Witam, nie dawno kupiłem na steamie za około 40zł grę dead island, i tak mnie zaciekawiła ta gra, dużo godzin w tej grze nie mam bo dopiero 9, ale zacząłem szukać modów na realistyczną rozgrywke, ale nic takiego nie znalazłem, mod na pogode mroczną jak z horrorów, oraz mod że jak strzelimy zombiaka w głowę toumiera za pierwszym strzałem. ale o innej kwesti chciałem tu porozmawiać, o nie wykorzystanej modderskiej sytuacji. Grę można by było zrobić realistyczną a wtedy wiele osób by się rzuciło na tą grę. coś a'la warz bo dayz tej grze by było za daleko. co wy o tym sądzicie? Chcę usłyszeć jedynie wasze zdanie
Dead island i...?
Moje zdanie jest takie, że powtarzające się schematy w grach są nudne i to nawet bardzo. Nie ma sensu produkować miliona podobnych do siebie gier. Przecież w sumie chodzi o jakąś różnorodność i odróżnianie danej produkcji od innych. Im więcej elementów jest unikalnych, tym gra jest bardziej niezwykła i przyciąga do siebie bardziej. Wg. mnie WarZ jest najsłabszą produkcją jaka kiedykolwiek wyszła o tematyce zombie. Tak wiem wiem, że to alpha, ale niczym to nie tłumaczy tego jak to zostało zrobione oraz tego w jaki sposób traktowani są gracze. Istnieje wiele tytułów właśnie o tej tematyce i wiele jeszcze powstanie, jedne są słabsze drugie gorsze, normalna kolej rzeczy.
Witam, nie dawno kupiłem na steamie za około 40zł grę dead island, i tak mnie zaciekawiła ta gra, dużo godzin w tej grze nie mam bo dopiero 9, ale zacząłem szukać modów na realistyczną rozgrywke, ale nic takiego nie znalazłem, mod na pogode mroczną jak z horrorów, oraz mod że jak strzelimy zombiaka w głowę toumiera za pierwszym strzałem. ale o innej kwesti chciałem tu porozmawiać, o nie wykorzystanej modderskiej sytuacji. Grę można by było zrobić realistyczną a wtedy wiele osób by się rzuciło na tą grę. coś a'la warz bo dayz tej grze by było za daleko. co wy o tym sądzicie? Chcę usłyszeć jedynie wasze zdanie