DeadZ

Witam, z okazji ostatniego newsa związanego z DeadZ (http://mmorpg.org.pl/news/zobacz/Od-16-30-STREAM-z-DARMOWEGO-The-WarZ-czyli-DeadZ) chciałem pobrać i zagrać w powyższą grę, ale najpierw 'wyguglowałem'' DeadZ, i natknąłem się na to :

http://forums.playwa...adz-reason-why/

Deadz is a keylogger game that will soon in 5 days will be realesed for free. this game is the same as warz jsut and alpha verson, a hacker hacked into the warz database to copy all the alpha version and make it better to attract people to download it for free and steal credit card infomation or facebook or e-mails!

Przetłumaczone i streszczone przeze mnie:

Deadz to keylogger który zostanie wydany za 5 dni za darmo. (Post był napisany 15 kwietnia.) Ta gra to to samo co warz tylko alpha, hacker włamał się do warz by skopiować alpha wersie i polepszyć ją żeby zwabić ludzi którzy pobiorą ją za darmo i ukraść im informacje karty kredytowej albo facebooka lub emaila.

*Sory, mój Angielski nie jest na poziomu mistrza :(

Potem Moderator napisał mu to :

Closing thread. The Pserver is using illegally obtained files, and is 100% confirmed to have a key logger back ended into it.

Przetłumaczone :

Zamykam wątek. Pserver używa nielegalnie zdobyte pliki i jest na 100% potwierdzone że to keylogger.

Pozostaje jedno pytanie : Czy to prawda?

Myśle, ze jesli ktos ukradłby mi owoc mojej kilkumiesiecznej pracy i chcial jeszcze na tym zarobic, to tez bym rozsiewal plotki tego typu, zeby odwrocic ludzi od pomyslu grania na tamtym serwerze. Aczkolwiek nie sprawdzalem, wiec pewnosci nie mam, to tylko moje zdanie : )

Tylko chodzi o to, że użytkownik to napisał.

Jakbym sie uparl to moglbym stworzyc "stado osob", ktore tutaj na forum przedstawily by Ci jak ta sytuacja moze wygladac, z tym, ze nie za bardzo mi sie chce. Mysle, ze wiesz ocb : )

jakbyś poczytał dalej i głębiej, to wiedziałbyś, że to błąd antyvira, który wykrywa grę jako wirusa, to nie wyjatek, bo dzieje sie tak z kilkoma innymi MMO

PS A jesli rzeczywiscie to keylogger, to znajdz mi tematy, w ktorych ktos zostal zhakowany:)

wątpie przecież gra masa ludzi już dawno by był jakiś skandal

Moim zdaniem WarZ samo w sobie ma tak do d*py zabezpieczenia że o wiele łatwiej było by ukraść hasła przez nią niż wykradać pliki gry później tworzyć serwer i nazwać swoje dzieło inaczej itp, w ogóle więcej zachodu - myślenie hackera :P

http://www.youtube.com/watch?v=SOdJmNP_O_A dla niedowiarków

Dzięki, w takim razie pobiore i zagram :)

deadZprot.dll Zasyfiony

Pobrany nowy klient 3.95gb

a ja nie wiem co o tym myśleć chciałem wejść na forum deadz ale nie działa ...

W sumie chciałem sprawdzić, ale ten temat trochę mnie zaniepokoił. Mamy hakiera, który ukradł grę od pierwotnych twórców, czyli potencjalnie może znać się na rzeczy i być w stanie wkomponować w grę jakiegoś keyloggera. Na dodatek nie miał specjalnie problemów moralnych żeby coś ukrać twórcom WarZ, to dlaczego miałby mieć problem z oczyszczeciem kilku kont bankowych?

Dodatkowo ktoś postawił ładną stronę, postawił server/servery(nie wiem, nie grałem), na którym/ych według ogólnej opini jest ciasno od graczy. Brzmi jak jakiś scam niestety.

grajmy w DeadZ na wirtualnych konsolach i problem z głowy xD

A wiece dlaczego gdy chce to zagrac to pokazuje mi sie to:

http://scr.hu/2w1/suqnq

Pobrałem , zainstalowałem i jak narazie bez problemowo idzie z rozgrywką B) , więc moim zdaniem jest to oszustwo , aby nie wchodzić na niego , tylko kupić WarZ.

mój brat ma ten sam problem co Wasioo i niestety nie wiem jak go rozwiązać hmmmmoże ktoś ma jakiś pomysł?

Jak macie błąd CDN włączać tyle razy klienta gry az zaskoczy ja musiałem około 30 razy zresetować aż zaczęło pobierać.

Jak macie błąd CDN włączać tyle razy klienta gry az zaskoczy ja musiałem około 30 razy zresetować aż zaczęło pobierać.

Tak jak up. też teraz to miałem ok. 15 razy włączałem i załapało :D

dobra mam nod32, anit-malware i SpyHunter (spiekalnie nie kupiłem dla DeadZ już miałem :D, anti-malware free) więc chyba nic mi nie szkodzi ściągnąć :D przeskanuje itd i napiszę czy coś jest

EDIT: czyste