DC Universe vs Champions Online

Pytanie skierowane do tych co są obeznani w temacie - grali w obie, lub dużo o nich słyszeli.

Zastanawiam się, którą z nich wybrać.

Wiem, że w Champions Online jest dużo większa możliwość customizacji postaci, lecz nie wiem jak to jest z PvE i PvP.

W którą z tych gier da się bardziej pograć za darmo? Champions Online jest chyba od PWI, gdzie da się kupować walutę za pieniądze z gry. Czy tak też jest w Champions Online?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc. :)

*Czy tak też jest w DC Universe?

W DC Universe musisz kupić kilka DLC, żeby grac na luzie. Pakiet 4, który chyba starczy kosztuje jakies 104 zł na steamie. DC Universe ogólnie jest naprawdę dobrą grą. Przyjemny system walki, wolność podróżowania po mieście, fajne "komiksowe" cut scenki, moce bohaterów. Do tego Pv\p jest super. Z grupką znajomych mozna sobie fajnie posmigać. Grafika też stoi na dobrym poziomie, biorąc pod uwagę, że ją ulepszli. Jesli stac ciebie na wydanie tej gotówki to DC Universe polecam.

W obu grach spędziłem trochę czasu szukając dobrej gry o superbohaterach. Fakt faktem w Champions Online nie gra się tak źle ale przy DC gra wypada strasznie sztywno. Jednakże muszę się w 100% zgodzić z blaumro. Gra w DC Universe bez DLC to nie gra. Masa zablokowanego contentu i wszelakie ograniczenia strasznie przeszkadzają ale jeśli wyda się już pewną kwotę to gra się w jedno z najlepszych mmo na rynku. Jeśli chcesz dobrej gry o superbohaterach to tylko DC ale jeśli chcesz jednak bardziej free grę to Champions.

Podłączę się do pytania aby nie tworzyć nowego tematu. A jakie to 4 DLC trzeba mieć aby spokojnie grać? Jest ich trochę, sam nie wiem jakie DLC są najpotrzebniejsze. Mam chyba LIGHTING STRIKES, THE BATTLE FOR EARTH, LIGHT FOR THE LIGHT

Ja bym zobaczył jakie dlc zawiera pakiet 4 dlc na steam. on jest za 27 euro chyba i to by akurat wychodziło 104 złote.

jak kupię abo to dlc mam za free czy też musze je kupić odzielnie?

Hola hola :) pozwole sobie zdementować kilka informacji odnośnie DLC i samej gry, a tak wogóle to cześć wam wszystkim :)
na wstępie odpowiem @Inyenn Champions Online na pytanie vs gier. Nie grałem w Champions Online także nie mam zielonego pojęcia
natomiast jeśli chodzi o DC Univerese online sprawa wygląda tak gra jest jak juz wiecie wszyscy jest za free i faktycznie gra ma sporo

zablokowanego contentu jednak nieprzeszkadza to w grze (mnie nie przeszkadzało do uzyskania 30 lvl i grało się przyjemnie)

Potem sprawa sie nieco komplikuje bo wiecej przedmiotów wiecej kasy leci i tu ograniczenia zaczynają być odczuwalne (zbyt mało slotów w plecaku czy granica w kasie 1500$)

Dobrym rozwiązaniem było wykupienie abonamentu za cene 46 zł ( wg mnie można przeszkoczyć ) w tej kwocie macie wszystkie DLC jakie wyszły ogólnie mówiać pełne odblokowanie contentu gry

Abonament można kupić przez karte kredytową na stronie gry wychodzi ok 15 $ + 3 $ o których nie mówią ( te 3 $ mnie zraziły) i poszukałem dalej
na allegro mozna było znaleść Prepaid za 65 zł - zdecydowanie za drogo - szukałem wiec dalej i znalazłem 46 zł również na allegro podaje linka dla zainteresowanych
http://allegro.pl/soe-sony-online-30-dni-prepaid-dc-universe-key-i3923753607.html po wykorzystaniu kodu mamy do wyboru 2 opcje 1500 (waluty w grze) albo 30 dni konto Legendary

zdecydowanie polecam tą 2 opcje :D. Na koniec dodam że gram na serverze US i zapraszam chętnie do gry osoby które mają konto legendary i te które go nie maja :)

Pytanie skierowane do tych co są obeznani w temacie - grali w obie, lub dużo o nich słyszeli.

Zastanawiam się, którą z nich wybrać.

Wiem, że w Champions Online jest dużo większa możliwość customizacji postaci, lecz nie wiem jak to jest z PvE i PvP.

W którą z tych gier da się bardziej pograć za darmo? Champions Online jest chyba od PWI, gdzie da się kupować walutę za pieniądze z gry. Czy tak też jest w Champions Online?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc. :)