Dead Frontier - Gracze

Siemka, kto gra w Dead Frontiera? Sam zacząłem grać rano, i widze, że gra ma całkiem sporą społeczność, jednocześnie gra po 3k ludu.

Mam 9lv, staty wkładam w Pistolety i Critical Hity. Z pół roku temu pare osób z forum jarało się tym, ciekaw jestem jak to dzisiaj wygląda.

Ogólnie nie gram od wersji 3D jakoś nie przypadła mi z początku do gustu przez brak questów niemniej jednak gra jest bardzo ciekawa i jest moim zdaniem jedną z lepszych a może nawet jedyną prawdziwą grą MMORPG.

Jeżeli masz jakieś pytania wal śmiało z chęcią pomogę.

Nie wiem kiedy grałeś, ale questy w grze są, dostajesz je losowo raz na jakiś czas. Jaki build polecasz? Fajnie hunci mi się zombiaki tym handgunnerem, mało ammo je, a w połączeniu z krytykami dość szybko killam, jednak ostatnio poległem na PvP w walce z kolesiem z Shotgunem, nawet połowy HP mu nie zabrałem :D

Moim zdaniem najlepsza na początek jest broń do walki wręcz w połączeniu z critical chance to zabójcza broń a unikać ataków nie jest tak trudno.

Jeżeli zas chodzi o te Q na początku wprowadzania 3d były do wyboru 2 wersje 2D z questami lub 3D bez.

Nie wiem jak stoi obecnie sprawa z questami w 3D ale jeśli mi postaci dalej nie wykasowali to może znajdę dla ciebie jakiś ładny pistolecik.

EDIT:

Niestety postać wygasła niemniej jednak służę radą.

Miałem jeszcze jedną postać, Soldiera pod Machine Guns'y, ale strasznie szybko się amunicje zużywało, więc sobie darowałem. Ale za to szybko się kosiło zombiaki. Zresztą ogólnie, łatwa ta gra, 15 trupów z baseballem na klate sie da wziąść jak dobrze pójdzie :D

Ogólnie to działa,a przynajmniej działało tak.

PvE-bronie do walki wręcz.

PvP-bronie dystansowe.

Na logike właśnie tak jest, ale przed chwilą skosił mnie koleś maczetą, więc są wyjątki :D

Btw. Podróżowałem po mapie, i napadł mnie płonący zombie. Byłem z 3 kolesiami innymi, ale za nic go ubić nie moglismy, ja chyba z 200 strzałów z shotgun'a wpakowałem. Spotkałeś go kiedyś?

Aha, i czy ogólnie sa w grze jacyś bossowie, mini-bossowie, i jakieś najazdy?

Odpowiedzi na twoje pytania.

Tak,tak i tak.

A jeżeli chodzi o spotkanie tego płonącego zombie to właśnie był boss najprawdopodobniej zwykły płonący zombie bo pewnie nie zapuszczałeś się daleko w miasto ze swoim lvlem.

Polecam w razie wątpliwości co do przedmiotów i potworów polecam zajrzeć do wiki DF http://deadfrontier.wikia.com

Tak btw. poszukaj na forum gry (wchodzisz w nie w mieście) działu międzynarodowego i poszukaj tematu polskich graczy z pewnością znajdziesz tam kogoś kto podzieli się z tobą dobrą radą i skrzynką amunicji.

Ogólnie to działa,a przynajmniej działało tak.PvE-bronie do walki wręcz.PvP-bronie dystansowe.

Z całym szacunkiem skąd to wziąłeś bo nie napewno z Dead Frontier :blink: ...PvP...to opcja walki miedzy graczami ;)

Widzialeś date ostatniego posta ._.?

Acha Gentelmens poruszyliście tutaj sprawę buldingów postaci...

ze swojego doświadczenia napiszę jedno

dwie tabele umiejetności :

prawa (bronie)

1. Meele -czyli broń biała zgoda....minimalne hordy zombie...

silent kiler = wiecej obiektów pzreszukanych= wiecej kasy=lepsze armory i bronie.

innej drogi nie ma...

2. Pilstolety lub karabiny wyborowe ...wskazane do likwidacji zombie typu syren i purchawki...

3. Karabiny maszynowe i shotguny....jak w realu..duży hałas=cały sektor umarlaków na głowie ...ale niezbędne

do odskoku lub ogarniania agroo...plus duży exp.

lewa tabela :

1.Agilitii -czyli szybkość...bez tego nie dacie rady szybkość i zwrotnośc to podstawa na polu walki...

2. Critikal -podnosi skuteczność broni...

3. Siła lub 3 pzreładunek...siła potrzebna do założenia dobrych armorów lub używania broni z grupy elit ...

dobór w statach (pkt) w zależności od poziomu gracza i miejsca lokalizacji .

Czołem

Widzialeś date ostatniego posta ._.?

Nie ma to znaczenia...prostuje wszystkie fora....gdyby były kasowane to inna sprawa..ale ludzie znajdują nas znaczy polskich graczy po 0,5 roku grania... <_<

i lepiej ...żeby takie infa prostowane były nawet po czasie....jeśli mogę ja lub inni z bractwa mogą pomóc innym graczom wiesz mi niue ma to znaczenia...

Czy DF jest aktualizowany jakoś na bierząco, czy to już raczej zapomniany produkt? Pyka się fajnie, dzielcie się swoimi nickami, może jakiś wypad wspólny zrobimy :)

Czy DF jest aktualizowany jakoś na bierząco, czy to już raczej zapomniany produkt? Pyka się fajnie, dzielcie się swoimi nickami, może jakiś wypad wspólny zrobimy

Nie wiem kiedy ostatnio wchodziłeś na grę....ostatni mocny "retusz"...to wnętrza...możliwośc barykadowania...no bronie jak my to nywamy z serii odpady z rzeżni.... <_<

Nie wiem kiedy ostatnio wchodziłeś na grę....ostatni mocny "retusz"...to wnętrza...możliwośc barykadowania...no bronie jak my to nywamy z serii odpady z rzeżni....

To było tak zwane "pytanie". Ludzie zadają je, gdy czegoś nie wiedzą i czekają na odpowiedź innych osób. Piszę, bo chyba pomyliłeś je ze stwierdzeniem :P

To było tak zwane "pytanie". Ludzie zadają je, gdy czegoś nie wiedzą i czekają na odpowiedź innych osób. Piszę, bo chyba pomyliłeś je ze stwierdzeniem

No to pojechałeś mistrzu :lol: ....wybacz że źle Cie zrozumiałem wyrażę się jeszcze raz ...co rozumiesz przez słowo "aktualizacje"...

apropos

.Po pierwsze ad języka polskiego - jeśli było to zdanie, (Twoje) pytające czy nie uważasz że powinno się umieścić taki mały znaczek "?"...tak podobno robią ludzie :P ...

stwierdzenie brzmiało by tak : Owszem co pewien czas są wprowadzane tzw aktualizacje. Tak -mój nick w grze to Capt Slav. Wspólny loot - może tak... :P

Po drugie bez urazy.....wspólny loot no problem ...ale nie wiem nadal z kim mam do czynienia ?...nikt o takim nick-u nie gra z polskich graczy , (w każdym razie nie pojawia się na polskim forum gry -non enlish/polish veterans...jeżeli masz niski lvl (i nie chodzi tu o uzbrojenie :P )...możesz narazić towarzyszy broni na klęskę misji....a wybacz mam dość niańczenia niby "universal soldier" który mają duże mniemanie o swoich umiejętnościach. B)

Ale jakby co ...robimy wypady do czarnych stref na North/West i South/West...jeżeli nie cofniesz się przed max hordą umarlaków.i nie zwątpisz gdy napotkamy Wielką Najaraną Sukę lub Big Pudelka...toś mi brat -witaj w klubie....z zaszczytem stanę przy Twoim boku ;)

Siemka, kto gra w Dead Frontiera? Sam zacząłem grać rano, i widze, że gra ma całkiem sporą społeczność, jednocześnie gra po 3k ludu.

Mam 9lv, staty wkładam w Pistolety i Critical Hity. Z pół roku temu pare osób z forum jarało się tym, ciekaw jestem jak to dzisiaj wygląda.