Defiance, czy The Secret World?

Witam!

Sprawa jest dość prosta. Te 2 gry są teraz w przecenie na steamie, a stać mnie tylko na jedną. Każda mnie zainteresowała. Teraz pytanie do Was; która gra jest warta swojej ceny, która Was bardziej przyciągnęła i dlaczego. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

the secret world

Oczywiście, że TSW. Wg mnie fabularnie najlepsza gra w jaką kiedykolwiek grałem (Dink Smallwood też był ciekawy).

Z TSW może tylko WoW konkurować -MOIM zdaniem.

W TSW nie grałem, ale grałem w Defiance i jak dla mnie gra niesamowicie nudna.

Może nie grałem za długo, ale przez ten czas co, grałem to zauważyłem ze tam po prostu bierzesz misję, jedziesz zabić parę mobkow i wracasz oddać misję.

w defiance masz coś na zasadzie eventów jak w gw2 ale wszytkie one polegają na zabiciu mobkow lub obronie i zabiciu mobow z koleji na tsw masz rużne misje jdene polegją na zabiciu inne na pogadaniu z npc. Aha jak lubisz climat archiwum x to tsw ci się spodoba na defience trzeba czekać na serial drugi seson bo wtedy gra ożyje.

Defiance nudzi się już po paru godzinach ( czyt 2) Nie ma nic nowego , tylko w kółko te same misje i te same ( chyba jest ich 3 rodzaje ) eventy -_-

Zdecydowanie TSW

Zdecydowanie Defiance o wiele żywsze i szybsze dodatkowo moim zdaniem to taka super zajebi... wersja Borderlandsa przez neta z lepszą grafą i z 3 osoby :D

Grałem w obie gry i w każdą przegrałem więcej niż kilka godzin.

Defiance posiada całkiem dobry klimat, jednak TSW bije go na głowę. Defiance i TSW mają równie dobrą fabułę, chociaż sposób jej rozwoju, bardziej spodobał mi się w TSW.

Zaś jeśli chodzi o dynamikę walki to ta w Defiance jest lepsza, lecz TSW niewiele jej ustępuje. Prócz tego Defiance nakierowane jest bardziej na klimat scifi, natomiast TSW idzie w kierunku fantasy.

Jeśli nie możesz się zdecydować, to powinieneś przemyśleć to, jaki klimat bardziej CI odpowiada. Mi osobiście bardziej podchodzi klimat TSW.

W sumie to do zastanowienia się zostaje jeszcze sam rodzaj rozgrywki. Defiance to strzelanka w czystej postaci. TSW to mmorpg z target system, trochę zmienionym i trochę głupkowatym trybem PvP, bo niektóre frakcje nie mają szans z powodu małej ilości graczy.

Witam!

Sprawa jest dość prosta. Te 2 gry są teraz w przecenie na steamie, a stać mnie tylko na jedną. Każda mnie zainteresowała. Teraz pytanie do Was; która gra jest warta swojej ceny, która Was bardziej przyciągnęła i dlaczego. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.