Witam. Jak na razie mój post w dziale szukam mmo się nie pojawił, a sprawdzam DCUO i postanowiłem zadać pytanie do ludzi grających w to, a z racji, że nie ma przypiętego działu, pytam tutaj. Chodzi o to, że czytałem kiedyś artykuł o Lotro, kiedy grałem z kumplem na początku gdy gra stała się darmowa i omawiał on granie bez abonamentu, zdobywanie turbine points z questów itp, więc nie wydając grosza można było mieć wszystko w grze. Chodzi mi o to, czy mogę grać w DCUO kupując SevenCash, wydając na DLC te 999 puntków oraz znosząc sobie limity na hajs o ile taki jest itp rzeczy i nadal w pełni cieszyć się grą? Obliczyłem, że abonament miesięczny to 50 zł i chociaż pracuję to jednak trochę zbyt wysoki jak dla mnie, gdyż nie spędzam tyle czasu w grach czy przed PC nawet co kiedyś.
DCUO i granie bez abo, ale z sevencash - da się?
DCUO jest strasznie P2W i widać przewagę płacących. Swojego czasu naprawdę sporo grałem i był ogromne różnice pomiędzy modelami. Gra jest świetna , tylko P2P a nie F2P.
Ale można się dobrze bawić nadal? Czy koniecznie muszę bulić po 50 zł?
za darmo jest niemusisz nic płacić
Tak, za darmo. I 80% gry zablokowane...
Wg mnie graj bez płacenia Skoro bardzo mało grasz to różnicy nie zauważysz
Dopiero na wysokich LVL, które zajmą Ci trochu czasu i sam zdążysz stwierdzić czy chcesz płacić by mieć wszystko czy może F2P styknie
Jakoś nie zauważyłem żeby był P2W. Gram już ponad rok, DLC w PVP nic nie znaczą, bo po roku spędzonym w grze i ogarnięciu mechaniki walki kładłem controlerem każdego (poza tankami ofc. ale wyjątki się zdarzały), więc nie, nie jest P2W. Ja gram bez płacenia i nie narzekam.
DCUO jest o tyle fajne, ze w PvP liczy sie skill i opanowanie kombosow i klawiszologii.
Jednak macie rację. Z limitem $1500 casha, brakiem niektorych mocy, DLC, brakiem Trade jest bardzo ciezko.
Na szczescie 2-3 tygodnie mozesz grac za friko i pozniej zdecydowac, czy gra jest warta placenia. Wg mnie... jest, dlatego zakupilem sobie DLCki.
Dzieki wszystkim za odpowiedz. Ja nie mowie, ze nie chce grac i nie placic, tylko koszt abonamentu jest moim zdaniem jak na obecne czasy troche zbyt wysoki. Kiedys ok, ale teraz troche przesada. Zaplacilbym z checia za zdjecie limitu na hajs i sobie co miecha z jednego dlc, chyba, ze znow bedzie promocja na 3x sevencash:-) w lotro niby bez dlc to nie idzie grac, obawialem sie tego samego w DCUO.
Tak na offtopie, Guru grasz w jakiego cs'a? 1.6?
I sorry za brak polskich znakow, bo pisze z komorki i zajmuje to za duzo czasu z ogonkami.
Dzieki wszystkim za odpowiedz. Ja nie mowie, ze nie chce grac i nie placic, tylko koszt abonamentu jest moim zdaniem jak na obecne czasy troche zbyt wysoki. Kiedys ok, ale teraz troche przesada. Zaplacilbym z checia za zdjecie limitu na hajs i sobie co miecha z jednego dlc, chyba, ze znow bedzie promocja na 3x sevencash:-) w lotro niby bez dlc to nie idzie grac, obawialem sie tego samego w DCUO.Tak na offtopie, Guru grasz w jakiego cs'a? 1.6?I sorry za brak polskich znakow, bo pisze z komorki i zajmuje to za duzo czasu z ogonkami.
gralem wieeeele lat, w sierpniu - po LANIE - zakonczylem "kariere"
gra ktos wogole w to jeszcze z polaków?
Ja shoutowalem w grze czesto po polsku i zero odzewu...
Powiem tylko jeszcze tyle , że zbroje PvP da się na spokojnie złożyć na F2P i jest potem luz. I faktycznie PvP bardzo skillowe. Trzeba ustawić sobie konfiguracje i pod PvE i PvP i przełączać je pomiędzy.
Wlasnie ja szukam mmorpg ze skillownym pvp, gdzie trzeba troche ogarnac postac, a nie jechac 1,2,3,4 i kill i nastepny zawodnik...
Gdzieś wyczytałem, że podobno za 500SC można kupić jakieś premium i jest z górki.
Bylaby to ciekawa opcja i mysle, ze rzecz jak najbardziej mozliwa z racji, ze w Aionie mozna, w RS, a nawet w Tibi:-)
Dobrze rozumiem, że wystarczy kupić cokolwiek w Markecie za min. 500SC aby dostało się premium?
nie chcę wprowadzać w błąd ale tak, chyba wystarczy te 500SC i premka będzie.
Gra nie jest p2w nie wiem dlaczego tak uważasz... to, że ktos ma DLC nie znaczy. że jest kozakiem. PVP zbroje ogarniesz sobie spokojnie na f2p. Konto premium trochę ułatwia grę (więcej slotów, kasy etc) Ale z całą pewnością gra f2p nie skazuje Cię na porażkę.
Dzięki za odpowiedź.
Ze strony DCUniverse
PREMIUM ACCESSAt the time the game is transitioned to free-to-play, all existing DCUO accounts with inactive subscriptions will be granted Premium Access. After the game is transitioned to free-to-play, Premium Access will be granted to any player that spends at least € 5 (or the foreign equivalent) or 500 SevenCash on items in the DCUO in-game marketplace, or that purchases a DCUO DLC Pack. Premium Access does not expire.