem i rozpocząłem grę na us
Jak będę miał jakieś pytania czy coś to po prostu napiszę nowy temat! Tymczasem siemka i dzięki za odpowiedzi, sypnę lajkami
Siema, chciałbym zapytać kogoś obeznanego jak wygląda sytuacja z populacją na serwerze US dla PC? Bo eu to jakaś kompletna porażka :x